Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυψοσανίδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα οικοδομικά υλικά της σύγχρονης εποχής. Εκτός από την πρακτική της χρήση, κυρίως, ως διαχωριστικό χώρου, η τοποθέτηση γυψοσανίδας βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων για την αισθητική ανανέωση ενός δωματίου. Μία από τις αγαπημένες τάσεις είναι τα περίτεχνα σχέδια στην οροφή, κυρίως στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο. Τα σχέδια για ψευδοροφές με γυψοσανίδα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς τεχνικές εργασίες. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 10 σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για κάθε στυλ διακόσμησης.

1. Μαζί με ξύλο

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-1

Οι ξύλινες επιφάνειες στο σπίτι προσφέρουν μία αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας. Είτε αυτές καλύπτουν την επιφάνεια του τοίχου, της οροφής ή του δαπέδου. Τα σχέδια ταβανιού με γυψοσανίδα “αγκαλιάζουν” το ξύλο και δημιουργούν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι επιλογές είναι διάφορες. Μπορείτε να δημιουργήσετε κατασκευές με ξύλο σε τετράγωνα σχήματα μεταξύ των κενών που δημιουργούν οι γραμμές της γυψοσανίδας. Ακόμη, μπορείτε να δώσετε την αίσθηση της σκεπής και ότι τα ξύλινα δοκάρια στηρίζουν την επίπεδη γύψινη πλάκα.
 
2. Στο υπνοδωμάτιο

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-2

Ο χώρος της κρεβατοκάμαρας πρέπει να σας ξεκουράζει και να σας δημιουργεί όμορφα συναισθήματα. Μία ωραία ιδέα είναι μία περιμετρική κατασκευή από γυψοσανίδα ώστε να δώσει σχήμα και βάθος στο δωμάτιο. Ο χώρος θα ανοίξει και στο κέντρο του ταβανιού μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα και φωτιστικά. Ακόμη, μία άλλη ιδέα βασισμένη στην ιδέα της ψευδοροφής είναι να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε σοφίτα. Στις γωνίες του δωματίου επιλέξτε πλάγιες κατασκευές που θυμίζουν σκεπή και προσθέστε κρυφό φωτισμό στην κρεβατοκάμαρα.
 
3. Διαχωριστικό από την κουζίνα

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-3

Η γυψοσανίδα μπορεί να διαχωρίσει εξίσου αποτελεσματικά την κουζίνα από το σαλόνι και το ταβάνι. Οι γραμμές της κατασκευής της γυψοσανίδας έχουν τη δυνατότητα να οριοθετούν τους χώρους ειδικά στα σπίτια, όπου κουζίνα και καθιστικό είναι ενιαίοι χώροι. Συνιστά ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό και εντυπωσιακό αν τα δύο δωμάτια δεν είναι ξεχωριστά. Θα πετύχετε έτσι την καλύτερη δυνατή διαρρύθμιση του χώρου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους τεχνίτες για μοναδικές κατασκευές από γυψοσανίδα

4. Πάνω από τον πάγκο της κουζίνας

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-4

Οι κουζίνες με πάσο αποτελούν από μόνες τους μία δυνατή επιλογή καθώς πέρα από την λειτουργικότητά τους προσφέρουν άποψη και στυλ στο χώρο. Πώς μπορείτε να ενισχύσετε τον μοντέρνο χαρακτήρα τους; Τα σχέδια ταβανιού με γυψοσανίδα είναι η λύση. Μία κατασκευή κατά μήκος του πάγκου θα αλλάξει την διάσταση του χώρου δίνοντας μήκος και ένταση. Ενδιάμεσα μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε τα φωτιστικά και να μετατρέψετε τον χώρο στο στυλ διακόσμησης που σας ταιριάζει, από μίνιμαλ έως βιομηχανικό. 
 
5. Σύνδεση με τις τριγύρω κατασκευές

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-5

Αν κάποια σχέδια ταβανιού με γυψοσανίδα σας φαίνονται υπερβολικά, υπάρχει λύση να διατηρήσετε ένα διακριτικό ύφος. Σε περίπτωση που το σχέδιο της οροφής φαίνεται παράταιρο, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ενώσετε με το περιβάλλον του. Συνδέστε το, δηλαδή, με τις κολώνες του σπιτιού, με τις πόρτες, με κατασκευές που έχετε δημιουργήσει στον τοίχο. Έτσι θα υπάρχει συνοχή τόσο στο αποτέλεσμα της κατασκευής όσο και στην αισθητική σας.
 
6. Κυκλικό σχήμα

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-6

Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η γυψοσανίδα είναι ότι μπορεί να λάβει διάφορα σχήματα, μορφές και μοτίβα. Αν λοιπόν το καθιστικό διαχωρίζεται από την τραπεζαρία με μία ανοιχτή πόρτα, τότε μπορείτε στην ανοιχτή πόρτα, που θυμίζει πύλη, να κατασκευάσετε ένα σχέδιο με γυψοσανίδα που να ενσωματώνεται άψογα με το υπόλοιπο ταβάνι. 
 
7. Ένα κομμάτι αρκεί

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-7

Δεν χρειάζεται τα σχέδια ταβανιού με γυψοσανίδα να καταλαμβάνουν όλη την επιφάνειά του. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μόνο μέρος της οροφής πάνω από τον καναπέ, για παράδειγμα. Δημιουργήστε μία οριζόντια ή γωνιακή κατασκευή που θα λαμβάνει το σχήμα του δωματίου. Ενισχύστε τη με διάφορα φώτα, κρυφούς φωτισμούς και έντονες γωνίες. Ένα μοντέρνο σχέδιο που προσφέρει ένταση στον χώρο, αλλά και θα συμβάλει στην καλή ηχομόνωση ταβανιού.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!

8. Κρεμάστε διακοσμητικά

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-8

Αν δεν επιθυμείτε να πειραματιστείτε με τολμηρά σχέδια ταβανιού με γυψοσανίδα, αρκεστείτε σε απλές γραμμές. Βάψτε την οροφή σε ουδέτερα χρώματα, όπως λευκό, μπεζ, εκρού, απαλό γκρι και δώστε έμφαση στα αντικείμενα. Κρεμάστε έναν ανεμιστήρα οροφής για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή εκκεντρικά φωτιστικά. Κάποιες φορές, οι απλές και λιτές γραμμές δημιουργούν φοβερά αποτελέσματα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 
9. Τετράγωνες κατασκευές

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-9

Το σχέδιο αυτό που θυμίζει “κουτιά” στην οροφή, είναι αρκετά διαδεδομένο ανάμεσα στα σχέδια ταβανιού με γυψοσανίδα. Η τεχνική αυτή που ονομάζεται “coffer” ταβάνι, προκύπτει από την ελληνική λέξη κοφίνι, δηλαδή καλάθι. Δίνει διάσταση στον χώρο και μπορεί να προσαρμοστεί τόσο στην τραπεζαρία, στο καθιστικό και στο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να καλύψετε τα κενά και τις επίπεδες επιφάνειες με ένα έντονο χρώμα μπογιάς που ταιριάζει με την διακόσμηση και τα έπιπλα. Έτσι θα πετύχετε την ιδανική αρμονία.
 
10. Διαφορετικά ύψη

Εκπληκτικά σχέδια οροφής με γυψοσανίδα για το σπίτι-10

Εάν το σπίτι σας είναι αρκετά ψηλοτάβανο, σας προσφέρεται η δυνατότητα να πειραματιστείτε με το ύψος των κατασκευών. Δημιουργήστε επίπεδες ορθογώνιες κατασκευές από γυψοσανίδα και τοποθετήστε αυτές στην οροφή. Βάλτε την καθεμία σε διαφορετικό ύψος και με διαφορετική κλίση για να φτιάξετε ένα τρισδιάστατο εφέ που τραβάει το βλέμμα. Μην αφήσετε τις πλάκες να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους καθώς ανάμεσά τους μπορείτε να προσθέσετε κρυφό φωτισμό. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα ιδανική για τα δωμάτια που έχουν μεγάλο ύψος.

⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT