«Η Σύρος είναι γεμάτη αντιθέσεις»: Η εφημερίδα The Irish Times εξυμνεί το νησί

«Η Σύρος είναι γεμάτη αντιθέσεις»: Η εφημερίδα The Irish Times εξυμνεί το νησί

Μια διαδρομή από τη Μύκονο με το φέρι διάρκειας μόνο 20 λεπτών θα σας μεταφέρει στην Ερμούπολη, όπου επιβλητικά κτίρια συμπεριλαμβανομένου του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, αποκαλύπτουν ότι το νησί υπήρξε σημαντικός κόμβος τον 19ο αιώνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιδιαίτερη ομορφιά της Σύρου «άγγιξε» και τους συντάκτες της ιρλανδικής εφημερίδας The Irish Times, οι οποίοι εξυμνούν το κυκλαδίτικο νησί και το προτείνουν για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Τζέμα Τίπτον, «ενώ η Μύκονος έχει τη φήμη του ιδανικού νησιού για πάρτι, η Σύρος είναι περισσότερο κομψή. Επιπλέον, είναι γεμάτη αντιθέσεις».

Και συμπληρώνει: «Μια διαδρομή από τη Μύκονο με ταχύπλοο, διάρκειας μόνο 20 λεπτών, θα σας μεταφέρει στην Ερμούπολη, όπου επιβλητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων (μια μικρογραφία της ιταλικής La Scala), αποκαλύπτουν ότι το νησί υπήρξε σημαντικός κόμβος τον 19ο αιώνα».  

«Η πόλη έχει δύο μεγάλες εκκλησίες: μία Ορθόδοξη και μία Καθολική. Στις γιορτές, ανταγωνίζονται η μία την άλλη για τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Έτσι οι ντόπιοι βρίσκουν ακόμα ένα πλεονέκτημα στην πόλη και απολαμβάνουν τον ανταγωνισμό. Η Ερμούπολη χρονολογείται από το 1820 όταν, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, η Σύρος ανακηρύχθηκε ουδέτερη. Εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες και σύντομα το νησί έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της ανατολικής Μεσογείου». 

Στη συνέχεια, η αρθρογράφος αναφέρεται στη μεσογειακή κουζίνα και τη γαστρονομική εμπειρία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί. 

Με πληροφορίες από τους The Irish Times 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT