Wimbledon: Πρεστίζ και θέαμα στα κορτ της Nova
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
wimbledon-πρεστίζ-και-θέαμα-στα-κορτ-της-nova-563089168

Wimbledon: Πρεστίζ και θέαμα στα κορτ της Nova

Τα αστέρια του τένις συναντιούνται ξανά στα κορτ της Αγγλίας για μια διοργάνωση με κλάση, φινέτσα και γκέιμ που καθηλώνουν.

Ο Ιούλιος πλησιάζει, οι παίκτες φορούν τα χαρακτηριστικά λευκά ρούχα, τα τενιστικά κορτ της Αγγλίας ετοιμάζονται για τα πρώτα νευρικά πατήματα στο γρασίδι. Το ρολόι για την έναρξη του πιο θρυλικού τουρνουά τένις της ιστορίας, μετρά αντίστροφα. Αλήθεια ποιος δεν ανυπομονεί για το φετινόWimbledon; Έναν χρόνο μετά τον μνημειώδη τελικό διάρκειας 4 ωρών και 45 λεπτών που άφησε τον τενιστικό κόσμο άναυδο, έναν χρόνο μετά τον μαραθώνιο των πέντε σετ που στέρησε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς το όγδοο grand slam του στη διοργάνωση και σηματοδότησε τη γέννηση ενός νέου θρύλου, τα βλέμματα στρέφονται ξανά εκεί. Ο νέος βασιλιάς του Γουίμπλεντον είναι μόλις 21 χρονών, ακούει στο όνομα Αλκαράζ, μοιράζει στιγμιότυπα για τα αρχεία της τενιστικής ιστορίας και εγγυάται πως το μέλλον του αθλήματος βρίσκεται σε καλά χέρια. Ο «Καρλίτος» όπως αρέσει στο παιδί από τη Μούρθια να τον αποκαλούν, είναι ένας ακόμη από τους πολλούς λόγους που από τις 1 μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε σε αποκλειστική μετάδοση στην οθόνη της Nova, μέσα από το Novasports, κάτι παραπάνω από ένα τουρνουά τένις. Αυτό που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας, επί δύο εβδομάδες, είναι μια αληθινή τενιστική πανδαισία.

Η γοητεία της παράδοσης

Μπορεί ο περσινός τελικός να ήταν το κερασάκι στη φήμη του αιωνόβιου τενιστικού θεσμού, το έδεσμα όμως που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του είναι οι φράουλες. Περισσότερες από 190.000 μερίδες σερβίρονται μαζί με κρέμα όσο διαρκεί το τουρνουά, μια παράδοση που κρατά από το 1877, όταν 200 άτομα παρακολούθησαν τους αγώνες για πρώτη φορά στα γήπεδα του All England croquet και Lawn Tennis Club. Προσθέστε στη λεπτομέρεια αυτή, τον πασίγνωστο και άκρως αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα του λευκού χρώματος -που κάποτε οδήγησε σε παρατήρηση ακόμη και τον Ρότζερ Φέντερερ για τα πορτοκαλί του παπούτσια- μερικά αγγλικά κοκτέιλ, πόντους που κόβουν την ανάσα και φυσικά μπόλικο πρεστίζ. Σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά την πρώτη διοργάνωση, η συνταγή επιτυχίας του Γουίμπλεντον παραμένει ίδια. Όσο για τους Έλληνες, έχουμε έναν ακόμη λόγο για να συντονιστούμε στη Nova, αφού το τουρνουά θα έχει χρώμα ελληνικό.

Το ελληνικό δίδυμο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, επιστρέφουν στο Λονδίνο. Ο Έλληνας τενίστας δήλωσε πριν λίγες μέρες πως το να κατακτήσει το Γουίμπλεντον είναι το όνειρό του. Έχοντας «ζεσταθεί» λοιπόν ξανά στο γρασίδι με το Τουρνουά του Χάλε στη Γερμανία, μετά την περσινή του διαδρομή που τον έφερε μια ανάσα από τα προημιτελικά, το νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης θα μαγνητίσει ξανά τα βλέμματά μας. Μαζί του θα βρίσκεται η «sakatack», η οποία είχε δηλώσει στο παρελθόν πως το χορτάρι είναι το έδαφος που ταιριάζει με το παιχνίδι της και ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Φυσικά είναι πολλοί οι θρύλοι του αθλήματος που θα περάσουν από την οθόνη μας, διεκδικώντας συνολικά το φετινό ποσό-ρεκόρ των 50 εκατομμυρίων λιρών στη διοργάνωση. Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της ενώ ο Άντυ Μάρεϊ, θα αγωνιστεί με ζήλο για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο κεφάλαιο της λαμπρής του καριέρας.

Το μοναδικό τουρνουά Grand slam που διεξάγεται σε γρασίδι έχει γκέιμ απρόβλεπτα, χτυπήματα που απαιτούν φινέτσα και ακρίβεια. Εδώ τα παιχνίδια είναι γρήγορα και εκρηκτικά. Το Wimbledon είναι άλλωστε το στέμμα των Grand Slam. Μια αθλητική εκστραβαγκάνζα, που προσελκύει το βλέμμα εκατομμυρίων θεατών από όλο τον κόσμο. Κι ενώ τα αστέρια από παρελθόν και το μέλλον του τένις ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και πάλι μια θέση στο πάνθεον της αθλητικής ιστορίας, αυτό τον Ιούλιο το μεγάλο ραντεβού δίνεται στα κορτ της Nova. Απολαύστε τις αναμετρήσεις μέσα από τα προγράμματα ΕΟΝ+, από 25€/μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT