Το μεταλλείο του μέλλοντος είναι «έξυπνο»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-μεταλλείο-του-μέλλοντος-είναι-έξυ-561962239

Το μεταλλείο του μέλλοντος είναι «έξυπνο»

Για τις επιχειρήσεις οι ψηφιακές τεχνολογίες και ειδικά τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αποτελούν βασικό κομμάτι των υποδομών τους. Τις βοηθούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Τι γίνεται, όμως, όταν υπάρχουν επιχειρήσεις των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα βρίσκεται 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης; Σε αυτή την ιδιαίτερα σύνθετη και πολύπλοκη τεχνολογικά πρόκληση, ανταποκρίθηκε η COSMOTE με τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού campus network (ιδιωτικό δίκτυο), με υποδομή κινητής τηλεφωνίας που σχεδίασε και εγκατέστησε για την Ελληνικός Χρυσός. στο υπόγειο μεταλλείο στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Το συγκεκριμένο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου βρίσκεται σε βάθος 300 μέτρων κάτω από το έδαφος, με στοές συνολικής έκτασης περίπου 10 χλμ! Πρόκειται για ένα από τα τρία συνολικά έργα που απαρτίζουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός. Με το campus network κινητής τηλεφωνίας, εξασφαλίζεται η κάλυψη, αλλά και η χωρητικότητα που απαιτείται για τις καθημερινές λειτουργίες του μεταλλείου. Επιπλέον, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πλήρη ψηφιακοποίησή του.

Το μεταλλείο του μέλλοντος είναι «έξυπνο»-1

Με τη λύση αυτή της COSMOTE, ενισχύεται και η ασφάλεια, καθώς μελλοντικά θα υπάρχει εικόνα του αριθμού των εργαζομένων που βρίσκονται σε κάθε τμήμα του μεταλλείου και θα παρέχονται κρίσιμες πληροφορίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μέσω κατάλληλων αισθητήρων που μετρούν τη συγκέντρωση σωματιδίων ή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (gas monitoring), το Κέντρο Ελέγχου θα μπορεί να ρυθμίσει απομακρυσμένα την παροχή και ποιότητα του αέρα (ventilation on demand) ή ακόμα και να απομακρύνει προληπτικά τους εργαζόμενους εάν χρειαστεί.

 

Δείτε το σχετικό video:

 

Μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο, ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, τόνισε πως η COSMOTE προσφέρει στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ακόμα και για τις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως τα 300μ. κάτω από την επιφάνεια της γης και οι στοές χιλιομέτρων. Με εμπειρία, συνέπεια, υψηλή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα.

Το μεταλλείο του μέλλοντος είναι «έξυπνο»-2

Το ιδιωτικό δίκτυο κινητής υπερέχει σε ασφάλεια και σταθερότητα, σε σχέση με άλλες λύσεις ασύρματης δικτύωσης, αποδίδοντας πολύ υψηλές ταχύτητες, κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία χωρίς παρεμβολές. Θεωρείται η βέλτιστη τεχνολογική λύση για επιχειρήσεις και βιομηχανίες που θέλουν να μεταβούν στο Industry 4.0 και να κάνουν πιο «έξυπνη» την παραγωγή τους.

Στην περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός, η υλοποίηση του campus network ξεκλειδώνει σημαντικές νέες δυνατότητες για την εταιρεία, που θα κάνουν τη λειτουργία της καλύτερη και κυρίως ασφαλέστερη, όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Παπασωτηρίου, Deputy General Manager, Operations, Greece της εταιρείας. Πρόσθεσε δε πως η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει να πρωτοπορεί επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής, με τις οποίες εκσυγχρονίζουν τη μεταλλευτική δραστηριότητα και βάζουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT