Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας

Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ανήκετε σε εκείνους που εργάζονται το τελευταίο διάστημα από το σπίτι τότε σίγουρα χρειάζεστε ένα περιβάλλον που θα σας ευχαριστεί και θα σας κινητοποιεί για να αποδώσετε στον μέγιστο βαθμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρωματική επιλογή για το βάψιμο του γραφείου του σπιτιού έχει μεγάλη επίδραση στη νοητική λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς κάποιοι συνδυασμοί χρωμάτων επιδρούν θετικά, ενώ κάποιοι άλλοι αρνητικά στη διάθεσή μας.

Παρακάτω 5 συνδυασμοί χρωμάτων που θα αποτελέσουν έμπνευση για να ανανεώσετε το γραφείο σας.

Λαχανί & Λευκό

Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας-1

Το λαχανί είναι ένα χρώμα που θα σας τονώσει και θα σας δώσει ενέργεια για τη δουλειά σας, ενώ το λευκό δημιουργεί ασφάλεια και διαύγεια, στοιχεία που είναι απαραίτητα για το εργασιακό σας περιβάλλον.

Καφέ & Λευκό

Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας-2

Το λευκό με το καφέ είναι από τους κλασικούς χρωματικούς συνδυασμούς γραφείου που θα σας προσφέρουν σιγουριά και άνεση στον χώρο σας, άρα είναι και μια ελκυστική επιλογή για να διαλέξετε.

Γκρι & Λευκό

Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας-3

Αν πάλι σας αρέσουν τα ουδέτερα και ήσυχα χρώματα χωρίς έντονες αντιθέσεις, τότε ο συνδυασμός γκρι και λευκό θα είναι ιδανικός για εσάς καθώς το γκρι εκφράζει την ηρεμία και την ανάγκη για απομόνωση. Αν λοιπόν το συνδυάσετε με το λευκό, θα έχετε τον τέλειο χρωματικό συνδυασμό.

Μπλε & Λευκό

Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας-4

Το μπλε είναι ένα χρώμα το οποιο συμβολίζει την καθαρή σκέψη και τη λογική συμπεριφορά. Σε συνδυασμό με το λευκό, το οποίο εκφράζει ασφάλεια, θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος της δουλειάς.

Πορτοκαλι & Λευκό

Πως να βάψετε το γραφείο σας για να απογειώσετε την παραγωγικότητά σας-5

Το πορτοκαλί είναι μια εκκεντρική χρωματική επιλογή καθώς ανήκει στα θερμά χρώματα. Μάλιστα, υπόσχεται να σας χαρίσει υποκίνηση, δημιουργικότητα και τον απαραίτητο ενθουσιασμό που χρειάζεστε για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας στον μέγιστο βαθμό.

Δεν υπάρχει λάθος και σωστό χρώμα. Για να επιλέξουμε το κατάλληλο αρκεί να σκεφτούμε τι αισθήματα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε αλλά και τη σχέση μεταξύ των χρωμάτων ώστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία.

Πηγή: Douleutaras.gr
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT