Αυτοπεποίθηση: Πώς να σταματήσετε να έχετε εμμονή με το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς;

Αυτοπεποίθηση: Πώς να σταματήσετε να έχετε εμμονή με το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς;

Οι 8 συμβουλές που ίσως σας επιτρέψουν να είστε επιτέλους ευτυχισμένοι για τα καλά

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή της εικόνας, οι εντελώς άγνωστοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε λεπτομέρεια της ζωής των συνομηλίκων τους. Selfies, διακοπές στο εξωτερικό, #foodpics, επαγγελματικές ευκαιρίες. Τα social media έχουν γίνει έτσι μια πραγματική βιτρίνα της καθημερινότητας, που έχουν συνέπειες στην ψυχική υγεία, γιατί όσο περισσότερα μοιραζόμαστε, τόσο περισσότερο περιεχόμενο προσφέρουμε για σχολιασμό. Πολλές φορές η παραμικρή λεπτομέρεια αποτελεί αντικείμενο κριτικής. Αλλά αν δεν μπορούμε να επιβάλουμε τη σιωπή στους άλλους, μερικές απλές συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν. Επειδή η ψηφιακή κοινωνικότητα και η ψυχική υγεία μπορούν να συμβαδίσουν, παρακάτω ακολουθούν οκτώ πρακτικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να απαλλαγείτε από κρίσεις.

8 συμβουλές για να σταματήσουμε να έχουμε εμμονή με το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς

Συνειδητοποιήστε το κομμάτι της αρνητικότητας που έχετε και καταπραΰνετε το με θετικότητα: δεν είναι θέμα άρνησης αυτής της σκοτεινής πλευράς, το να δίνετε εύσημα στις απόψεις των άλλων είναι ένα ανθρώπινο αντανακλαστικό και το μοιράζεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Αντί να το αφήνουμε να καταλαμβάνει χώρο, η αντιμετώπιση αυτής της ευθραυστότητας είναι επομένως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε μπροστά, πάνω απ’ όλα συσχετίζοντας αυτήν την επίγνωση με μια αντίστοιχη θετικότητα.

Κατανοήστε ότι κανείς δεν μας σκέφτεται περισσότερο από τον εαυτό μας

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου μας. Επομένως, ένα άτομο θα έχει πάντα την τάση να υπερεκτιμά τη σημασία αυτού που του συμβαίνει σε σχέση με την πραγματικότητα. Αν προβάλλουμε αυτήν την παρατήρηση σε μεγαλύτερη κλίμακα, κάθε άτομο επικεντρώνεται στις ανησυχίες του και τα καθημερινά του άγχη, δίνοντας τελικά μόνο ένα μικρό ενδιαφέρον για αυτά των άλλων. Επομένως, δεν έχει νόημα να περιορίζετε τον εαυτό σας για να ευχαριστείτε τους άλλους, επειδή δίνουν λίγη προσοχή σε αυτό μακροπρόθεσμα.

Μην προσπαθείτε να μαντέψετε τι σκέφτεται κάποιος άλλος για εσάς

Εδώ, η ιδέα είναι να εξουδετερώσετε την καταναγκαστική περιέργεια του εγκεφάλου, αναγκάζοντάς τον να μην υπερερμηνεύει τις σκέψεις των άλλων. Αντίθετα, πρέπει να εκπαιδευτεί να αγνοεί τις σκέψεις των άλλων, είτε είναι συκοφαντικές είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να το προβλέψετε οπότε μπορείτε να αφιερώσετε αυτή την ενέργεια σε θετικό self-talk για παράδειγμα.

Βγείτε από το σκεπτικό να επιβάλλετε ορθολογιστική σκέψη

Το να δίνετε εύσημα στις απόψεις των άλλων οδηγεί στο να κάνετε υποθέσεις για το τι σκέφτονται. Αυτός ο φαύλος κύκλος των περιοριστικών σκέψεων μπορεί πολύ γρήγορα να σταματήσει με τη δημιουργία μιας νοητικής λίστας: 1/Ρίξτε μια συγκεκριμένη ματιά στην κατάσταση «Ο διευθυντής μου απάντησε απότομα», 2/Εντοπίστε τους λόγους που μας οδηγούν να ερμηνεύσουμε τη συμπεριφορά ως δυσμένεια.Έχετε αντικειμενικούς λόγους να ερμηνεύσετε την κατάσταση αρνητικά;», 3/ Αναλύστε την κατάσταση λογικά αναζητώντας λόγους που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το πρόβλημα «Ήταν αγχωμένη, κουρασμένη;» Με αυτόν τον τρόπο, η κρίση χάνει τη δύναμή της και μπορεί να ξεπεραστεί πιο εύκολα.

Διακόψτε τους εμμονικούς κύκλους σκέψης αποσπώντας την προσοχή σας:

Εάν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια νοητική λίστα, το να απασχολείτε το μυαλό σας με μια χειρωνακτική ή σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμο για την απόσπαση της προσοχής του εγκεφάλου και την αποφυγή του στρες. Το τζόκινγκ, μια συνεδρία fit-boxing, μια συνεδρία καθαρισμού, κινηματογράφος, εργαστήριο ζωγραφικής. Κάθε διάλειμμα είναι καλό να το κάνετε για να μειώσετε το άγχος και να αφήσετε την κριτική να εξαφανιστεί από μόνη της.

Δώστε προτεραιότητα στη σημασία που δίνουμε στην κρίση ανάλογα με το άτομο:

Η άποψη των άλλων δεν έχει την ίδια αξία ανάλογα με τον «άλλο», ακριβώς. Προκειμένου να αποστασιοποιηθείτε καλύτερα από την κρίση των άλλων, η ιεράρχηση των πηγών κριτικής μπορεί επίσης να αποδειχθεί αποτελεσματική. Γονείς, αδέρφια και αδερφές, φίλοι, συνάδελφοι, διευθυντές, δάσκαλοι, γείτονες, συνδρομητές. Ανάλογα με το άτομο, ο αντίκτυπος της κριτικής θα πρέπει επομένως να είναι πολύ πιο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Συμπέρασμα: μην ξεχνάτε ποτέ να συνδέετε τις λέξεις με το άτομο που τις λέει και να αποφασίσετε αν είναι σημαντικό ή όχι για εσάς.

Κάντε ερωτήσεις στους ενδιαφερόμενους:

Προκειμένου να αποδραματοποιηθεί η κατάσταση, η επικοινωνία παραμένει αναμφίβολα βασικό κλειδί. Εάν προκύψει οποιαδήποτε ενόχληση ή αμφιβολία, το πιο απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε απευθείας το ενδιαφερόμενο άτομο. Τίποτα καλύτερο από λίγη ειλικρίνεια για να ξεκαθαρίσουμε μια σχέση, ειδικά αν το άτομο είναι κοντά μας. Η ανταπόκριση, θετική ή αρνητική, θα μας επιτρέψει τελικά να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε σε κάτι άλλο.

Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες:

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Είναι σαφές ότι δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε ομόφωνη συμφωνία, τα γούστα και τα χρώματα είναι πολύ διαφορετικά (για το καλύτερο διαφορετικά). Το να είσαι ο εαυτός σου δεν θα κοστίζει ποτέ τόση ενέργεια όση η προσπάθεια να ευχαριστήσεις την πλειοψηφία.

Πηγή: Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT