Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ

Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή πλακιδίων για το μπάνιο είναι αναμφίβολα μια αγχωτική και δύσκολη διαδικασία. Ακόμα κι αν κάνετε κάποιες αλλαγές στη διακόσμηση του μπάνιου σας, η ολική ανακαίνιση, συνήθως, δεν γίνεται συχνά. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού υπάρχουν πολλά χρώματα, σχέδια και υλικά για να βεβαιωθείτε πως θα κάνετε μια διαχρονική επιλογή.

Σκέφτεστε, όμως, το στυλ που θα θέλατε να έχει το μπάνιο σας;

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε και να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το μπάνιο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Μωσαϊκό τοίχου σε γήινες αποχρώσεις

Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ-1

Οι γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ, το μπεζ και το κίτρινο, δημιουργούν ένα ζεστό και οικείο συναίσθημα. Το στυλ διακόσμησης που μπορείτε να υποστηρίξετε με γήινα χρώματα διαφοροποιείται, ανάλογα με τον τύπο πλακιδίων που θα επιλέξετε. Μια υπέροχη πρόταση είναι το μωσαϊκό από μικρά κεραμικά πλακάκια σε αποχρώσεις του καφέ. Σε συνδυασμό με λευκά έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής, τα πλακάκια μπάνιου σε γήινες αποχρώσεις θα κάνουν το μπάνιο σας μοντέρνο και ζεστό. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο τα σχέδια των πλακιδίων να επικρατούν σε όλο το μπάνιο. Μπορείτε να επενδύσετε με μωσαϊκό έναν τοίχο και να κρατήσετε τους υπόλοιπους και το πάτωμα σε μονοχρωμία. Με αυτό τον τρόπο, η διακόσμηση του μπάνιου σας θα παραμείνει στυλάτη και διακριτική.

2. Όψη μαρμάρου για πλακάκια

Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ-2

Είναι αλήθεια, πως στη χώρα μας υπάρχει ιστορία εξόρυξης φυσικών μαρμάρων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το φυσικό μάρμαρο είναι μια οικονομική επιλογή για τη διακόσμηση. Αντιθέτως, είναι αρκετά ακριβό και χρειάζεται προσεκτική φροντίδα και συντήρηση. Έτσι, ένα από τα πιο αγαπημένα σχέδια για πλακάκια μπάνιου είναι εκείνα, τα οποία μοιάζουν με μάρμαρο, αλλά είναι τεχνητά. Τα τεχνητά δάπεδα, είτε από κεραμικά πλακάκια, είτε από άλλα υλικά, είναι πιο οικονομικά. Επίσης, συντηρούνται πιο εύκολα και καθαρίζονται με κοινά καθαριστικά. Με αυτό τον τρόπο, ένα τεχνητό πλακάκι με σχέδια που θυμίζουν φυσικό μάρμαρο, μπορεί να κάνει το μπάνιο σας πιο εντυπωσιακό.

3. Δάπεδο σε στυλ σκακιέρας

Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ-3

Ο συνδυασμός άσπρο-μαύρο είναι διαχρονικός, αλλά και πολύ μοντέρνος. Τα δύο αυτά χρώματα ενώ είναι λιτά όταν συνδυάζονται, γίνονται ένας πανέμορφος συνδυασμός ο οποίος δεν περνά απαρατήρητος. Το κλασικό σχέδιο της σκακιέρας σε άσπρο και μαύρο χρώμα είναι πολύ αγαπημένο, ειδικά για δάπεδα. Το σχέδιο της σκακιέρας έχει τολμηρό στυλ και ταιριάζει σε μινιμαλιστική και σύγχρονη διακόσμηση. Για να το πετύχετε, επιλέξτε πλακάκια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Το μεγάλο μέγεθος δίνει την αίσθηση του ρεαλισμού στη σκακιέρα και δεν μοιάζει περίπλοκη και φορτωμένη.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για πλακάκια

4. Πλακάκια τοίχου με ξύλινη όψη

Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ-4

Είναι γνωστό πως το καφέ και τα γήινα χρώματα προσφέρουν το αίσθημα της ζεστασιάς και τον χώρο να μοιάζει ακριβός και πολυτελής. Άλλη μια ιδέα που προσφέρει ακριβώς τα ίδια οφέλη είναι η όψη του ξύλου. Ειδικά στο ρουστίκ στυλ διακόσμησης, το στοιχείο του ξύλου θεωρείται απαραίτητη προσθήκη. Ωστόσο, το φυσικό ξύλο δεν έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και γι’ αυτό δεν θεωρείται απολύτως κατάλληλο για τη διακόσμηση μπάνιου. Όμως, ένα από τα ωραιότερα σχέδια είναι τα πλακάκια με όψη ξύλου. Με άλλα λόγια, το σχέδιο μπορεί να μοιάζει ξύλινο, αλλά είναι κανονικό πλακάκι προσφέροντας τόσο τα πλεονεκτήματα του πλακιδίου όσο και την όμορφη αισθητική του ξύλου.

5. Πλακάκια τοίχου με όψη πέτρας

Φανταστικά σχέδια για πλακάκια μπάνιου με στυλ-5

Άλλη μια όμορφη ιδέα για το μπάνιο σας είναι η πέτρα η οποία θα διακοσμήσει τον χώρο και θα του δώσει ανάσα πολυτέλειας. Η πέτρα, ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και το πώς έχει κοπεί σε κομμάτια, δίνει διαφορετικά στυλ. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως η φυσική πέτρα έχει μια αρκετά υψηλή τιμή, σε σχέση με τα τεχνητά πλακάκια και αυτός είναι και ο λόγος που τοποθετούνται στον τοιχο και όχι στο δάπεδο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT