Μονοπάτια Σταδιοδρομίας 7 και 8 Ιουλίου – Εγγραφείτε δωρεάν
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μονοπάτια-σταδιοδρομίας-7-και-8-ιουλίου-561941872

Μονοπάτια Σταδιοδρομίας 7 και 8 Ιουλίου – Εγγραφείτε δωρεάν

Μετά από τη μεγάλη περσινή επιτυχία, τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» πραγματοποιούνται για τρίτη φορά διαδικτυακά στις 7 και 8 Ιουλίου με τη συμμετοχή 130+ εισηγητών σε 22 πάνελ. 

Απευθύνεται σε νέους και νέες (φοιτητές, αποφοίτους, μαθητές λυκείου που συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους και γονείς) οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποιες επιλογές καριέρας (τα «Μονοπάτια» του τίτλου) προσφέρουν 17 πολύ σημαντικά και δημοφιλή τμήματα πανεπιστημιακών σχολών:

1) πληροφορικής 2) marketing 3) ηλεκτρολόγων μηχανικών 4) μηχανολόγων μηχανικών 5) χημικών μηχανικών 6) χημείας 7) φαρμακευτικής 8) στατιστικής και μαθηματικών 9) χρηματοοικονομικών 10) γεωπονικών σπουδών 11) ναυτιλιακών σπουδών 12) διοίκησης επιχειρήσεων 13) νομικής 14) ανθρωπιστικών επιστημών 15) πολιτικών επιστημών 16) φυσικής.

Για κάθε τμήμα, θα οργανωθεί ένα πάνελ που θα στελεχωθεί από 5-7 επιτυχημένα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες οι οποίοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχουν σπουδάσει το αντικείμενο του τμήματος που καλύπτει το πάνελ. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουν ακολουθήσει διαφορετική καριέρα μεταξύ τους ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα «μονοπάτια». Στόχος είναι να μιλήσουν για τη δική τους πορεία και να δώσουν συμβουλές καριέρας.  

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πέντε πολύ ενδιαφέροντα πάνελ και δρώμενα όπως:

  • θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω UI/UX designer!»
  • Λάθη και σωστά στη σύνταξη του βιογραφικού και στη συνέντευξη
  • Γιατί αξίζει να γίνεις μέλος ενός φοιτητικού οργανισμού; Εκπρόσωποι οκτώ φοιτητικών οργανισμών εξηγούν και συστήνονται
  • Πώς επιλέγω ένα επάγγελμα με μέλλον με τη βοήθεια ενός συμβούλου σταδιοδρομίας
  • Γραφεία Σταδιοδρομίας: Ανάπτυξη Καριέρας Φοιτητών, Στενοί Συνεργάτες Εταιρειών

Ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, εμπνευστής των Μονοπατιών Σταδιοδρομίας αναλύει τη σημασία της εκδήλωσης: πολλοί νέοι δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των επαγγελματικών «μονοπατιών» που τους προσφέρει το τμήμα τους όταν αποφοιτήσουν. 

Τη σημερινή εποχή, το επαγγελματικό γίγνεσθαι είναι πιο ρευστό από ποτέ λόγω της άνευ προηγουμένου ταχύτατης εξέλιξης της τεχνολογίας. Αυτό έχει, ως συνέπεια, νέα επαγγέλματα να κάνουν την εμφάνισή τους ενώ άλλα, επί σειρά ετών δημοφιλή, να χάνουν τη λάμψη τους.

Στόχος μας είναι, μέσα από τις εμπειρίες στελεχών που έχουν «περπατήσει» και συνεχίζουν να «περπατούν» στα σημερινά επαγγελματικά «μονοπάτια», να βοηθήσουμε τους νέους μας να επιλέξουν το δικό τους «μονοπάτι» που τους ταιριάζει. Διότι μόνο αν επιλέξουν σωστά, θα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι επαγγελματικά και θα μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. 

Πέραν τούτου, ευελπιστούμε να περάσουμε και ένα άλλο, εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στους νέους μέσα από τα βιώματα των εισηγητών μας: ότι το πρώτο πτυχίο δεν προκαθορίζει τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου. Αν αυτό που σπουδάζεις δεν σου ταιριάζει, μην διστάσεις να αλλάξεις, όσο δύσκολο και τρομακτικό αν φαίνεται.

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Μονοπάτια Σταδιοδρομίας 7 και 8 Ιουλίου –  Εγγραφείτε δωρεάν-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT