Αντλίες θερμότητας: Η πράσινη και οικονομική λύση για θέρμανση και ψύξη
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
αντλίες-θερμότητας-η-πράσινη-και-οικο-562520701

Αντλίες θερμότητας: Η πράσινη και οικονομική λύση για θέρμανση και ψύξη

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την ολοκληρωμένη λύση της Inventor για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού.

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο οικονομική επιλογή για θέρμανση εξασφαλίζοντας έως και 74,5% οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με άλλες πηγές θερμότητας. Όσοι καταναλωτές τις προτίμησαν τον περασμένο χειμώνα το διαπίστωσαν αυτό στους λογαριασμούς ενέργειάς τους και θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από άποψη οικονομίας και το φετινό καλοκαίρι αξιοποιώντας τις αντλίες θερμότητας και για να κρατούν δροσερό τον χώρο τους.

Αντλίες θερμότητας: Η πράσινη και οικονομική λύση για θέρμανση και ψύξη-1

Πρόκειται για ένα σύστημα που αντλεί θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού – η αρχή λειτουργίας της είναι αντίστροφη από αυτή ενός ψυγείου. Αυτό που κάνει η αντλία θερμότητας είναι να αποσπά θερμότητα από τον αέρα και μέσω του ψυκτικού κυκλώματος να τη μεταφέρει στον εσωτερικό χώρο ή να θερμαίνει το νερό. Οι αντλίες θερμότητας Inventor προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την θέρμανση και ψύξη του χώρου, αλλά και την παραγωγή ζεστού νερού, καθώς μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες κάθε χώρου σε όλη τη διάρκεια του έτους τόσο για ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμό όσο και για θέρμανση με καλοριφέρ, για κλιματισμό και θέρμανση με fan coils και φυσικά για προσφορά ζεστού νερού χρήσης.

Η ενέργεια που δαπανά μια αντλία για να αντλήσει τη θερμότητα του περιβάλλοντος είναι πολύ μικρή και γι’ αυτό αποτελεί την οικονομικότερη λύση θέρμανσης ενός χώρου. Πιο συγκεκριμένα, η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται καθώς με 1kW ηλεκτρικής ενέργειας το σύστημα μπορεί να αποδώσει έως και 5kW θερμικής ενέργειας στην κατοικία. Σε σύγκριση με ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου, ένας καταναλωτής μπορεί να εξοικονομήσει κατά προσέγγιση έως και το 60% της μέσης ετήσιας κατανάλωσης του νοικοκυριού, για θέρμανση αλλά και ζεστό νερό χρήσης. Η απορρόφηση θερμότητας από το περιβάλλον είναι δυνατή ακόμα και σε εξωτερικές θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση ακόμα και σε θερμοκρασίες έως -25°C.

Αντλίες θερμότητας: Η πράσινη και οικονομική λύση για θέρμανση και ψύξη-2

Ολοκληρωμένο σύστημα Inventor

Οι αντλίες θερμότητας Inventor είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και ταυτόχρονα αποτελούν μια λύση φιλική προς το περιβάλλον. Ο οικολογικός χαρακτήρας των αντλιών αποτελεί άλλωστε και τον λόγο που τα συστήματα αυτά επιδοτούνται μέσω προγραμμάτων με σκοπό την αντικατάσταση συμβατικών και περισσότερο ενεργοβόρων συστημάτων θέρμανσης.

Όλες οι μονάδες Inventor – που είναι άμεσα διαθέσιμες – εμπίπτουν στα προγράμματα Εξοικονομώ που είναι σε εξέλιξη και εμπίπτουν στις υψηλότερες κατηγορίες χρηματοδότησης (ισχύει για μονάδες που εμπίπτουν στις κατηγορίες >14kW και >20kW). Έχουν δε υψηλή ενεργειακή κλάση απόδοσης, με αποτέλεσμα να προσφέρουν συνολική ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας.

Αντλίες θερμότητας: Η πράσινη και οικονομική λύση για θέρμανση και ψύξη-3

Εύκολη εγκατάσταση

Οι αντλίες θερμότητας Inventor διατίθενται σε μια πλήρη γκάμα μοντέλων, διαιρούμενου και ενιαίου τύπου, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου και είναι διαθέσιμες άμεσα. Οι τιμές τους είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές, διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και την τεχνική υποστήριξη πριν αλλά και μετά την πώληση. Είναι σχεδιασμένες ώστε να εγκαθίστανται εύκολα και δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης με υφιστάμενα θερμαντικά σώματα και δίκτυο σωληνώσεων χωρίς να απαιτούνται επεμβάσεις εσωτερικά.

Το χειριστήριό τους διαθέτει ελληνικό μενού για εύκολη διαχείριση της συσκευής, που διαθέτει σημαντικό αριθμό λειτουργιών όπως ο Εβδομαδιαίος Προγραμματισμός, η Λειτουργία ECO και η Λειτουργία Διακοπών. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία Wi-Fi, μέσω ενός φιλικού προς τον χρήστη συστήματος ελέγχεται η λειτουργία θέρμανσης και ψύξης καθώς και η παραγωγή του ζεστού νερού χρήσης με εύκολο τρόπο, μέσω του κινητού ή του τάμπλετ.

Όποιος ενδιαφέρεται για αντλίες θερμότητας Inventor, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία συμπληρώνοντας τη φόρμα στη σελίδα: https://www.inventoraircondition.gr/antlies-thermotitas-split-monoblock.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT