Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο

4' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση καθώς θα πρέπει σιγά-σιγά το παιδί να αποκτήσει έναν ανανεωμένο χώρο, όπου θα θέλει να διαβάζει, να παίζει, να κοιμάται και να περνάει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. 

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση και τη διάθεσή μας. Η σημασία τους, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν συζητάμε για χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. 

Δείτε 4 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

1. Ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο ή έντονα;

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-1

Αν και το μπλε και το ροζ είναι πάντα οι πιο κλασικές επιλογές ανάμεσα στα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, τα χρόνια που επιλέγαμε ροζ για το κορίτσι και γαλάζιο για το αγόρι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να φωτίσετε το χρώμα ενός δωματίου, χωρίς να καταφύγετε σε μία τόσο συνηθισμένη επιλογή.

Αν επιθυμείτε να πετύχετε ένα όμορφο και φωτεινό αποτέλεσμα, χωρίς να ακολουθήσετε τα στερεότυπα, μπορείτε να βρείτε απεριόριστες εναλλακτικές λύσεις, όπως τα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο.

Παρακάτω παρουσιάζονται επιλογές για ουδέτερα και έντονα χρώματα τοίχου για παιδικά δωμάτια.

Ουδέτερα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο.

Διαχρονικές και οικονομικές επιλογές, τα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο είναι κάθε άλλο παρά βαρετά. Ταιριάζουν με τα πάντα, είναι οικονομικά και μπορεί να διατηρηθεί το ίδιο χρώμα και αφού μεγαλώσουν τα παιδιά.

● Μπεζ

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-2

Το μπεζ χρώμα ταιριάζει με τα πάντα σε όποιο χώρο και να υπάρχει και αφήνει απεριόριστες επιλογές για τη διακόσμηση του δωματίου. Άρα είναι και πάλι ο “βασιλιάς” ανάμεσα στα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο. Επιλέξτε το για το παιδικό δωμάτιο και τοποθετήστε διακοσμητικά χώρου και υφάσματα σε έντονα χρώματα.

● Πράσινο της Μέντας

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-3

Χαλαρωτικό και ενδιαφέρον, το πράσινο της μέντας θα δώσει έναν πρωτότυπο τόνο στο παιδικό δωμάτιο. Επίσης σαν απόχρωση είναι γνωστή για το ότι ηρεμεί και αυξάνει τη συγκέντρωση του παιδιού.
 
● Μωβ της Λεβάντας

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-4

Πρόκειται για μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση που είναι κατάλληλη ανεξάρτητα από το φύλο του παιδιού. Το μωβ της λεβάντας αυξάνει τη δημιουργικότητα του χωρίς να δημιουργεί υπερένταση.

● Ανοιχτό γαλάζιο

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-5

Κρατάει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα ουδέτερα χρώματα για παιδικό δωμάτιο. Επιλέξτε την παστέλ απόχρωση του γαλάζιου για το αγορίστικο ή κοριτσίστικο παιδικό δωμάτιο.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Έντονα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Τα παιδιά λατρεύουν τα έντονα χρώματα και τα σχέδια. Επιλέξτε να βάψετε έναν τοίχο με έντονο χρώμα ή να συμπληρώσετε μια απαλή απόχρωση με δυναμικά αξεσουάρ. Έτσι, τα χρώματα θα προσφέρουν ερεθίσματα στο μικρό σας, χωρίς να αυξάνουν την ένταση του δωματίου.

● Πορτοκαλί 

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-6

Πρόκειται για ένα πολύ ζεστό και νεανικό χρώμα που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε παιδικό δωμάτιο. Θεωρείται ότι ανήκει στα χρώματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, την εξωστρέφεια και την κοινωνικότητα του ατόμου. Έρευνες μάλιστα φανερώνουν ότι η κοινωνική φύση αυτού του χρώματος προάγει τη συζήτηση και τη συνεργασία, βοηθώντας στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού. 

● Πράσινο 

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-7

Όπως τα περισσότερα φυσικά χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο έτσι και το πράσινο θεωρείται ως ένα από τα πλέον κατάλληλα. 
Σύμφωνα με μελέτες το πράσινο χαλαρώνει το πνεύμα και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ανάγνωσης και της κατανόησης του κειμένου από το παιδί σε μικρή ηλικία. 
 
● Μπλε

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-8

Το μπλε είναι ένα εκπληκτικό χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Έχει χαρακτηριστεί και ως “το χρώμα του ύπνου”, ονομασία που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό γιατί είναι ιδανική επιλογή. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το μπλε και οι αμέτρητες αποχρώσεις του μειώνουν το αίσθημα του άγχους και ρίχνουν τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.
 
● Κίτρινο

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-9

Το χρώμα του ηλίου ηρεμεί το νευρικό σύστημα, συμβάλλοντας σημαντικά στη χαλάρωση. Οι απαλές του αποχρώσεις αμέσως μεταμορφώνουν την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου και “ζεσταίνουν” τον χώρο.

Το κίτρινο δημιουργεί μία ισορροπία μεταξύ μίνιμαλ και ρομαντικού στυλ, χαρίζοντας προσωπικότητα στο δωμάτιο. Χάρη στη φωτεινότητά του, μπορεί να διευρύνει οπτικά ακόμα και το μικρότερο δωμάτιο.

⇒ Αναζητήστε στο Douleutaras αξιολογημένους επαγγελματίες για κάθε εργασία του σπιτιού σας.

2. Τι στυλ διακόσμησης σας ταιριάζει;

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-10

Αν σκέφτεστε ήδη κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή στυλ που θα ακολουθήσετε, πρέπει να διαλέξετε τα χρώματα που θα μπορούν να το υποστηρίξουν. Από ρομαντικό και vintage μέχρι μοντέρνο και navy, επιλέξτε εκείνες τις αποχρώσεις που θα το απογειώσουν. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από ότι το είχατε φανταστεί.
 
3. Θα επιλέξετε μονοχρωμία ή συνδυασμό χρωμάτων;

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-11

Τα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο που μπορείτε να επιλέξετε είναι ατελείωτα. Γι΄ αυτό πρέπει να αποφασίσετε από νωρίς αν υπάρχει κάποιο χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε μόνο ή αν θα επιλέξετε κάποιο συνδυασμό. Αν επιλέξετε συνδυασμό καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βασικό χρώμα και μέχρι 2 υποστηρικτικές αποχρώσεις.
 
4. Γνωρίζετε τι μέγεθος έχει ο χώρος;

Μοντέρνα διακόσμηση & χρώματα για κάθε παιδικό δωμάτιο-12

Αφού έχετε καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να σκεφτείτε πώς θα τα προσαρμόσετε στον χώρο σας. Ένα δωμάτιο μπορεί να βαφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει πιο μεγάλο, πιο φωτεινό ή ακόμα και πιο τακτοποιημένο.

⇒ Βρείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT