Οι σιτοβολώνες της Θεσσαλίας σε πρώτο πλάνο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
οι-σιτοβολώνες-της-θεσσαλίας-σε-πρώτο-562526431

Οι σιτοβολώνες της Θεσσαλίας σε πρώτο πλάνο

Το οδοιπορικό του Τάσου Βρεττού που φιλοξενείται στο μετρό της Αθήνας μας ταξιδεύει στον θεσσαλικό κάμπο, τόπο καταγωγής των ζυμαρικών Melissa.

Ο ταλαντούχος φωτογράφος Τάσος Βρεττός βρέθηκε στον θεσσαλικο κάμπο και αποτύπωσε σε ένα οδοιπορικό μια συναρπαστική περιήγηση στους σιτοβολώνες του τόπου αλλά και το ταξίδι που κάνει ο καρπός του σιταριού για να μετατραπεί σε μία από τις πιο αγαπημένες τροφές που υπάρχουν στον κόσμο, τα ζυμαρικά. Τώρα, οι στιγμές που συνέλεξε γίνονται λεύκωμα φωτογραφίας η οποία φιλοξενείται στο μετρό της Αθήνας.

Οι σιτοβολώνες της Θεσσαλίας σε πρώτο πλάνο-1

Μπλε ορίζοντες και ολόχρυσα χωράφια. Τα τοπία είναι μαγευτικά όμως δεν είναι το μόνο στο οποίο ο Βρεττός εστιάζει. Μέσα από τον φακό του ο καλλιτέχνης που εξερεύνησε για εβδομάδες στο “σπίτι” των ζυμαρικών Melissa -τα χωράφια του θεσσαλικού κάμπου και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρισα- αποτυπώνει τους αληθινούς ανθρώπους πίσω από την διαδικασία παραγωγής τους. Το αποτέλεσμα είναι οι εικόνες του να σε μαγνητίζουν από την πρώτη στιγμή. Ολόκληρη η διαδρομή που κάνει η τροφή από το χωράφι μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας μπαίνει σε πρώτο πλάνο με τα πρόσωπα που κοπιάζουν και μεριμνούν για αυτήν να πρωταγωνιστούν.

Μόχθοι αλλά και ικανοποίηση διαγράφονται στις εκφράσεις όλων αυτών που βρίσκονται πίσω από κάθε πιάτο μακαρονάδας που απολαμβάνουμε σαν ζεστή αγκαλιά στα σπίτια μας. Aπό το χωράφι μέχρι τη μονάδα παραγωγής, πλήθος ανθρώπων εργάζονται με αυταπάρνηση και μεράκι για να μεταμορφώσουν τον σπόρο στα ποιοτικά ζυμαρικά που αγαπάμε. Οικογενειακή θαλπωρή, φροντίδα, γεύσεις απολαυστικές και ταυτόχρονα καθησυχαστικές και οικείες- αυτό είναι που κάνει ένα πιάτο μακαρόνια μοναδικό.

Οι σιτοβολώνες της Θεσσαλίας σε πρώτο πλάνο-2

Αφορμή για αυτό το ιδιαίτερο λεύκωμα αποτέλεσε η νέα συσκευασία της Melissa που σηματοδοτεί το όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο που τρέφεται και ζει ποιοτικά. Πρόκειται για διαδρομή που ξεκίνησε το 1947, όταν η Melissa ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Κίκιζα. Σήμερα, με τη γνώση και την εμπειρία τριών γενιών οι άνθρωποι της εταιρείας συνεχίζουν να φέρνουν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ζυμαρικά στα τραπέζια όλης της χώρας και όχι μόνο.

Το οδοιπορικό του Τάσου Βρεττού θα παραμείνει στο συρμό του μετρό μέχρι και τις 6 Αυγούστου. Αξίζει να σταθεί κανείς λίγο παραπάνω στον σταθμό για να την παρατηρήσει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT