Επίκαιροι διάλογοι για την τεχνητή νοημοσύνη

Επίκαιροι διάλογοι για την τεχνητή νοημοσύνη

Έγκριτοι ομιλητές συζητούν, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, για την τεχνολογική επανάσταση των καιρών μας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη εδώ, και η Ελλάδα δε μπορεί απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις, πρέπει οπωσδήποτε να συμμετέχει σ’ αυτό τον παγκόσμιο διάλογο. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης – AI Catalyst (www.aicatalyst.gr) διοργανώνει το 2o του Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης – #AiForum23 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (ώρα προσέλευσης 9.30 π.μ.) με την υποστήριξη φορέων καινοτομίας και εταιριών από καίριους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως εισηγητές και ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες και στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν στα πάνελ θα αφορούν το πως επηρεάζει η τεχνητή νοημοσύνη τον χρηματοοικονομικό τομέα, τις μείζονες αλλαγές που κομίζει η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της υγείας, αλλά και στην ίδια την κοινωνία, θα συζητηθούν τα ποικίλα ζητήματα ηθικής και διαφάνειας, ενώ θα γίνει και μια εκτενής παρουσίαση του Ελληνικού οικοσυστήματος της τεχνητής νοημοσύνης.

Παράλληλα, σε ένα fireside chat ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, καθηγητής του ΕΜΠ, θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Μανώλη Ανδριωτάκη τις εξελίξεις της ΤΝ και πως αυτές επηρεάζουν την Δημοκρατία και την Πολιτεία. Τέλος, στο συνέδριο θα λάβουν χώρα παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα ΤΝ για φοιτητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό.

Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση στο www.aiforum.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT