Το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-πρώτο-εργοστάσιο-εμφιαλωμένου-νερ-563109682

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Σημαντική πρωτιά για τα Πάικο Νερά Μακεδονίας, το εργοστάσιο των οποίων απέσπασε την πιστοποίηση Carbon Neutral.

Από έναν τόπο όλο ομορφιές ξεκινάει το ταξίδι για τα Πάικο Νερά Μακεδονίας. Στα σύνορα της Πέλλας και του Κιλκίς, με το Καϊμακτσαλάν στα δυτικά και στα ανατολικά την κοιλάδα του Αξιού, βρίσκεται το όρος Πάικο με το ξακουστό δάσος γεμάτο καστανιές. Εκεί και οι ολόδροσες πηγές Βαλεράτσι-Γαρδηνία απ’ που αναβλύζουν τα κρυστάλλινα νερά Πάικο τα οποία όχι μόνο έχουν ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά κατέκτησαν φέτος και μια πολύ σημαντική πρωτιά. Αποδεικνύοντας με πράξεις τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με πιστοποιημένα μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα-1

Ποιότητα που τη γεύεσαι

Η ομορφιά του τόπου απ’ όπου αναβλύζει το Πάικο αντικατοπτρίζεται και στα ίδια τα νερά. Η αγνότητα και η καθαρότητά τους έχουν τεκμηριωθεί με μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σχετικά με τη φυσικοχημική σύστασή τους, με αποτέλεσμα να θεωρούνται από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά όπως η ισορροπημένη σκληρότητα, το αλκαλικό pH (8) και η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο δείχνουν και σε εργαστηριακό επίπεδο αυτό που φανερώνει και κάθε γουλιά: ότι τα Πάικο Νερά Μακεδονίας αναβλύζουν ποιότητα.

Το φυσικό νερό που σέβεται τη φύση

Πέρα από τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που τηρούνται ώστε το νερό να φτάνει στο τραπέζι μας αγνό και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το προσφέρει η φύση, αξίζει να αναφερθεί κανείς στις προσπάθειες της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη. Κοντά στις πηγές, στο Κιλκίς, η Πάικο Νερά Μακεδονίας έχει δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο όπου το νερό εμφιαλώνεται και συσκευάζεται με συστήματα τελευταίας γενιάς, επενδύοντας παράλληλα σε εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό ανθρώπινο δυναμικό που προέρχεται, κυρίως, από την ευρύτερη περιοχή. Η συμπόρευση με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και η χρήση συστημάτων ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων είναι μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας που παράλληλα δραστηριοποιείται εντατικά στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζοντας με πράξεις τόσο τους ανθρώπους τους όσο και το περιβάλλον. Τη δέσμευση της εταιρείας για ένα καθαρό περιβάλλον επικύρωσε φέτος και μια σημαντική πρωτιά, καθώς το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κιλκίς έγινε το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με πιστοποιημένα μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Πρόκειται για μια διάκριση που διαφοροποιεί το Πάικο στην εγχώρια αγορά καθιστώντας το παράδειγμα προς μίμηση.

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα-2

Ένα εργοστάσιο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Τι ακριβώς σημαίνει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα; Η πιστοποίηση Carbon neutral επικυρώνει το γεγονός ότι, το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρίας (ή ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας κ.ο.κ.) έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner, και ότι, ανάλογα με το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσαν οι δραστηριότητές της, χρηματοδοτήθηκαν και αντίστοιχα πιστοποιημένα έργα για το περιβάλλον. Για να φτάσει στην κατάκτηση του σήματος Carbon neutral, στο εργοστάσιο των Νερών Μακεδονίας έγινε καταγραφή του επιπέδου των ρύπων του, μείωσή τους με πολλαπλά μέσα (π.χ. με φωτοβολταϊκά πάρκα, μείωση ρύπων μεταφοράς των προϊόντων κ.ά.), αλλά και συμμετοχή σε δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας, όπως η χρηματοδότηση έργων που μειώνουν ή και απομακρύνουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων.

Ανάπτυξη ναι, αλλά με τρόπο βιώσιμο

Με παρουσία σε 25 χώρες, στις 5 ηπείρους τα Πάικο Νερά Μακεδονίας αναπτύσσονται συνεχώς κρατώντας όμως στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους την βιωσιμότητα και παίρνοντας πρωτοβουλίες ώστε οι δραστηριότητές τους, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν την υγεία του πλανήτη μας, αλλά, αντίθετα, να συμβάλουν σε ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον. Το ξεχωριστό νερό που πηγάζει από την καρδιά της Μακεδονίας καθρεφτίζει όλη την ιστορία και την παράδοση του τόπου του και το Πάικο έχει δεσμευτεί να διατηρεί το περιβάλλον τόσο καθαρό όσο και το ίδιο το νερό ανταποδίδοντας το δώρο της φύσης.

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα-3
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT