Πάσχα στην Αντίπαρο: Όμορφες διαδρομές στη φύση

Πάσχα στην Αντίπαρο: Όμορφες διαδρομές στη φύση

Το Σάββατο του Λαζάρου στην Αντίπαρο οι γυναίκες παρασκευάζουν τα λαζαράκια και τους βαγιοφόρους, ενώ ο παπάς ετοιμάζει σταυρούς από βάγια και κλαδιά ελιάς για την Κυριακή των Βαΐων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο του Λαζάρου στην Αντίπαρο οι γυναίκες παρασκευάζουν τα λαζαράκια και τους βαγιοφόρους, ενώ ο παπάς ετοιμάζει σταυρούς από βάγια και κλαδιά ελιάς για την Κυριακή των Βαΐων. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη, βάφονται τα πασχαλινά αυγά και διακοσμούνται με σχέδια από φύλλα λουλουδιών. Ζυμώνονται οι «κοτσίνες», τα κουλούρια και μια μεγάλη κουλούρα με 5 αυγά κόκκινα και διάφορα σχέδια με ζυμάρι. Την ίδια μέρα φτιάχνονται και οι γλυκιές τυρόπιτες, σφάζεται ο «προβζαστός» και ετοιμάζονται τα ποδαράκια και το κεφαλάκι που τρώγονται μετά τη λειτουργία της Ανάστασης.

Την Κυριακή του Πάσχα, φτιάχνονται κούνιες στα θαλασσόδεντρα της παραλίας, με τα παιδιά να τραγουδούν το «Χριστός Ανέστη» και άλλα σχετικά τραγουδάκια καθώς κουνιούνται. 

Το νησί προσφέρεται για ήπιες πεζοπορίες σε όλη του σχεδόν την έκταση. Υπάρχουν σχετικές διαδικτυακές εφαρμογές που βοηθούν τον πεζοπόρο και ταυτόχρονα του υπενθυμίζουν τις απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT