Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πώς-να-διακοσμήσετε-ένα-φοιτητικό-σπί-561669115

Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι

Τα περισσότερα φοιτητικά σπίτια χαρακτηρίζονται από απλότητα και λιτότητα λόγω χαμηλού χρηματικού προϋπολογισμού. Καθώς το φοιτητικό σπίτι δεν είναι η μόνιμη κατοικία δεν χρειάζονται ακριβά έπιπλα και διακόσμηση με υπερβολές. Συνήθως, οι επιλογές αφορούν μικρά διαμερίσματα τα οποία πρέπει να γεμίσουν με ιδέες ώστε να αξιοποιούνται όλα τα τετραγωνικά. Κάθε γωνιά πρέπει να είναι λειτουργική και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Για αυτό, ένα όμορφο και μοντέρνο διαμέρισμα το μόνο που χρειάζεται για να αναδειχθεί είναι οργάνωση και μεγάλη δόση φαντασίας και δημιουργικότητας.

Παρακάτω παρουσιάζονται πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Διακοσμήστε με φυτά

Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι-1

Τα φυτά είναι μια οικονομική λύση για να δώσετε χρώμα και ζωντάνια στον χώρο σας. Εντοπίστε τα σημεία του σπιτιού σας που φαίνονται πιο άδεια και τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό για τα φυτά σας

2. Κρεβάτι από παλέτες

Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι-2

Μία ακόμη οικονομική επιλογή που δεν θα σας απογοητεύσει και θα σας δώσει την ευχαρίστηση της προσωπικής δημιουργίας είναι το κρεβάτι από παλέτες. Μπείτε στον ρόλο του μάστορα και φτιάξτε τη δική σας βάση κρεβατιού στα χρώματα του ξύλου που επιθυμείτε. Μάλιστα, ένα μαλακό στρώμα θα ολοκληρώσει τη δημιουργία σας. Προσθέστε επίσης στο κρεβάτι σας μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη ή ένα ριχτάρι και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

3. Τοποθετήστε πολλά φώτα

Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι-3

Ο φωτισμός σε ένα σπίτι αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο. Εκτός από τα βασικά φώτα που διαθέτει το σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά φωτιστικά δαπέδου που δεν χρησιμοποιούν πια οι γονείς σας για να τα τοποθετήσετε στο σπίτι, δίνοντας μια πιο vintage πινελιά στο χώρο. Επιπλέον, μπορείτε να κρέμασετε σε όλη την επιφάνεια του τοίχου πάνω από το κρεβάτι ή δίπλα από το γραφείο χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Η ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα που τα χαρακτηρίζει θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές.

4. Φτιάξτε το δικό σας κομοδίνο

Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι-4

Σίγουρα θα επενδύσετε αρκετά λεφτά για τα μεγάλα έπιπλα του υπνοδωματίου. Δεν χρειάζεται να κάνετε όμως το ίδιο και για το κομοδίνο σας. Υπάρχουν οικονομικές και εναλλακτικές λύσεις που μπορούν επάξια να πάρουν τη θέση του. Μπορείτε να βρείτε λύσεις στην ανακύκλωση και να τους δώσετε ξανά ζωή, όπως παλιά καφάσια, τελάρα, βαρέλια και κουτιά. Ακόμη και μία στοίβα από βιβλία στο πάτωμα θα στηρίξουν το φωτιστικό, το τηλέφωνο και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Η urban αισθητική μπορεί να συνδυαστεί με την φοβερή τεχνοτροπία τοίχου που χρησιμοποιεί γυμνούς τοίχους και τούβλα.

5. Εστιάστε στις μικρές λεπτομέρειες

Πώς να διακοσμήσετε ένα φοιτητικό σπίτι-5

Όταν μιλάμε για λεπτομέρειες αναφερόμαστε στα μικρά αντικείμενα που διακοσμούν το φοιτητικό σπίτι όπως το σαπούνι χεριών, ένα βάζο για τα λουλούδια, ένα μικρό χαλί μπροστά από το κρεβάτι. Τα μικρά αυτά αντικείμενα πέρα από τη λειτουργικότητα που προσφέρουν μπορούν να δώσουν μία όμορφη πινελια στο σπίτι και να αλλάξουν τον χώρο. Για αυτό τον λόγο σας προτείνουμε να τα διαλέξετε με μεγάλη προσοχή ωστέ να έχετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT