Η άνοδος της Ελληνικής Ζυθοποιίας και το παράδειγμα της ΕΖΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-άνοδος-της-ελληνικής-ζυθοποιίας-και-563141290

Η άνοδος της Ελληνικής Ζυθοποιίας και το παράδειγμα της ΕΖΑ

Η ζυθοποιία στην Ελλάδα βιώνει σημαντική άνθηση, συνδυάζοντας παράδοση με καινοτομία. Στην καρδιά αυτής της εξέλιξης βρίσκεται η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ), που με νέο επιχειρηματικό πλάνο και καινούργια εμφάνιση, ξεχωρίζει, με προϊόντα που αντανακλούν την υψηλή ποιότητα.

Τις τελευταίες δεκαετίες η ζυθοποιία στη χώρα μας, είτε σε μικρή κλίμακα είτε σε επίπεδο βιομηχανίας, έχει δημιουργήσει ένα νέο κύμα τόσο στην αγορά όσο και στο επιχειρείν. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, ο παγκόσμιος τομέας της μπύρας προβλέπεται να σημειώσει ανάπτυξη σχεδόν 4% μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, που ιδρύθηκε το 1989, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία, η οποία εξελίχθηκε δυναμικά την τελευταία 10ετία με στόχο να δημιουργήσει περαιτέρω και ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Όπως φαίνεται από τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η εταιρεία βλέπει σημαντική βελτίωση και συνεχίζει με ώθηση από την προηγούμενη χρονιά που έκλεισε με αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες έφτασαν στα 31,5 εκ., με τον καθαρό δανεισμό να μειώνεται 23,5 εκ. ευρώ από 26,8 εκ.ευρώ, αλλά και την ζημία των προηγούμενων ετών να έχει περιοριστεί σημαντικά.

Η άνοδος της Ελληνικής Ζυθοποιίας και το παράδειγμα της ΕΖΑ-1

Τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο επιχειρηματικό τους σχέδιο, φέρνοντας την εταιρεία σε θετική τροχιά. Επένδυσαν στην Αταλάντη με μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, συμμετέχοντας ενεργά στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και φτιάχνοντας μια από τις πιο καινοτόμες μονάδες στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Αξιοποιούν την έρευνα και την τεχνολογία συνδυαστικά με τον ανθρώπινο παράγοντα. Εκεί, οι 130 καταρτισμένοι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και η νέα γενιά ταλαντούχων ζυθοποιών,  με την αφοσίωσή τους σφραγίζουν τη συνέχεια ενός υποσχόμενου κλάδου. «Το ανθρώπινο δυναμικό ενισχύεται με την προσθήκη έμπειρων στελεχών της αγοράς, άλλωστε οι μπύρες της ΕΖΑ είναι οι άνθρωποί της. Παράλληλα, επενδύουμε στην απόκτηση νέων εμπορικών σημάτων, όπως πολύ πρόσφατα του σήματος της Πειραϊκής Μικροζυθοποιίας, μια πολλά υποσχόμενη μάρκα» αναφερει ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΖΑ, Νικήτας Ασπιώτης.

Παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μπύρας, τις EZA LAGER, EZA PILSENER, EZA ALCOHOL FREE, PILS HELLAS, ODYSSEY RED, ODYSSEY DARK, ODYSSEY WHITE, ενώ εισάγουν και εμπορεύονται την GULDEN DRAAK. Η ΕΖΑ έχει παραγωγικό δυναμικό 80 εκατομμύρια λίτρα ενώ εφαρμόζει επιτυχώς ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής φροντίδας.

Η άνοδος της Ελληνικής Ζυθοποιίας και το παράδειγμα της ΕΖΑ-2

Νέα εμφάνιση, με το “ζ” στην καρδιά

Το καλοκαίρι βρίσκει την εταιρεία να επικεντρώνεται στις συσκευασίες που παρουσιάζουν υψηλότερη κερδοφορία αλλά και να εκσυγχρονίζει την εικόνα των εμπορικών σημάτων της. Πιθανότατα θα έχετε δει την ανανεωμένη συσκευασία και τη νέα καμπάνια της Pils Hellas, “Τα λέμε στην μπύρα”, που επικεντρώνεται στις στιγμές της απλότητες και την επιθυμία για κάτι ουσιαστικά νόστιμο και απέριττο. Ακόμα, η ΕΖΑ εμφανίζεται με νέα ταυτότητα, που αντλεί έμπνευση από την ελληνικότητα, την ποιότητα και την κληρονομιά της μάρκας. Κλεισμένο σε έναν κύκλο, το «ζ», μονόγραμμα – σύμβολο της ΕΖΑ, ξεχωρίζει και γίνεται πρωταγωνιστής, η καρδιά της ζυθοποιίας. Οι ακτίνες συμβολίζουν τον ήλιο και την ελληνική γη αντανακλώντας την ποιότητα της ΕΖΑ. 

Όσο για το περιεχόμενο της συσκευασίας, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η EZA παραμένει όπως την ξέρουμε, μια premium, ελληνική μπύρα με 36 χρόνια παράδοσης και μια συνταγή που αξιοποιεί εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκου και βύνης. Ωριμάζει αργά για 21 μέρες για να αποκτήσει βαθύ χρυσόξανθο χρώμα, πλούσιο άρωμα και πληθωρική γεύση. Για όσους «δεν πίνουν», κυκλοφορεί η ΕΖΑ Αlcohol Free, με αυθεντική γεύση Lager αλλά χωρίς αλκοόλ. Η ΕΖΑ Alc Free είναι η μοναδική Alcοhol Free μπύρα στην Ελλάδα που ακολουθεί την παραγωγική διαδικασία μιας αλκοολούχας μπύρας, ζυμώνεται και αποκτά όλη τη γεύση και το άρωμά που έχουμε συνηθίσει, και έπειτα το αλκοόλ αφαιρείται, χωρίς να χάσει το σώμα, την επίγευση και τα νόστιμα οργανοληπτικά της. Όσοι προτιμάμε τις Pilsener αναζητάμε μια μπύρα με μεστό σώμα, ξεχωριστό άρωμα και ντελικάτη πικράδα, ζυμωμένη με υπομονή. Έτσι ακριβώς είναι φτιαγμένη η ΕΖΑ Pilsener, από υψηλής ποιότητας βύνη, από δίστοιχο καλοκαιρινό και χειμωνιάτικο κριθάρι, εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκου και μαγιά. Είναι ό,τι αναζητάμε αυτό το θερμό καλοκαίρι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT