Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν

Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φυτά στο σπίτι μπορούν να ανανεώσουν τη διάθεσή σας, καθώς δίνουν ζωντάνια και χρώμα σε έναν χώρο. Είναι πολύ πιθανό, όμως, να τα αποφεύγετε γιατί δεν έχετε χρόνο για την περιποιηση τους. Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε φυτά που δεν χρειαζονται πολύ νερό, για να επιβιώσουν.

Εάν πιστεύετε ότι όλα τα φυτά απαιτούν καθημερινό πότισμα και περιποίηση, τότε η άποψη αυτή είναι λανθασμένη. Το κάθε ένα έχει τις δικές του ανάγκες, άλλα χρειάζονται πότισμα κάθε μέρα και άλλα, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, κάθε μήνα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Σανσεβιέρια

Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν-1

Η σανσεβιέρια λέγεται και γλώσσα της πεθεράς και διαθέτει πράσινα φύλλα με κίτρινο περίγραμμα σε σχήμα ξίφους. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και αρκετά ανθεκτικό φυτό που δεν χρειάζεται πολύ νερό, αφού χρειάζεται πότισμα μόνο μια φορά τον μήνα. Αντέχει σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και απαιτεί περιστασιακή λίπανση. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σανσεβιέριας είναι το γεγονός ότι παράγει οξυγόνο όλη την ημέρα καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα του χώρου.

2. Διφενμπάχια

Ένα ακόμα από τα φυτά που δεν θέλουν πολύ νερό είναι η διφενμπάχια. Προτιμά τα φωτεινά ή τα ημισκιερά σημεία και χρειάζεται λίπανση δυο φορές το μήνα την περίοδο του καλοκαιριού. Όσο για το πότισμα, απαιτεί μέτριο, ενώ τα κιτρινοπράσινα φύλλα του εξωτικού αυτού φυτού χρειάζονται συχνό ψέκασμα και καθάρισμα με χλιαρό νερό. Ωστόσο, η διφενμπάχια είναι δηλητηριώδης, επομένως φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα γάντια όταν την περιποιείστε.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό

3. Πόθος

Το φυτό πόθος έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς και είναι πολύ βολικό ως προς την περιποίηση. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό φυτό που αντέχει στο κρύο αλλά και σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο πόθος αγαπά την υγρασία αλλά δεν προτιμά το άμεσο φως του ήλιου. Ανήκει στα φυτά που δεν θέλουν πολύ νερό, επομένως μπορείτε να τον ποτίστε όταν αντιληφθείτε ότι το χώμα στη γλάστρα έχει ξεραθεί.

4. Ασπιδίστρα

Εάν ψάχνετε για ένα φυτό που μπορείτε να το τοποθετήσετε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού σας, τότε μια καλή επιλογή είναι η ασπιδίστρα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το σημείο που θα την τοποθετήσετε. Χρειάζεται μια δροσερή και σκιερή θέση ή να είναι καλά προστατευμένη εάν είναι σε εξωτερικό χώρο. Η ασπιδίστρα διαθέτει μακριά λογχοειδή φύλλα και μικρά άνθη κόκκινου ή μωβ χρώματος τα οποία ξεπροβάλλουν από το χώμα. Όσον αφορά το πότισμα, προτείνεται να γίνεται αραιά και ρίχνοντας λίγη ποσότητα νερού. Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα φύλλα της με ένα βρεγμένο πανί για να φαίνονται ζωντανά και λαμπερά.

5. Φιλόδεντρο

Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν-2

Το φιλόδεντρο είναι ένα ακόμη από τα φυτά που δεν θέλουν πολύ νερό για να επιβιώσουν. Μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε σε φωτεινό είτε σε σκιερό σημείο, καθώς επιβιώνει στη ζέστη και την υγρή ατμόσφαιρα. Τα φύλλα του είναι στιλπνά, δερματώδη και χρώματος σκούρου πράσινου και χρειάζονται συχνό καθάρισμα και ψέκασμα ώστε να φαίνονται πιο ζωηρά. Το φιλόδεντρο χρειάζεται περιορισμένο πότισμα και λίπανση κάθε 15 ημέρες από την περίοδο της άνοιξης έως το φθινόπωρο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT