ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ντεκορ-σαλονιού-σε-ρομαντικό-στυλ-561621370

Ντεκορ Σαλονιού σε Ρομαντικό Στυλ

Το σαλόνι αποτελεί έναν βασικό χώρο μέσα στο σπίτι στον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να περνούν ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας τους χαλαρώνοντας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν η διακόσμηση αυτού του χώρου να ικανοποιεί και να προσφέρει αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης στα μέλη του σπιτιού. Ο αέρας της ανανέωσης, η αίσθηση της αλλαγής και της δημιουργικότητας αλλάζουν τη ρουτίνα και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο όμορφα στον χώρο σας. Φυσικά, προτού αλλάξετε τη διακόσμηση, χρειάζεται να έχετε σκεφτεί και ένα στυλ, ένα ύφος που σας ταιριάζει και θέλετε να υποστηρίζει το σαλόνι σας. Μία εξαιρετική ιδέα είναι να δώσετε μια ρομαντική πινελιά στον χώρο σας. Η ρομαντική διακόσμηση σαλονιού δεν είναι δύσκολη στην εφαρμογή, και αποτελεί μία οικονομική επιλογή. Μάλιστα, μπορεί να γίνει και πολύ μοντέρνα με μερικές έξυπνες πινελιές που παρουσιάζονται παρακάτω.

1. Χρησιμοποιείστε απαλά χρώματα τοίχου

Ντεκορ Σαλονιού σε Ρομαντικό Στυλ-1

Το ροζ είναι, χωρίς αμφιβολία, το πρώτο χρώμα που έρχεται στο μυαλό, σχετικά με τη ρομαντική διακόσμηση. Πράγματι, το σομόν, το ροζ παστέλ, αλλά και άλλες απαλές αποχρώσεις, μπορούν να συνθέσουν ένα πανέμορφο ντεκόρ σαλονιού. Όμως, υπάρχουν κι άλλες διαθέσιμες επιλογές χρωμάτων σε περίπτωση που το ροζ δεν ικανοποιεί την αισθητική σας. Μερικές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές είναι το κρεμ, το μπεζ, το γαλάζιο, το βιολετί και το πορτοκαλί του βερίκοκου. Όλα αυτά τα χρώματα είναι διακριτικά και ξεχωριστά, προσθέτοντας χαρακτήρα σε μια διακόσμηση. Βέβαια και το κλασικό λευκό και άλλα χρώματα μπορούν να υποστηρίξουν το ρομαντικό ντεκόρ αν τα χρησιμοποιήσετε με μεθοδικότητα.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Τοποθετήστε έπιπλα σε καμπύλες γραμμές

Ντεκορ Σαλονιού σε Ρομαντικό Στυλ-2

Τα έπιπλα σε ίσιες γραμμές, κάποιες φορές μοιάζουν αυστηρά, αν και είναι αδιαμφισβήτητα κομψά, αποτελούν κλασικό γνώρισμα της διακόσμησης σε μίνιμαλ ύφος, αλλά στην περίπτωση του ρομαντικού ντεκόρ σαλονιού δεν αποτελούν σωστή επιλογή. Αντιθέτως, τα έπιπλα σε κυκλικά σχήματα και καμπύλες γραμμές είναι αυτό που χρειάζεται το σαλόνι σας. Για παράδειγμα, ένα στρογγυλό τραπέζι καθιστικού από ξύλο, ή γυαλί, είναι μοντέρνο, αλλά και διαχρονικό και ταιριάζει απίστευτα με το ρομαντικό σαλόνι που σχεδιάζετε. Αν το σαλόνι σας έχει σχετικά μικρές διαστάσεις, τότε θα ήταν καλύτερο να επενδύσετε σε γυάλινα έπιπλα, ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του επιπλέον χώρου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

3. Διακοσμήστε το τζάκι σας με κεριά

Ντεκορ Σαλονιού σε Ρομαντικό Στυλ-3

Αν έχετε τζάκι στο σαλόνι και θέλετε να το διακοσμήσετε τους μήνες που δεν το χρησιμοποιείτε η διακόσμηση με κεριά αποτελεί μία ιδανική λύση. Συνδυάζει την κομψότητα με το ρομαντικό στυλ, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που θα λατρέψετε. Είναι φανερό ότι τα κεριά είναι απαραίτητο στοιχείο για την δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας. Μπορείτε να τοποθετήσετε κεριά μέσα στο τζάκι, πάνω, ή δίπλα του, ανάλογα με την αισθητική σας.

4. Χρησιμοποιήστε βάζο με λουλούδια

Ντεκορ Σαλονιού σε Ρομαντικό Στυλ-4

Τα λουλούδια, όπως και τα κεριά, έχουν αναδειχθεί σε κατεξοχήν σύμβολο ρομαντισμού. Η γλυκιά όψη τους και το άρωμά τους ασκούν ευεργετική επίδραση προσφέροντας μια αίσθηση χαλάρωσης. Συνεπώς, είναι πολύτιμοι βοηθοί στη δημιουργία ατμόσφαιρας και προσφέρουν έναν πολύ οικονομικό τρόπο για να επιτευχθεί αυτό. Μάλιστα μια ανθοδέσμη με όμορφα λουλούδια για το βάζο του σαλονιού δε χρειάζεται να κοστίσει πολύ. Υπάρχουν πιο ακριβά λουλούδια, όπως οι λυσίανθοι, αλλά και πιο οικονομικά, όπως οι λεβάντες. Όμως, όποιο λουλούδι κι αν επιλέξετε για την ανθοδέσμη, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού.

5. Τοποθετήστε φωτάκια εσωτερικού χώρου

Ντεκορ Σαλονιού σε Ρομαντικό Στυλ-5

Ο κατάλληλος φωτισμός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Φυσικά, τα κεριά είναι ένας κλασικός και πάντα αγαπημένος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια σειρά από μονόχρωμα φωτάκια για το ρομαντικό ντεκόρ σαλονιού. Ωστόσο, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση για να φαίνονται όμορφα και διακριτικά τα φωτάκια. Πρέπει να μην υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στοιχεία στον τοίχο που θα τοποθετηθούν, ώστε να παραμείνει η διακόσμηση απλή και κομψή.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT