Νύχτες Πρεμιέρας: Λαμπερό ξεκίνημα, εντυπωσιακή συνέχεια
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
νύχτες-πρεμιέρας-λαμπερό-ξεκίνημα-562643539

Νύχτες Πρεμιέρας: Λαμπερό ξεκίνημα, εντυπωσιακή συνέχεια

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι εδώ, με Μέγα Χορηγό τη Nova

Η νύχτα που τα φώτα της βραδινής Αθήνας και τα βλέμματα των σινεφίλ της πόλης στράφηκαν στο σκοτάδι των κινηματογραφικών αιθουσών της που φιλοξενούν τις ταινίες που θα προβληθούν στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας», στο οποίο μεγάλος χορηγός είναι η Nova, μέλος της United Group κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

150 ταινίες θα προβληθούν μέσα σε δώδεκα μέρες, ενώ κάποιες από αυτές θα διαγωνιστούν στα τρία διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ. Το λαμπερό ξεκίνημα των «Νυχτών Πρεμιέρας» δόθηκε χθες με δύο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που συγκίνησαν όσους και όσες βρέθηκαν στο ΠΑΛΛΑΣ. Ο μικρού μήκους θησαυρός του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Strange Way of Life», και το ντεμπούτο της Σελίν Σονγκ, «Περασμένες Ζωές», που διεκδικεί αγαλματίδιο στην επερχόμενη τελετή των βραβείων Όσκαρ, αποτελούν δύο συναισθηματικές ελεγείες για το συναίσθημα που ενώνει όλους τους ανθρώπους: την αγάπη.

Νύχτες Πρεμιέρας: Λαμπερό ξεκίνημα, εντυπωσιακή συνέχεια-1

Η τελετή ξεκίνησε με το μικρού μήκους φιλμ του Ισπανού auteur, μια queer ιστορία πάνω σε ένα κινηματογραφικό είδος που έχει συνδεθεί με την μάτσο αρρενωπότητα, το γουέστερν. Στα 31 λεπτά που διαρκεί το γουέστερν, ο καοϋμπόης Πέδρο Πασκάλ και ο σερίφης Ίθαν Χοκ συναντιούνται και συζητάνε για το παρελθόν, μα κυρίως για αυτά που θα ήθελαν να γίνουν, με μελόδραμα, ατάκες και νεύματα που αποτελούν σκέτα υπονοούμενα ανάμεσα στους δύο άντρες.

Μετά την αλμοδοβαρική περιπλάνηση στην έρημο, η τελετή συνεχίστηκε με τις «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ, μια ταινία που έχει βάλει πλώρη για τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Εφηβικά σκιρτήματα της εφηβείας μεταξύ δύο ανθρώπων στη Σεούλ καταλήγουν εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, κάπου στη Νέα Υόρκη. Η εφηβεία έχει δώσει τη θέση της στην ενήλικη ζωή και η φαντασία στην σκληρή πραγματικότητα. Το φιλμ συγκίνησε τους παρευρισκόμενους θεατές λόγω του ρόλου της τύχης και των πιθανοτήτων στο κομμάτι του έρωτα.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» μόλις ξεκίνησε και υπόσχεται γέλια, συγκινήσεις, κέφι και ταξίδια με το νουμέσα από την μεγάλη οθόνη στις αίθουσες Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με μεγάλο χορηγό τη Nova.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT