Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;
θα-μπορούσαν-οι-απαράδεκτοι-να-μένο-563246953

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;

Μελετήσαμε μερικούς από τους θρυλικότερους ήρωες της ελληνικής TV για να λύσουμε μια μεγάλη απορία: Θα είχαν την οικονομική δυνατότητα, με τα επαγγέλματα που κάνουν, να μένουν στα ίδια σπίτια τη σημερινή εποχή της στεγαστικής κρίσης;

Ελένη Τζαννάτου
Ακούστε το άρθρο

Στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, η στεγαστική κρίση έχει καταγραφεί αρκετά γλαφυρά: ο Αντύπας εν έτει 1985 τραγουδούσε «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο», ενώ η Κατερίνα Λιόλιου το 2023 «χτύπησε φλέβα» στην αγορά ενοικίων, τραγουδώντας «Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε, τη δική μας τη θέα κοιτούν αγκαλιά». 

Με τους τηλεοπτικούς (και κινηματογραφικούς) ήρωες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αφού παγώνουν στον χρόνο –μαζί με τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τις συνήθειές τους. Τι θα συνέβαινε όμως αν τους «ξεπαγώναμε» και φέρναμε τις ζωές τους στο σήμερα; Θα μπορούσαν με τα επαγγέλματά τους να κρατήσουν τα σπίτια που είχαν τότε; Τα βασικά αυτά ερωτήματα έθεσε πρώτη μια αμερικανική έρευνα που υπολόγισε τις αμοιβές και τα στεγαστικά έξοδα για 20 κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σπίτια. Βρήκε πως μόνο 2 από τα 20 αυτά τα σπίτια θα ήταν βιώσιμα σήμερα. 

Και με τις ελληνικές σειρές τι γίνεται; Θα μπορούσε ένας διαφημιστής σαν τον Σπύρο από τους «Απαράδεκτους» να μένει στον Λυκαβηττό; Θα ζούσαν στην Κυψέλη ο Γρηγόρης και ο Λάζαρος από το «Είσαι το Ταίρι Μου» με έναν μισθό υπαλλήλου fast food; Θα άντεχε η Ελένη Βλαχάκη του «Κωνσταντίνου και Ελένης» να πληρώσει τη θέρμανση για ένα νεοκλασικό στο Μαρούσι; 

Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα για 7 κλασικές τηλεοπτικές σειρές από τις οποίες μας χωρίζει πλέον μια σεβαστή χρονική απόσταση. Υπολογίσαμε τους μισθούς των ηρώων, τα τετραγωνικά μέτρα και τα ενοίκια των σπιτιών τους σήμερα και κάναμε τα μαθηματικά για να δούμε αν θα τα έβγαζαν πέρα. Τα ευρήματα στις περισσότερες περιπτώσεις οδήγησαν σε ένα αυθόρμητο «Τι έγινε ρε παιδιά;». 

Οι Απαράδεκτοι (1991-1993)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-1

Σπύρος Παπαδόπουλος: Αν και… με αριστερό παρελθόν, όπως τονίζει συχνά στη σειρά, ο Σπύρος έχει μια καλή θέση σε διαφημιστική εταιρεία. Μπορεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι εργασιακοί τίτλοι και οι θέσεις ιδιαίτερα στον τομέα του μάρκετινγκ να ήταν διαφορετικοί, αλλά αν υποθέσουμε πως σήμερα θα ήταν senior brand manager*, θα είχε μηνιαίες μεικτές απολαβές 3.000-3.500 ευρώ.  

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Αν και εκφράζει πολλές ανησυχίες καριέρας κατά τη διάρκεια της σειράς (μοντέλου, ποιήτριας, ηθοποιού, εκπροσώπου στη Eurovision) και κάνει και ένα σύντομο πέρασμα ως τηλεφωνήτρια που πλήττει σε γειτονικό του Σπύρου γραφείο, η Δήμητρα ήταν βασικά νοικοκυρά. Επομένως, δεν συνεισέφερε οικονομικά στο σπίτι. 

Εμεναν: Στη θρυλική (και ανύπαρκτη) Αδάμαντος 4 στον Λυκαβηττό, απέναντι από τον Βλάσση και τον Γιάννη. Στο επεισόδιο «Κι όμως συνέβη» οι φανατικοί της σειράς θα θυμούνται πως ο Χαλακατεβάκης, στον οποίο ανήκουν τα διαμερίσματα, τα δίνει σε νέο ιδιοκτήτη. «Εσείς πληρώνετε 80 χιλιάδες. Ε, να το κάνουμε διακόσια», λέει ο νεόφερτος (και –spoiler– βραχύβιος) σπιτονοικοκύρης στον Σπύρο, πριν οι πρωταγωνιστές μοχλεύσουν κάθε τρόπο να τον τουμπάρουν. Στον Σπιτόγατο** τα αντίστοιχα ενοίκια σήμερα κινούνται από 1.200 έως 2.000 ευρώ, μιλώντας πάντα για μη επιπλωμένα διαμερίσματα, που μπορεί να βρίσκονται από τον 2ο έως τον 9ο όροφο, κατασκευής 30 χρόνων τουλάχιστον, αλλά και παλαιότερης. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Ναι. Τα καθαρά έσοδα από τον μισθό του Σπύρου δεν θα ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, επομένως, ακόμα και το φθηνότερο διαμέρισμα αυτού του μεγέθους στη γειτονιά του Λυκαβηττού θα ήταν αβίωτο για το ζευγάρι. Πάντως, στο πρόσφατο μίνι reunion των «Απαράδεκτων» στην «Ταράτσα του Φοίβου», η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Μπέζος μας ενημέρωσαν πως έτσι κι αλλιώς, ο Χαλακατεβάκης έχει κάνει τα διαμερίσματα της Αδάμαντος 4… Airbnb. 

Βλάσσης Μπονάτσος: Είναι ηθοποιός που παίζει πού και πού σε κανένα διαφημιστικό στην εταιρεία που εργάζεται ο Σπύρος. Βέβαια, σε κάποια σημεία η σειρά μας μπερδεύει αφού ο Βλάσσης αναφέρεται στους Πελόμα Μποκιού και φτάνει να γυρνάει με τους υπόλοιπους Απαράδεκτους βίντεο κλιπ για το κομμάτι του «Μεταμορφώσεις», λες και στη σειρά παίζει όντως… τον Μπονάτσο.  

Γιάννης (ποτέ δεν μαθαίνουμε το επίθετό του): Παρότι η αγάπη του είναι η μόδα, ο Γιάννης δεν εργάζεται στη σειρά –αν και τον στηρίζει οικονομικά η θεία του η Βιργινία, οπότε, κάπως συνδράμει στο σπίτι. 

Εμεναν: Στο 75 τ.μ. διαμέρισμα, απέναντι πόρτα από τον Σπύρο και τη Δήμητρα. Για ένα τέτοιο διαμέρισμα σήμερα, οι δύο φίλοι θα έπρεπε να δίνουν 650-660 ευρώ τον μήνα. Αν πάλι κοιτάμε lofts σε αυτά τα τετραγωνικά, η τιμή εκτοξεύεται στα 1.200-1.250 ευρώ τον μήνα. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Ναι. Το εισόδημα των δύο συγκατοίκων θα ήταν τόσο φλου που θα ήταν πολύ δύσκολο να βγάζουν σταθερά τα έξοδα ενός σπιτιού, πόσω μάλλον σε περιοχή «φιλέτο» όπως είναι ο Λυκαβηττός. 

Το Ρετιρέ (1990-1992)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-2

Κατερίνα Σοφιανού: Η πρωταγωνίστρια της μάλλον πιο πολυπαιγμένης σε επαναλήψεις κωμωδίας της ιδιωτικής τηλεόρασης ήταν προϊσταμένη στην COSMOS, εταιρεία διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. Αν σήμερα ήταν marketing & communications manager*, θα είχε μηνιαίες μεικτές απολαβές μεταξύ 3.000-4.000 ευρώ. 

Εμεναν: Η Κατερίνα Σοφιανού, που υποδύεται η Κάτια Γιουλάκη, μένει με τη μητέρα της, την κυρία Σοφία (Κούλα Αγαγιώτου) και την ανιψιά της την Ειρήνη (Τζόις Ευείδη) σε ένα (τι άλλο;) ρετιρέ στη φανταστική οδό Αρχιφύλλου 2 στου Ζωγράφου ενώ όλοι ξέρουμε βέβαια πως η εμβληματική πολυκατοικία των εξωτερικών πλάνων βρίσκεται πίσω από το Χίλτον. Αν κρίνουμε από το ευρύχωρο σαλόνι που βλέπουμε στη σειρά, το διαμέρισμα πρέπει να κινούνταν περίπου στα 100 τ.μ. Τέτοια διαμερίσματα σήμερα στου Ζωγράφου, σε ψηλούς ορόφους –ως είθισται να είναι τα ρετιρέ– ενοικιάζονται προς 750-950 ευρώ τον μήνα, ενώ αν ανέβουμε σε μέγεθος (130 τ.μ.) η τιμή μπορεί να φθάσει τα 1.350 ευρώ. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Οχι. Αν συνυπολογίσουμε πως η γιαγιά Σοφία έπαιρνε και αυτή σύνταξη –αφού έδινε χαρτζιλίκι στην Ειρήνη– τότε τα λεφτά που έμπαιναν στο ρετιρέ θα ήταν αρκετά για να τα βγάλουν πέρα οι τρεις γυναίκες. 

Κωνσταντίνου και Ελένης (1998-2000)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-3

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός: Ο στριφνός ήρωας του Χάρη Ρώμα από τη σειρά των πιο αταίριαστων συγκατοίκων στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ήταν φυσικά επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας αλλά και συγγραφέας, αφού πασχίζει σε όλη τη σειρά να ολοκληρώσει και να εκδώσει το «Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο». Από τη δουλειά που τον βιοπορίζει, αν υποθέσουμε ότι είχε ήδη κάποια χρόνια εμπειρία, θα έβγαζε σήμερα 1.813 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με τη σχετική περσινή εγκύκλιο. 

Ελένη Βλαχάκη: Είναι η «γκαρσόνα Α» ή αλλιώς, σερβιτόρα στο μπαρ που δουλεύει με τη φίλη της την Πέγκυ και μπάρμαν τον Νικόλα. Σύμφωνα με τη λίστα της Randstad*, ένας σερβιτόρος στον ξενοδοχειακό τομέα αμείβεται σήμερα με 1.200 έως 1.600 ευρώ τον μήνα. Αρα μια σερβιτόρα σε συνοικιακό μπαρ θα είχε πιθανόν και αρκετά μικρότερη αμοιβή. 

Εμεναν: Είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά οι δυο τους βρέθηκαν να συγκατοικούν στο διώροφο νεοκλασικό στο Μαρούσι –έστω και με διαχωριστική ταινία στη μέση– όταν ο θείος του Κωνσταντίνου άφησε δύο διαθήκες. Πρόκειται επομένως για ιδιοκατοίκηση, αλλά σίγουρα τα λειτουργικά έξοδα ενός τόσο μεγάλου σπιτιού δεν θα ήταν μικρά. Ποιος δεν θυμάται εκείνο το επεισόδιο στο οποίο η Ελένη κυκλοφορούσε με μπουφάν στο σπίτι, αφού είχε απαρνηθεί τη θέρμανση του σπιτιού, μετά τις 200.000 δρχ. που κόστισε η δόση του πετρελαίου, ένα μόνο μέρος των λογαριασμών που καλούνταν να πληρώσουν. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Στην προκειμένη θα χρειαστεί να υπολογίσουμε τα πάγια έξοδα του σπιτιού. Αν λάβουμε υπόψη πάλι τα ποσά που ακούγονται στο παραπάνω επεισόδιο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήταν 40.000 δρχ. (έναντι), του ΟΤΕ 96.000 δρχ. και η δόση πετρελαίου όπως προαναφέρθηκε 200.000 δρχ., το 1998 (τα πράγματα βέβαια είναι λίγο διαφορετικά στην εποχή του φυσικού αερίου, του ίντερνετ και της κινητής). Αλλά, συνυπολογίζοντας τον πληθωρισμό, τα (ονομαστικά) ποσά που θα καλούνταν αντίστοιχα να πληρώσουν σήμερα οι δύο συγκάτοικοι θα ήταν 204 ευρώ (ΔΕΗ), 491 ευρώ (ΟΤΕ) και 1.023 ευρώ η δόση πετρελαίου. Με αυτά τα δεδομένα, ο Κωνσταντίνος και η Ελένη θα έπρεπε να πληρώσουν από κοινού 1.718 ευρώ. Οι κοινές τους απολαβές θα έφταναν με δυσκολία να τα βγάλουν πέρα. Υπάρχουν πάντα και τα εκτός προγράμματος. Λόγου χάρη εκείνη η σκεπή που έσπασε και κόστισε 300.000 δρχ. (1.537 ευρώ).

Εγκλήματα (1998-2000)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-4

Αλέκος Παπαδήμας: Αχτύπητος ο συνδυασμός στα ζευγάρια της σαρδόνιας κωμωδίας των 90s. Ο Αλέκος (Κώστας Κόκλας) ήταν ο κρεοπώλης της σειράς, που εργαζόταν ως υπάλληλος αρχικά στο κρεοπωλείο του πατέρα της γυναίκας του, της Σωσώς που μετά πέρασε στα δικά του χέρια. 

Σωσώ Παπαδήμα: Η εντελώς goth σύζυγος του Αλέκου (Καίτη Κωνσταντίνου) δεν είχε δουλειά, αλλά καθόλου δεν έπληττε, παρά τη γνωστή ατάκα της, καθώς περνούσε την ώρα της κάνοντας τα πλέον σατανικά σχέδια. 

Εμεναν: Αν και ο Αλέκος «γεννήθηκε στον Δομοκό σε μια καλύβα απέναντι από το χαμάμ», το ζευγάρι μένει σε μεζονέτα στους Αμπελόκηπους. Με μια αναζήτηση για διώροφα διαμερίσματα, μπορεί να βρει κανείς σπίτια που νοικιάζονται από 1.050 ευρώ στην Ελληνορώσων και φτάνουν τα 1.700 πίσω από τον Πύργο Αθηνών. Για κάτι νεόδμητο και επιπλωμένο η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα στα 4.000 ευρώ (για την ιστορία αυτό, αφού το σπίτι του Αλέκου και της Σωσώς δεν θα άνηκε σε αυτή την κατηγορία). 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Οχι. Με δική τους επιχείρηση και δη κρεοπωλείο, μάλλον θα μπορούσαν να σηκώσουν ένα ενοίκιο των 1.000+ ευρώ. 

Αχιλλέας Μητρόπουλος: Ο Αχιλλέας από την άλλη, είχε με τη γυναίκα του τη Φλώρα κατάστημα εσωρούχων.

Φλώρα Μουσουτσάνη Μητροπούλου: Δούλευε λοιπόν και αυτή (Υρώ Μανέ) στην επιχείρησή τους (και γνωρίζει καλά τον κρεοπώλη της σειράς, αλλά όχι για το εμπόρευμά του). 

Εμεναν: Σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη. Για την ακρίβεια, στο διαμέρισμα του κυρίου Αριστείδη (Αθηνόδωρος Προύσαλης), του πατέρα του Αχιλλέα –από αυτούς τους απολαυστικούς, μη πολιτικά ορθούς χαρακτήρες που δύσκολα θα βλέπαμε σήμερα. Τον κύριο Αριστείδη πρόσεχε η Μάχη Καραθάνου (Σούλα Αθανασιάδου) που επίσης έμενε στο σπίτι. Ενοίκιο επομένως δεν πλήρωναν. Για την ιστορία, για να αγοράσει κανείς σήμερα ένα σπίτι 130 τμ. στη Φωκίωνος Νέγρη, θα χρειαστεί να έχει κάνει οικονομίες 260.000 ευρώ. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Αν το σπίτι τους γλίτωνε το gentrification σήμερα και ο κύριος Αριστείδης δεν αποφάσιζε να το κάνει Airbnb, θα μπορούσαν και πάλι να μένουν εκεί. Εξάλλου, ο κύριος Αριστείδης έπαιρνε σύνταξη κουρέα, ενώ αφήνεται να εννοηθεί πως είχε γερό κομπόδεμα στην άκρη, αλλά και μια περιουσία που όλοι διεκδικούσαν στενά. Χωρίς άνεση, πώς αλλιώς θα είχε δική του οικονόμο; 

Είσαι το Ταίρι Μου (2001-2002)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-5

Γρηγόρης Καπερνάρος: Το ½ του θρυλικού διδύμου συγκατοίκων από το «Είσαι το Ταίρι Μου» ήταν ο ήρωας του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Του ταπεινού υπαλλήλου σε φαστφουντάδικο που με άλλη Στέλλα μιλούσε ιντερνετικά (Βίκυ Σταυροπούλου), με άλλη βρέθηκε να συναντιέται και να ερωτεύεται (Κατερίνα Λέχου). Ως εργαζόμενος fast food δύσκολα θα έβγαζε περισσότερα από τον βασικό μισθό, που σήμερα ανέρχεται στα 830 ευρώ μικτά (δηλαδή, 706 καθαρά). 

Λάζαρος Καραγεωργόπουλος: Δίπλα στον Γρηγόρη βέβαια, στα καλά και άσχημα, ήταν ο Λάζαρος, ακόμα και αν ο ήρωας του Αρη Σερβετάλη δεν ήταν και ο πιο εκδηλωτικός άνθρωπος στον κόσμο. Ποιος όμως δεν λάτρεψε τη βαρεμάρα του, την κόκκινη μοϊκάνα του και τον Μήτσο, το ιγκουάνα του; (Οχι, δεν δούλευε.)

Εμεναν: Σε ένα διαμέρισμα, που δείχνει για τριάρι στην Κυψέλη, όπως αναφέρουν κάποια στιγμή οι ήρωες. Αρκετά χρόνια αργότερα, όμως, ο TikToker «themakmak» που ψάχνει σπίτια από ελληνικές σειρές, εντόπισε την είσοδο της πολυκατοικίας του Γρηγόρη και του Λάζαρου στο Γαλάτσι. Αν υποθέσουμε όμως πως έμεναν στην Κυψέλη, οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα 70-95 τ.μ., κυμαίνονται τώρα στα 400-950 ευρώ, ενώ αγγίζει τα 1.690 ευρώ αν είναι επιπλωμένο. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Οπωσδήποτε. Ακόμα και με ενοίκιο 400 ευρώ θα ήταν αδύνατο δύο άνθρωποι να βγάζουν τον μήνα με έναν βασικό μισθό, όχι μόνο στην Κυψέλη, αλλά σε οποιαδήποτε περιοχή χωρίς κάποιο επιπλέον έσοδο. 

Και οι Παντρεμένοι Εχουν Ψυχή (1997-2000)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-6

Ανδρέας Ακάματος: Μακράν ο πιο σκιώδης ήρωας της λίστας, ο «Ακάλυπτος» του Αντώνη Καφετζόπουλου δεν είχε πάρει τυχαία το παρατσούκλι του, αφού κάποιον τρόπο κατάφερνε να ζει τη μεγάλη «πασοκική» ζωή. Με μόνιμα δανεικά που έπαιρνε από τον φίλο του τον Μάκη (Γιώργος Παρτσαλάκης), δεν πλήρωνε ποτέ τα χρέη του και γενικώς, με τα σηκωμένα μαλλιά και τις «δροσερές» γραβάτες του ήταν μια φιγούρα βγαλμένη από μια Ελλάδα που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μια δεκαετία αργότερα θα έτρωγε ένα γερό χαστούκι από την κρίση. Ακόμα και αν έλεγε διάφορα ψέματα στα φλερτ του, όπως ότι ήταν ψυχίατρος, σίγουρα δεν ήταν –ούτε οδοντίατρος, σαν τον Μάκη– αλλά δήλωνε γενικώς και αορίστως «ένας ταπεινός εισαγωγέας». 

Αλίκη: Η σύζυγος του «Ακάλυπτου» που υποδύθηκε η Ρένια Λουιζίδου έκανε κυρίως… υπομονή με τις απιστίες και τις ακάλυπτες επιταγές του συζύγου της. (Αν και στην τρίτη σεζόν γίνεται συνέταιρος σε κατάστημα ρούχων με τις άλλες δύο ηρωίδες της σειράς).

Εμεναν: Σε ένα πάρα πολύ άνετο διαμέρισμα, που κάποιος που ζούσε με δανεικά, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μένει (ή θα μπορούσε να μένει ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο). Ηταν στην Πριγκηπονήσων 20 και εφόσον το μπαρ που σύχναζε ο «Ακάλυπτος» ήταν ψηλά στην Κηφισίας, τότε μάλλον αναφέρεται στην ομώνυμη οδό στο Μαρούσι. Για ένα διαμέρισμα στην περιοχή άνω των 100 τμ. το ζευγάρι θα έδινε τον μήνα σήμερα από 750 έως 3.000 ευρώ. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Ο ανθρωπότυπος του «Ακάλυπτου» φαίνεται να έχει παρέλθει προ πολλού από τα ελληνικά δεδομένα. Πάντως σε οποιαδήποτε περίοδο και αν εμφανιζόταν ένας τέτοιος τύπος θα μπορούσε να καταφέρει οτιδήποτε –μόνο μέχρι να τον πιάσουν (spoiler). 

Κλείσε τα Μάτια (2002-2004)

Θα μπορούσαν οι «Απαράδεκτοι» να μένουν σήμερα στην Αδάμαντος 4;-7

Φίλιππος: Και ποιος δεν ξενυχτούσε προ εικοσαετίας για να δει την πρώτη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Πέρα από το να είναι ζευγάρι και με μάνα (Πέμυ Ζούνη) και με κόρη (Ιωάννα Παππά) ήταν και φωτογράφος, αλλά περισσότερο χαλαρός freelancer –σε κάποιο επεισόδιο τσακώνεται στο τηλέφωνο για μια φωτογράφιση που έχει κάνει και θα πληρωθεί έξι μήνες μετά. Δύσκολο επομένως να θεωρήσουμε πως είχε κάποιο σταθερό μηνιαίο εισόδημα. 

Στέφανος: Μετά την επιτυχία του «Είσαι το Ταίρι Μου» ο Αρης Σερβετάλης δοκίμασε τον εαυτό του σε κάτι τελείως διαφορετικό και υποδύθηκε τον τυφλό φίλο και συγκάτοικο του Φίλιππου. 

Εμεναν: Αρχικά στο Λονδίνο, αλλά όταν ο Στέφανος έμεινε τυφλός αποφάσισαν να γυρίσουν στην Ελλάδα και να μείνουν σε ένα αρκετά μεγάλο διαμέρισμα στην Αθήνα. (Η ειλικρινής απορία είναι τι κάνει την Αθήνα των αρχών του 2000 πιο βιώσιμη πόλη από το Λονδίνο για ένα ΑμεΑ.)Υποθέτουμε ότι το διαμέρισμα που μένουν είναι γύρω στα 100-120 τμ. στο κέντρο της Αθήνας. Με μία αναζήτηση για τις περιοχές του Κουκακίου, των Πετραλώνων, του Παγκρατίου και του Κολωνακίου, οι δύο φίλοι σήμερα θα έπρεπε να δώσουν 750-3.400 ευρώ -ανάλογα πόσο «ντιζαϊνάτο» θα το επέλεγαν. 

Το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε; Είναι σχεδόν άτοπο να υπολογίζουμε ρεαλιστικά τη συνάρτηση των επαγγελμάτων και των σπιτιών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στις τηλεοπτικές/κινηματογραφικές δουλειές του. Τα «μαθηματικά» δεν έβγαιναν τότε, δεν βγαίνουν ούτε σήμερα. 


*Τα στοιχεία προέρχονται από έκθεση της Randstad που αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις το 2024. 

**Ολα τα στοιχεία για τα σπίτια προέρχονται από το spitogatos.gr.

Εικονογράφηση: Michael Kirki

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT