Blue Monday 2024: Πώς να ξεπεράσετε την πιο θλιβερή μέρα του χρόνου

Blue Monday 2024: Πώς να ξεπεράσετε την πιο θλιβερή μέρα του χρόνου

Έχουν περάσει μόνο 15 μέρες από τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά σας φαίνεται ότι έχουν περάσει πολλές ακόμη και ότι αυτός ο μήνας είναι άπειρος και ατελείωτος; Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι που έχετε αυτό το συναίσθημα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, που φέτος αντιστοιχεί στις 15 του μήνα, ονομάζεται Blue Monday και θεωρείται η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ολόκληρος ο πρώτος μήνας κάθε νέου έτους που φέρνει μαζί του μια μελαγχολία, μερικές φορές λίγο δύσκολο να καταπολεμηθεί.

Η Blue Monday μπορεί να είναι μια δικαιολογία για να αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με τον τρόπο ζωής μας, βελτιώνοντας κάποιες συνήθειες που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη διάθεση όλο το χρόνο.

Blue Monday, γιατί είναι η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου;

Παρά το γεγονός ότι έχει κάποια στοιχεία εγκυρότητας, στην πραγματικότητα η Blue Monday δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα διαφημιστικό trick που πραγματοποιήθηκε από έναν ιστότοπο ταξιδιωτικών πρακτορείων που πριν από χρόνια είχε προωθήσει έναν μαθηματικό αλγόριθμο που καθόριζε ότι η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου ήταν στην πραγματικότητα μια πολύ θλιβερή μέρα. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: το ταξιδιωτικό γραφείο είχε στόχο να πουλήσει τα πακέτα του για τις επόμενες διακοπές, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων είχαν μόλις τελειώσει και υπήρχε ένα αίσθημα μελαγχολίας μεταξύ πολλών και μόνο στην ιδέα ότι οι επόμενες διακοπές ήταν τόσο μακριά. Γιατί να μην κλείσετε ένα ωραίο ταξίδι για να φτιάξετε τη διάθεσή σας;

Περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT