Ρεαλιστική αισιοδοξία: Πώς θα διαχειρίζεστε σωστά τους στόχους σας; Οι συμβουλές των ψυχολόγων

Ρεαλιστική αισιοδοξία: Πώς θα διαχειρίζεστε σωστά τους στόχους σας; Οι συμβουλές των ψυχολόγων

Μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας καθώς θέτουμε υψηλούς στόχους. Ακολουθήστε τα βήματα των ειδικών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας μπροστά σε στόχους τόσο υψηλούς όπως το να ανέβουμε επαγγελματικά, να ξεκινήσουμε μια σχέση, μια νέα επιχείρηση, να κάνουμε οικογένεια, να επεξεργαστούμε ένα διαζύγιο, να μετακομίσουμε σε άλλη χώρα. Αλλά πέρα από τη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και εφαρμόζοντας ορισμένες ενέργειες στην πράξη, κάθε πρόκληση περιλαμβάνει μια κρίσιμη διαδικασία που συχνά επηρεάζει το αποτέλεσμα: τη διαχείριση των προσδοκιών μας. Αυτή η ιδέα συμβαδίζει με την αυτοπεποίθηση και το τι μπορεί να κάνει για εσάς στην προσωπική σας ανάπτυξη.

Πώς να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας με ρεαλιστική αισιοδοξία;

Αναγνωρίστε τι είναι και τι δεν είναι στον έλεγχό σας. Διαχειριστείτε ένα υγιές επίπεδο ελπίδας για το μέλλον. Εκτιμήστε και αναγνωρίστε την προσπάθεια πέρα από το αποτέλεσμα

Αναγνωρίστε τι είναι και τι όχι στον έλεγχό σας

Αυτή η πτυχή «είναι περίπλοκη όταν οι σκοποί μας περιλαμβάνουν μεταβλητές πέρα από τον έλεγχό μας ή τομείς στους οποίους η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από το ταλέντο ή την προσωπική προσπάθεια, αλλά και από παράγοντες όπως ευκαιρίες ή δημόσια αναγνώριση. Πέρα από τη σκέψη που μας βοηθά να διαχειριστούμε το άγχος για το μέλλον, υπάρχουν περιπτώσεις όπως η επιχειρηματικότητα, όπου ακόμα κι αν έχετε μια καινούρια ιδέα και μια καλή επιχειρηματική στρατηγική, η επιτυχία μιας startup εξαρτάται συχνά από παράγοντες όπως το οικονομικό κλίμα, ο ανταγωνισμός στην αγορά και οι τάσεις των καταναλωτών, που είναι απρόβλεπτες και ασταθείς. Ένα άλλο παράδειγμα είναι αυτό των ρομαντικών σχέσεων: αν και ένα άτομο μπορεί να προσπαθεί να είναι καλός σύντροφος, η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από τις πράξεις του, αλλά και από την αμοιβαία δυναμική, τα κοινά ενδιαφέροντα και η συμβατότητα ή εξωτερικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν και τα δύο», αναγνωρίζει ο Unai Aso, ψυχολόγος στην virtual πλατφόρμα του Buencoco.

Διαβάστε περισσότερα στο Vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT