Το σωστό λούσιμο μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά καθαρά και λαμπερά για περισσότερες μέρες, παρατείνοντας στην ουσία τον χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα. Όλα ξεκινούν φυσικά από το κατάλληλο σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών και από αυτό το expert trick που αμελούμε, αλλά μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο κανόνας αυτός αφορά τον χρόνο παραμονής του σαμπουάν στο scalp.
Η αναλογία 60/180 που ακολουθούν οι ειδικοί δείχνει τα δευτερόλεπτα που πρέπει να μένει το σαμπουάν στα μαλλιά, που κυμαίνονται από 60 δευτερόλεπτα για κοντά φυσικά μαλλιά και φτάνουν τα 180 δευτερόλεπτα για μακριά και ξηρά ή βαμμένα μαλλιά. “Όσο πιο μακριά και ταλαιπωρημένα τα μαλλιά, τόσο πιο πολύ χρόνο έχει ανάγκη να δράσει το σαμπουάν για καλύτερα αποτελέσματα”, εξηγεί ο hairstylist Gabriel Llano.
Αρκεί να σκεφτούμε τον χρόνο που αφιερώνουν οι hair stylists στο επαγγελματικό λούσιμο στα κομμωτήρια και να τον συγκρίνουμε με τον αντίστοιχο χρόνο στο σπίτι. Οι έρευνες δείχνουν πως συνήθως δεν ξεπερνάμε τα 20 δευτερόλεπτα, ενώ οι ειδικοί μένουν πιστοί στον κανόνα 60/180.
Σε αυτό το διάστημα φυσικά πρέπει να κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο scalp, ώστε το σαμπουάν να απορροφηθεί και να έχει καλύτερα αποτελέσματα, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά και υγιή. Αρκεί να σημειώσουμε πως θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 1 λεπτό μασάζ κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας, για να ενεργοποιήσουμε την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι. Το μασάζ στο scalp συνδέεται και με την ανάπτυξη της τρίχας.
Το ιδανικό σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών
Οι hairstylists επιμένουν να δίνουμε σημασία και στην επιλογή του σαμπουάν. Αν έχετε ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, τότε θα πρέπει να προσθέσετε στην hair ρουτίνα σας ένα σαμπουάν με ενυδατικές ιδιότητες, το οποίο και θα αφήσετε να δράσει για 180 δευτερόλεπτα, δηλαδή 3 λεπτά. Μπορεί το μασάζ να εστιάζει στις ρίζες των μαλλιών, είναι σημαντικό όμως να διασφαλίσετε πως το σαμπουάν φτάνει μέχρι τις άκρες. Το σωστό λούσιμο ξεκινά πάντα από πάνω προς τα κάτω, για να αποφεύγεται το σπάσιμο της τρίχας.
Δημοσιεύτηκε στο Vogue.gr – Διαβάστε περισσότερα εδώ