Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πώς-θα-ανανεώσετε-την-κρεβατοκάμαρά-σ-561683956

Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας

Αν το σπίτι σας είναι ο προσωπικός σας χώρος, τότε το υπνοδωμάτιο είναι το άσυλο, στο οποίο μπορείτε πάντα να χαλαρώνετε και να ξεφεύγετε. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του σπιτιού μετά από μια δύσκολη μέρα, η οποία σας εξάντλησε. Στο υπνοδωμάτιο ονειρεύεστε, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ενώ ταυτόχρονα ανακτάτε τις δυνάμεις σας για την ερχόμενη μέρα. Αυτοί είναι και μερικοί λόγοι, για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείτε σοβαρά με τη διακόσμηση υπνοδωματίου.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας εμπνεύσουν για τη δική σας ιδανική διακόσμηση ώστε το δωμάτιο σας να αλλάξει όψη εύκολα και οικονομικά.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Αλλάξτε το χρώμα στους τοίχους

Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας-1

Η αλλαγή στο χρώμα των τοίχων αλλάζει ολοκληρωτικά την εικόνα του δωματίου και αποτελεί μια εύκολη και οικονομική παρέμβαση. Βρείτε τα χρώματα που αγαπάτε και σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα και βάψτε τους τοίχους του δωματίου σας. Σας προτείνουμε να επιλέξετε γήινα χρώματα, όπως το καφέ και το μπεζ, τα οποία έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες που είναι αναγκαίες για ένα υπνοδωμάτιο. Μάλιστα, προσδίδουν στον χώρο ζεστασιά και ενισχύουν τη σταθερότητα, την ισορροπία και την οικειότητα. Αν δεν επιθυμείτε να αλλάξετε χρώμα μπορείτε να σκεφτείτε και την επιλογή κάποιας ταπετσαρίας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο ελαιοχρωματιστή

2. Διακοσμήστε τους τοίχους

Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας-2

Είναι σημαντικό στο υπνοδωμάτιο να κυριαρχεί χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να υπάρχουν πολλά αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν λόγο ύπαρξης στον χώρο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να διακοσμήσετε έναν τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού με έναν πίνακα, ή μερικές όμορφες απεικονίσεις σε απλά κάδρα. Ωστόσο, μην γεμίσετε  όλους τους τοίχους, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ “θορυβώδες” και γρήγορα θα σας κουράσει.

3. Μεταποιήστε τα έπιπλα

Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας-3

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να αγοράσετε καινούργια επιπλα για το δωμάτιό σας. Σας προτείνουμε να μεταποιήσετε τα έπιπλα που δεν σας αρέσουν αλλάζοντας το χρώμα τους ή χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες επίπλων. Με αυτόν τον τρόπο θα ανανεώσετε την επίπλωση του δωματίου ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

4. Αλλάξτε τις κουρτίνες

Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας-4

Οι κουρτίνες έχουν υψηλή αισθητική και λειτουργική αξία καθώς σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ποσότητα του φυσικού φωτός που θα μπει στο δωμάτιο και παράλληλα αποτελούν ένα σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο. Για το υπνοδωμάτιο συστήνεται η χρήση διπλών κουρτινών, όπου οι εσωτερικές κουρτίνες είναι σχεδόν διάφανες, ενώ οι εξωτερικές έχουν το χρώμα της επιλογής σας. Φυσικά, οι κουρτίνες είναι ιδανική λύση και στην περίπτωση που δεν σας αρέσει ιδιαίτερα η θέα από το παράθυρό σας.

5. Βάλτε διακοσμητικά μαξιλάρια

Πώς θα ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας-5

Τα αφράτα μαξιλάρια είναι απαραίτητα για μια άνετη διακόσμηση υπνοδωματίου. Η ύπαρξη μαξιλαριών στον χώρο τον κάνει, αυτόματα, να μοιάζει πιο άνετος και βολικός. Φυσικά, αν δεν επιθυμείτε να τοποθετείτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο πάτωμα. Αναφερόμαστε στις μεγάλες και όμορφες μαξιλάρες, οι οποίες φαίνονται εξίσου άνετες με τα μικρά μαξιλάρια στο κρεβάτι. Το κόστος τους είναι αρκετά μικρό και μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού. Το καλύτερο με τα μαξιλάρια και τις μαξιλάρες είναι, πως μπορείτε να αλλάζετε τις θήκες τους κάθε εποχή, όπως ανανεώνετε και τη διακόσμηση.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT