Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε μόνο για έναν τουρίστα που περίμενε 7 μήνες

Το Μάτσου Πίτσου ξανάνοιξε μόνο για έναν τουρίστα που περίμενε 7 μήνες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Νότιας Αμερικής, το Μάτσου Πίτσου, στο Περού, άνοιξε μετά από μήνες που ήταν κλειστό λόγω κορωνοϊού, αλλα μόνο για χάρη ενός τουρίστα, που έχει ξεμείνει στη χώρα των Ινκας γιατί δεν επιτρέπονται οι πτήσεις προς την Ιαπωνία.

Η επιμονή του 26χρονου Ιάπωνα Τζέσε Καταγιάμα ανταμείφθηκε, καθώς όπως είπε μετά επτά μήνες στο Περού, «δε θα έφευγα χωρίς να το δω.»

Το Περού είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο αναλογικά πλήγμα από την Covid-19, και η καραντίνα που επιβλήθηκε από τον Μάρτιο έκλεισε άμεσα και τον αρχαιολογικό χώρο κοντά στο Κούσκο που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης απαγορεύτηκαν και οι διεθνείς πτήσεις, κάτι που σήμαινε ότι ο κ. Καταγιάμα αποκλείστηκε στο Περού ενώ είχε εισιτήριο επιστροφής στην πατρίδα του από τον Μάρτιο.

Η πόλη των Ινκας, που ανακαλύφθηκε το 1911 από τον Αμερικανό εξερευνητή Χίραμ Μπίνγκαμ, επρόκειτο αρχικά να ξανανοίξει για τους τουρίστες τον Ιούλιο, αναπτερώνοντας τότε τις ελπίδες του επισκέπτη από τη Νάρα της Ιαπωνίας. Ωστόσο η έξαρση του κορωνοϊού κράτησε εκ νέου κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο στις Ανδεις.

Η υπόθεση του κ. Καταγιάμα είχε γίνει ευρέως γνωστή στο Περού -δεν ήταν άλλωστε ο μόνος τουρίστας που αποκλείστηκε στη χώρα- με τον Ιάπωνα να δίνει και συνέντευξη σε εφημερίδα της χώρας της Νότιας Αμερικής ζητώντας να του επιτραπεί η είσοδος. Έκανε δε και άμεση έκκληση στις τουριστικές αρχές της περιοχής του Κούσκο, και απροσδόκητα εισακούστηκε.

Ετσι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι αρχαιολόγοι του Κούσκο πήγαν στο Μάτσου Πίτσου και άνοιξαν τον χώρο αποκλειστικά για τον κ. Καταγιάμα!

Το να πει κανείς ότι ενθουσιάστηκε είναι λίγο. «Ο πρώτος άνθρωπος στη Γη που πήγε στο Μάτσου Πίτσου μετά το λόκνταουν ήμουν εγώωωωωωωω,» ανέφερε με περηφάνεια ο επίμονος Ιάπωνας σε ανάρτησή του με φωτογραφία σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς η άνοιξη ανεβάζει τη θερμοκρασία σιγά σιγά στην περιοχή, το Μάτσου Πίτσου πρόκειται να ξανανοίξει για περιορισμένο αριθμό τουριστών από τον Νοέμβριο. Μόνο 675 επισκέπτες θα επιτρέπονται την ημέρα, δηλαδή το 30% της κανονικής ροής που επιτρεπόταν πριν την πανδημία. Καλύτερη διαφήμιση για την επανάληψη της λειτουργίας του χώρου από την περίπτωση του κ. Καταγιάμα, δεν υπάρχει.

Πηγή: Exitosa Noticias

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT