Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και LM ECO μαζί με την Tetra Pak® συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ελληνική-εταιρεία-αξιοποίησης-ανακύ-562206388

Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και LM ECO μαζί με την Tetra Pak® συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας

Στοχεύοντας στη μείωση των απορριμμάτων, που αναμένεται να αυξηθούν κατά 70% έως το 2050, και την ανάπτυξη ενός μοντέλου κυκλικής οικονομίας, η Tetra Pak επενδύει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας και την ενίσχυση της ανακύκλωσής τους.  

Με όραμά της, λοιπόν, έναν κόσμο, όπου όλες οι χάρτινες συσκευασίες συλλέγονται, ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, αναπτύσσει συνεργασίες με τοπικούς φορείς για την αύξηση της συλλογής και ανακύκλωσής των χάρτινων συσκευασιών. Μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης συσκευασίας.

Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και LM ECO μαζί με την Tetra Pak® συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας-1

Γιατί οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak ανακυκλώνονται;

Έχουν σχεδιαστεί για ανακύκλωση, αφού αποτελούνται από πολύτιμα υλικά, που αν ανακυκλωθούν σωστά μπορούν να αξιοποιηθούν για κάτι καινούργιο.

  • Αποτελούνται από ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί σε ποσοστό κατά μέσο όρο 70% και ολοένα και περισσότερο πλαστικό από ζαχαροκάλαμο.
  • Διαθέτουν υπευθυνότητα προέλευσης, καθώς όλες οι συσκευασίες είναι πιστοποιημένες με ετικέτα FSC®, αφού το χαρτί προέρχεται από υπεύθυνα αναπτυσσόμενα δάση, όπου νέα δέντρα αντικαθιστούν όσα κόβονται.
Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και LM ECO μαζί με την Tetra Pak® συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας-2

Πώς το δίκτυο συνεργασιών της Tetra Pak διευκολύνει τη διαδικασία ανακύκλωσης;

Ανάμεσα στις στρατηγικές συνεργασίες της Tetra Pak στην Ελλάδα, είναι αυτή με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το εργοστάσιο LM ECO στην Καρδίτσα, που συνεισφέρουν σημαντικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης με το ποσοστό ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών στην Ελλάδα να έχει αυξηθεί στο 31% το 2021. Το έργο της καθεμίας είναι διαφορετικό, αλλά το όραμα παραμένει το ίδιο: δημιουργία ενός πλανήτη πιο φιλικού προς τον άνθρωπο.

Έργο της ΕΕΑΑ είναι η διαχείριση του δικτύου των μπλε κάδων ανακύκλωσης, το οποίο εξυπηρετεί το 95%  του πληθυσμού της Ελλάδας, διαθέτοντας 174.000 μπλε κάδους και 537 οχήματα συλλογής σε όλη τη χώρα και συμβάλλοντας στην αποφυγή εκπομπών 1.44 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2.

Μάθετε περισσότερα για το «ταξίδι» της συλλογής και ανακύκλωσης μίας χάρτινης συσκευασίας στο παρακάτω video:

H LM ECO είναι η πρώτη μονάδα ανακύκλωσης με εξειδίκευση στην ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών υγρών τροφίμων στην Ελλάδα, που ανακυκλώνει το 100% των συσκευασιών που παραλαμβάνει από τα Κέντρα Διαλογής, δίνοντας τους νέα ζωή μέσω της παραγωγής νέων, χρήσιμων προϊόντων με πολλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή και τη βιομηχανία. Το 2021 ανακύκλωσε 1.200 τόνους χάρτινων συσκευασιών.

Μάθετε περισσότερα για την καινοτομία της LM ECO και το πώς οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak αποκτούν νέα «ζωή»:

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT