Το παράδειγμα του Πέτρου Μάμου και η σημασία του πρώτου βήματος
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-παράδειγμα-του-πέτρου-μάμου-και-η-ση-562471975

Το παράδειγμα του Πέτρου Μάμου και η σημασία του πρώτου βήματος

Η μπύρα ΜΑΜΟΣ φωτίζει το παράδειγμα του τολμηρού δημιουργού της, ενός ανθρώπου μπροστά από την εποχή του που άλλαξε τα δεδομένα της ελληνικής ζυθοποιίας, και δίνει έμπνευση σε όσους έχουν μια νέα ιδέα να ζυμώνεται στο μυαλό τους.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι λένε. Και όποιος ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα για κάτι νέο το νιώθει, ακόμα και αν οι γύρω του βλέπουν μόνο την τόλμη και το θάρρος του. Η αλήθεια είναι όμως ότι ακόμα και οι πιο τολμηροί είχαν κάποτε δεύτερες σκέψεις. Δε μιλάμε συχνά για αυτές και, ίσως λανθασμένα, τείνουμε να τονίζουμε τα success stories, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα ευτυχισμένα τέλη. Όμως εκεί, στην υπέρβαση των δεύτερων σκέψεων που πάνε να μας μπλοκάρουν, κρύβεται όλη η δύναμη.

Το παράδειγμα του Πέτρου Μάμου και η σημασία του πρώτου βήματος-1

Όνειρα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, γυρίζουν στο μυαλό μας καιρό ή γεννιούνται στιγμιαία σαν αστραπές: εκείνη η αλλαγή καριέρας ή η επαγγελματική πρόταση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα -από το να ανοίξεις το δικό σου μπαρ μέχρι να στήσεις το δικό σου startup και από το ανέβεις στη σκηνή μέχρι το να κάνεις εκείνο το μεταπτυχιακό. Η ηλικία, ο χρόνος, τα χρήματα ή οι αντοχές που χρειάζονται για να ξεκινήσει κανείς κάτι νέο είναι τα νοητά εμπόδια που έρχονται αργά ή γρήγορα μετά τον πρώτο ενθουσιασμό. Και είναι φυσιολογικό. Όμως όλες οι ιδέες θα έμεναν ιδέες αν δεν ακούγαμε τις άλλες φωνές μέσα μας, αυτές που μας ωθούν να κινηθούμε, να εξερευνήσουμε, να μάθουμε πως θα ήταν η ζωή μας, αν αυτό που ζυμώνεται στο μυαλό μας γινόταν πραγματικότητα. Πώς θα ήταν αν, με ένα βήμα τη φορά, ξεκινούσαμε την πορεία προς το πραγματικό μας πάθος.

Το παράδειγμα του Πέτρου Μάμου και η σημασία του πρώτου βήματος-2

Η ιστορία της μπύρας ΜΑΜΟΣ ξεκίνησε όταν ο ιδρυτής της, Πέτρος Μάμος, αψήφησε όλες εκείνες τις φωνές που έλεγαν «όχι». Όντας οραματιστής τόλμησε σε μια δύσκολη εποχή, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του και σε όσα του έλεγαν «προχώρα», και έβγαλε εισιτήριο για ένα μακρινό και απαιτητικό ταξίδι με σκοπό να σπουδάσει το πάθος του. Το 1901 αποφοίτησε από τη Ζυθοποιητική Ακαδημία του Μονάχου και επέστρεψε στην Ελλάδα ως ο πρώτος διπλωματούχος ζυθοποιός της χώρας.

Η ΜΑΜΟΣ έγινε η πρώτη ελληνική μπύρα με εξαγωγές στη Γερμανία, τη Γαλλία, ακόμα και τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου που απέσπασε διεθνή βραβεία. Η απόφαση του Πέτρου Μάμου να κυνηγήσει τους στόχους και τα όνειρά του είχε ως αποτέλεσμα την αυθεντική μπύρα που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα παγωμένη στα ποτήρια μας. Το ταξίδι για σπουδές στη Ζυθοποιία, όταν για τους περισσότερους ήταν κάτι το ανήκουστο, ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα. Και τα υπόλοιπα έγιναν ιστορία.

Η μπύρα ΜΑΜΟΣ φωτίζει σήμερα το παράδειγμα του τολμηρού δημιουργού της αλλά και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων που επέλεξαν να ακούσουν, όχι τον φόβο, την ανασφάλεια και την αμφιβολία που έρχονται κάθε φορά που πάει κανείς να ανοίξει πανιά, αλλά τις φωνές που εμπνέουν και τους εμψυχώνουν. Τα λόγια αυτών των ανθρώπων ακούγονται στη νέα καμπάνια της ΜΑΜΟΣ. «Εμείς τη δημιουργούμε τη μοίρα μας; Εγώ αυτό λέω, ότι εμείς τη δημιουργούμε» είχε πει η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Αυτή είναι μία μόνο από τις προσωπικότητες στις οποίες η μπύρα ΜΑΜΟΣ αποτίει φόρο τιμής, αναπαράγοντας τις δηλώσεις τους. Προσωπικότητες σεβαστές, μεγάλες, σπουδαίες, που όμως κάποια στιγμή, όπως ο καθένας μας, είχαν δεύτερες σκέψεις. Σημασία έχει ότι τόλμησαν το πρώτο βήμα και άκουσαν τις ασίγαστες φωνές μέσα τους που έλεγαν «ξεκίνα».

https://www.mamos.gr/

https://www.instagram.com/mamosbeer/

https://www.facebook.com/MamosBeer

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT