Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα φρούτο, ή μάλλον ένα μούρο, που περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, περισσότερη βήτα-καροτίνη από τα καρότα και περισσότερο σίδηρο από μια μπριζόλα, όπως αποκάλυψε το BBC; Τα γκότζι μπέρι είναι το κατεξοχήν superfood: στη Δύση καταναλώνονται καθημερινά από διασημότητες που προσέχουν την υγεία τους, όπως η Μαντόνα, η Βικτόρια Μπέκαμ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Μιράντα Κερ. Στην Κίνα, και ακόμη περισσότερο στο Θιβέτ, θεωρούνται ελιξίριο μακροζωίας και χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική για περισσότερα από 6000 χρόνια ως τονωτικό για το ήπαρ και τα νεφρά, για την θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως πανάκεια για την όραση. Αυτά τα αντιγηραντικά μούρα, που προέρχονται αρχικά από τις κοιλάδες των Ιμαλαΐων, είναι ένα συμπύκνωμα ευεργετικών θρεπτικών συστατικών για την υγεία: χαμηλά σε θερμίδες (μόνο 32 ανά μερίδα), με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες όπως C, Β2, Α και μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος.
Περισσότερα στη Vogue