Ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου

Ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κάγκελα του μπαλκονιού σας και οι μεταλλικές κατασκευές απαιτούν την ίδια περιποίηση με το υπόλοιπο σπίτι. Ωστόσο, είναι συγκριτικά πιο εκτεθειμένα σε άσχημες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλοιώσεις. Αυτές μπορεί να είναι το ξεφλούδισμα του χρώματος, το φούσκωμα, το κιτρίνισμα ή η δημιουργία σκουριάς. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο το βάψιμό τους τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Επίσης, θα χρειαστείτε συγκεκριμένα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου για να έχετε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Παρακάτω παρουσιάζονται εξειδικευμένοι τύποι χρωμάτων για να διαλέξετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Άοσμα

Ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου-1

Είναι γεγονός ότι η μυρωδιά του χρώματος σε κάποιους αρέσει, αλλά σε άλλους προκαλεί δυσφορία. Άλλοι πάλι έχουν αναπνευστικά και αλλεργικά προβλήματα που εντείνονται σε μεγάλο βαθμό με την οσμή του χρώματος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου που είναι άοσμα. Ειδικά εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι καλό θα ήταν να μην εισπνέετε ιδιαίτερες μυρωδιές, ώστε να μην προκληθούν ασθένειες και αλλεργίες.

2. Με διακοσμητικό φινίρισμα

Ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου-2

Πέρα από την επιλογή διαφορετικών αποχρώσεων μπορείτε να δώσετε και διαφορετική όψη στα κάγκελά σας. Επιλέξτε μεταξύ ανάγλυφου, γυαλιστερού, ματ ή σατινέ φινιρίσματος. Είναι μια λεπτομέρεια που θα χαρίσει μοναδικό στυλ με μία μόνο κίνηση καθώς τα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου με ιδιαίτερο διακοσμητικό φινίρισμα δίνουν στο μπαλκόνι σας τον αέρα που αναζητάτε και τη ζωντάνια που απαιτείται για να φαίνονται σαν καινούργια.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

3. Αντισκωριακής προστασίας

Ειδικά χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου-3

Τα χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου αντισκωριακής προστασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νέες ή ήδη σκουριασμένες επιφάνειες. Υπάρχουν ακόμη χρώματα που μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στη σκουριά χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία η επιφάνεια. Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα του χρόνου δημιουργείται σκουριά στα μέταλλα. Κατά κύριο λόγο αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υγρασίας και της βροχής.

Τα συγκεκριμένα χρώματα, λοιπόν, έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν τα κάγκελά σας από τη σκουριά. Ωστόσο, σας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη. Σε αυτά περιλαμβάνεται το γεγονός ότι παρατείνεται κατά πολύ η συντήρηση της επιφάνειας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για το βάψιμό τους. Ταυτόχρονα, το αντισκωριακό χρώμα αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας, καθώς περιέχει μυκητοκτόνο. Έτσι οι επιφάνειες των καγκέλων σας θα μένουν πιο καθαρές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

4. Ανθεκτικά σε καιρικές συνθήκες

Τα κάγκελα που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, αλλοιώνονται ευκολότερα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ειδικά εάν δεν καλύπτονται με τέντα ή δεν προστατεύονται με κάποιο σκέπαστρο, τότε είναι εντελώς εκτεθειμένα σε κάθε πιθανό κίνδυνο. Η υπεριώδης ακτινοβολία, οι βροχοπτώσεις και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας της περιοχής είναι οι αιτίες που χαλάνε την εμφάνιση των καγκέλων. Επίσης, τα δυνατά χτυπήματα είναι το ίδιο υπεύθυνα για την αλλοίωσή τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν χρώματα για κάγκελα εξωτερικού χώρου τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε οποιαδήποτε κατάσταση και σας προσφέρουν προστασία από όλες τις παραπάνω αιτίες.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT