Με το Nissan Micra 1.0 IG-T 100 PS στη Σκύρο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε αυτό το «περίεργο» καλοκαίρι, ένα ταξίδι-αστραπή στο νησί της Σκύρου ήταν ο καλύτερος προορισμός για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για το υπόλοιπο έτος. Σε αυτή την απόδραση μάς συντρόφευσε το Nissan Micra με τον 1.0 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 100 ίππων.

Παρά τη γνώριμη ελκυστική σχεδίαση, που συναντήσαμε για πρώτη φορά πριν από περίπου τρία χρόνια, το Micra δεν έχει χάσει καθόλου το… σουξέ του. Η μοντέρνα εμφάνισή του μαγνητίζει πολλά βλέμματα και όχι άδικα, κάτι που έγινε αντιληπτό στο φέριμποτ της γραμμής Ωρωπός – Ερέτρια, όπου συζητήσαμε με αρκετούς επιβάτες, οι οποίοι γλυκοκοίταζαν το ιαπωνικό σουπερμίνι. Το μήκος των 4 μέτρων (παρά ένα χιλιοστό) και το πλάτος του 1,74 μέτρου το καθιστούν ιδανικό για την πόλη και το… καράβι, όπου χρειάστηκε να στριμωχτούμε με τα υπόλοιπα οχήματα.

Η αποβίβαση δεν άργησε και το ταξίδι των σχεδόν 66 χιλιομέτρων μέχρι την Κύμη ξεκίνησε. Εκεί ανέλαβε ο 1.0 IG-T κινητήρας των 100 ίππων και 160 Nm ροπής, ο οποίος κάνει το Micra να κινείται σβέλτα από τις 2.750 rpm. Ο 3κύλινδρος κινητήρας συνεργάζεται αρμονικά με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων, αλλά στους φιδίσιους δρόμους της Εύβοιας αποφύγαμε να κουμπώσουμε την τελευταία σχέση, μιας και η κλιμάκωσή της είναι πολύ μακριά. Στο ταξίδι η κατανάλωση έφτασε κάτω από τα 6 λτ./100 χλμ., ωστόσο μια μέση κατανάλωση που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν στα 7 λτ./100 χλμ. Oι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι μόνο 103 g/km CO2, με τα τέλη κυκλοφορίας να φτάνουν τα 101 ευρώ. Αναφορικά με τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από στάση ολοκληρώνεται σε 10,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 184 km/h.

Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής 7 ιντσών δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που κυκλοφορούν, όπως είναι το Apple CarPlay και το Android Auto. Αναφορικά με τους χώρους, πέντε ενήλικοι μπορούν να βρουν τη θέση τους στην καμπίνα και να αποθηκεύσουν στο πορτμπαγκάζ των 300 λίτρων όλες τις βαλίτσες τους. Το Nissan Micra προσφέρεται από 14.290 ευρώ για την έκδοση Energy, ενώ εάν επιθυμείτε το κινητήριο σύνολο 1.0 IG-T 100 PS να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο CVT, τότε θα πρέπει να καταθέσετε 15.350 ευρώ για να το αποκτήσετε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT