8 υγιεινές τροφές για να αποφεύγετε τα σνακ μέσα στην ημέρα

8 υγιεινές τροφές για να αποφεύγετε τα σνακ μέσα στην ημέρα

Οι θρεπτικές και υγιεινές τροφές που δημιουργούν κορεσμό, για να μην νιώθετε την ανάγκη για σνακ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους παίρνουμε βάρος ενώ τρώμε υγιεινά, είναι επειδή τρεφόμαστε χωρίς να το συνειδητοποιούμε, χωρίς να το έχουμε ανάγκη. Ακόμα και πριν ή μετά από ένα χορταστικό γεύμα, καταναλώνουμε σνακ χωρίς λόγο, απλά επειδή μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα λίγα πατατάκια που αμέσως μετά δημιουργούν την ανάγκη για κάτι γλυκό.

Αυτό όμως μπορεί να οφείλεται και στην επιλογή λάθος τροφών, όπως οι επεξεργασμένες τροφές, τα σάκχαρα, το junk food, τροφές δηλαδή πλούσιες σε θερμίδες και χωρίς διατροφική αξία. Το λάθος snacking ανάμεσα στα γεύματα, επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα και οδηγεί σε πρόσληψη βάρους. Ποια είναι όμως η προτεινόμενη διατροφική συμπεριφορά;

Ένας τρόπος για να αποφεύγετε το non-stop snacking είναι να επιλέγετε υγιεινές, φρέσκες και ανεπεξέργαστες τροφές για την καθημερινότητα, με θρεπτικά συστατικά που δημιουργούν αίσθημα πληρότητας. Με αυτό τον τρόπο δεν νιώθετε την ανάγκη να καταναλώνετε σνακ.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT