Τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τρόποι-να-εξοικονομήσετε-χώρο-στο-σπί-561714088

Τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας

Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι κατοικούν σε μικρά διαμερίσματα τα οποία δεν είναι λειτουργικά καθώς στερούνται από αποθηκευτικούς χώρους και ελευθερία κίνησης. Μπορείτε όμως να διαμορφώσετε το σπίτι σας με τέτοιο τρόπο ώστε παρά το μικρό μέγεθος να φαίνεται μεγαλύτερο και να είναι πιο πρακτικό. Για την εξοικονόμηση χώρου υπάρχουν διάφοροι τρόποι διαρρύθμισης που βοηθούν τόσο στη λειτουργικότητα όσο και τη διακόσμηση. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές λύσεις ώστε να εκμεταλλευτείτε ορθότερα τους χώρους του σπιτιού σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Κατασκευάστε υπερυψωμένους χώρους

Τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας-1

Κατασκευάστε υπερυψωμένα δωμάτια δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο επιπλέον χώρους στο σπίτι. Τα πλεονεκτήματα τους δεν βασίζονται μόνο στον χώρο που δημιουργείται στο πάνω επίπεδο αλλά και στον χώρο που δημιουργείται κάτω από αυτό τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε με ποικίλους τρόπους. Εκτός από υπερυψωμένα δωμάτια μπορείτε να δημιουργήσετε και υπερυψωμένα έπιπλα εκμεταλλευόμενοι και σε αυτήν την περίπτωση τον χώρο από κάτω. Για παράδειγμα, επιλέγοντας ένα ψηλό κρεβάτι μπορείτε να δημιουργήστε κάτω από αυτό αποθηκευτικό χώρο όπως μια ντουλάπα ή ακόμα και να τοποθετήσετε το γραφείο σας  κάνοντας το δωμάτιό σας πιο άνετο και βιώσιμο.

2. Τοποθετήστε πολλά ράφια και συρτάρια

Τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας-2

Εξετάστε με προσοχή τους χώρους του σπιτιού σας και σκεφτείτε σε ποιο σημείο θα μπορούσατε να δημιουργήσετε επιπλέον ράφια και συρτάρια τα οποία θα λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι. Υπάρχουν σημεία στο σπίτι τα οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταπληκτικούς χώρους αποθήκευσης αλλά δεν μπορούμε να τους φανταστούμε. Σας προτείνουμε λοιπόν μερικές πρωτότυπες ιδέες όπως δημιουργία ανοιγόμενων προς τα πάνω ντουλαπιών, συρτάρια στο κάθε σκαλοπάτι της σκάλας του σπιτιού σας και ντουλάπια στα πλαϊνά σημεία της μπανιέρας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κατασκευή ραφιών

3. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από τη σκάλα

Τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας-3

Η σκάλα παρότι αποτελεί ένα λειτουργικό στοιχείο συχνά χρησιμοποιείται και ως στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού. Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την σκάλα δημιουργώντας ντουλάπες, ράφια, την κάβα σας ως αποθηκευτικούς χώρους ή ακόμα και μιά όμορφη γωνιά χαλάρωσης στο σπίτι σας.

4. Φτιάξτε πάσο στην κουζίνα

Τρόποι να εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι σας-4

Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο, το οποίο παραδοσιακά είναι πιο μικρό από το σαλόνι. Συχνά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της μικρής κουζίνας, ακόμα κι αν το διαμέρισμα στο σύνολό του είναι μεγάλο. Για μια μικρή κουζίνα, το πάσο είναι ιδανική λύση για να αποφύγετε την τραπεζαρία. Αρκεί το πάσο να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μπορείτε να καθίσετε εκεί να απολαύσετε το γεύμα σας. Όμως, η χρήση του δεν τελειώνει εκεί. Πάνω στο πάσο της κουζίνας μπορειτε να ακουμπάτε διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κλειδιά, έτσι ώστε να μην χάνονται. Ακόμα, λειτουργεί σαν διαχωριστικό με το σαλόνι, αν το σαλόνι και η κουζίνα δεν χωρίζονται με τοίχο.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT