Αϋπνία: Ξεκίνησα να καταναλώνω αυτό το φρούτο κάθε βράδυ και κοιμάμαι καλύτερα

Αϋπνία: Ξεκίνησα να καταναλώνω αυτό το φρούτο κάθε βράδυ και κοιμάμαι καλύτερα

Τα οφέλη της μπανάνας δεν περιορίζονται μόνο στην διατροφή, αλλά εξασφαλίζουν και ποιοτικό ύπνο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φρούτο που με βοηθά να νιώθω χορτάτη και ήρεμη την νύχτα είναι η μπανάνα. Μέχρι πρόσφατα η κατανάλωση μιας μπανάνας κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν στα σχέδιά μου. Πρόκειται για ένα φρούτο που κατανάλωνα για δεκατιανό ή απογευματινό, καθώς είναι γνωστό πως καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και αποτρέπει το φούσκωμα στην κοιλιά.

Ένα βράδυ όμως καθώς δεν χόρτασα από το δείπνο μου αποφάσισα να φάω μια μπανάνα και η αλήθεια είναι πως κοιμήθηκα καλύτερα από ποτέ. Μπορεί να αποτελεί σύμπτωση αλλά επανέλαβα αυτή την κίνηση τα επόμενα βράδια και είδα διαφορά στην ευεξία μου. Κάπως έτσι έγινε συνήθεια.

Δεν μου φαίνεται τυχαίο, καθώς η μπανάνα είναι ένα χορταστικό φρούτο που συγκρατεί την πείνα μετά από ένα ελαφρύ βραδινό, έχει γλυκιά γεύση καταπολεμώντας την ανάγκη για επιδόρπιο και μπορεί να μας συγκρατήσει από πειρασμούς. “Οι μπανάνες μειώνουν το στρες χάρη στην περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, που βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης (ορμόνη της χαράς). Επιπλέον η μπανάνα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυσικές ίνες, γι’ αυτό και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού. Το ποτάσιο και το μαγνήσιο που περιέχονται στην μπανάνα, χαλαρώνουν τους μυς”, εξηγεί η María José Crispín, γιατρός και διατροφολόγος στη Clínica Menorca.

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT