Χιου Τζάκμαν: Φόβος για νέο καρκίνο – «Να φοράτε αντηλιακό για να είστε ασφαλείς»

Χιου Τζάκμαν: Φόβος για νέο καρκίνο – «Να φοράτε αντηλιακό για να είστε ασφαλείς»

Το βίντεο του ηθοποιού στο Instagram και το μήνυμα στους θαυμαστές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χιου Τζάκμαν αποκάλυψε ότι αυτό το χρονικό διάστημα υποβάλλεται σε περισσότερες ιατρικές εξετάσεις, αφού ο γιατρός του παρατήρησε κάποιες μικρές ενδείξεις που θα μπορούσαν να είναι βασικοκυτταρικό καρκίνωμα – η πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος. 

Η περιπέτεια του Αυστραλού ηθοποιού με τον καρκίνο αυτού του τύπου είχε ξεκινήσει από το 2017, με τον ίδιο να έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις. 
Φορώντας έναν επίδεσμο στη μύτη, ο Χ. Τζάκμαν μίλησε για τη νέα του περιπέτεια υγείας σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, προέτρεψε τους θαυμαστές του να προστατεύουν το δέρμα τους από τον ήλιο.

«Γεια σας παιδιά. Ηθελα να το ακούσετε από εμένα», είπε ο ηθοποιός. «Μόλις έκανα δύο βιοψίες… Θα έχω νεότερα σε δύο ή τρεις μέρες. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο βασικοκυτταρικός καρκίνος είναι ο λιγότερο επικίνδυνος από όλους τους άλλους». Και συμπλήρωσε: «Παρακαλώ να φοράτε αντηλιακό. Οσο κι αν θέλετε να μαυρίσετε, εμπιστευτείτε με σε αυτό που λέω. Σας παρακαλώ να είστε ασφαλείς».

Το 2015, ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό People ότι η διάγνωση ήταν έκπληξη για τον ίδιο. «Είναι πάντα λίγο σοκαριστικό όταν ακούς τη λέξη “καρκίνος”. Είναι πολύ σύνηθες στην Αυστραλία. Ποτέ δεν φόρεσα αντηλιακό καθώς μεγάλωνα, οπότε ήμουν πρώτος υποψήφιος γι’ αυτό». 

Στη λεζάντα της δημοσίευσης, ο ηθοποιός έγραψε: «Θα συνεχίσω να μιλάω γι’ αυτό αν χρειαστεί και, αν αυτό κάνει έστω και έναν άνθρωπο να βάλει αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, θα είμαι χαρούμενος».

Με πληροφορίες από το BBC, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT