Πώς θα διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο σας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πώς-θα-διακοσμήσετε-οικονομικά-το-μπά-561761311

Πώς θα διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο σας

Το μπάνιο παρόλο που πρόκειται για ένα δωμάτιο του σπιτιού, όπου δεν καταναλώνουμε πολύ χρόνο από τη μέρα μας, αξίζει να του προσφέρουμε μερικές ανανεώσεις, από καιρό σε καιρό. Είναι λογικό το κόστος που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε για την αλλαγή της διακόσμησης του μπάνιου να είναι περιορισμένο, ωστόσο μια ανανεωμένη εκδοχή του θα αλλάξει τελείως την ψυχολογία σας προσφέροντάς  την χαλάρωση που επιθυμείτε.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές πρωτότυπες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης για το μπάνιο σας.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι σας

1. Φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς θα διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο σας-1

Η υγρασία του μπάνιου μπορεί να ωφελήσει ιδιαιτέρως συγκεκριμένα φυτά και λουλούδια. Από την άλλη πλευρά, αν σας  φαίνεται αντιαισθητική η εικόνα των γλαστρών στο μπάνιο σας, μπορείτε να τοποθετήσετε όμορφα βάζα με ανθοδέσμες πάνω στα ράφια. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικά φυτά και λουλούδια. Όσο για το αν ταιριάζουν τα αληθινά φυτά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, η απάντηση είναι θετική και υποστηρίζεται από επιχειρήματα. Τα αληθινά φυτά μας φέρνουν σε επαφή με τη φύση, με αποτέλεσμα να μας χαλαρώνουν. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, υπάρχουν πολλά φυτά που προσφέρουν αρμονία και ισορροπία στον χώρο, ακόμα και εύνοια της τύχης. Τέλος, για όσους δεν είναι λάτρεις των φυτών μπορείτε να δώσετε ζωντάνια στο μπάνιο σας προσθέτοντας κάποιο καδράκι ή πίνακα τοίχου, ή ακόμη βάφωντας έναν τοίχο σε έντονη και ζωηρή απόχρωση.

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο κηπουρό για τα φυτά σας

2. Οργάνωση χώρου

Πώς θα διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο σας-2

Η απλή και οικονομική λύση στο πρόβλημα για την οργάνωση του μπάνιου είναι τα ράφια. Τα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλους σκοπούς, από λειτουργικούς, μέχρι καθαρά διακοσμητικούς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το υλικό κατασκευής και τις διαστάσεις που επιθυμείτε να έχουν. Καλό θα ήταν να μην τοποθετήσετε ράφια μεγάλου μήκους. Είναι καλύτερο να βάλετε περισσότερα μικρά ράφια, παρά ένα μεγάλο ράφι. Αν μη τι άλλο, ένα μεγάλο ράφι μοιάζει περισσότερο με χρηστικό αντικείμενο, ενώ το μικρό θυμίζει απλώς ένα όμορφο στοιχείο διακόσμησης μπάνιου.

3. Φως

Πώς θα διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο σας-3

Το φως στο μπάνιο είναι πολύ σημαντικό καθώς έχει λειτουργική αλλά και διακοσμητική χρήση. Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο συχνά τα μέλη του σπιτιού καλωπίζονται πράγμα το οποίο απαιτεί έντονο φως για να μπορούν να βλέπουν καλά και να μην δημιουργούνται σκιές. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε  να φωτίσετε την περιοχή γύρω από τον καθρέφτη τοποθετώντας απλίκες ή ακόμη και σποτάκια για μεγαλύτερη ενίσχυση. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε και κεντρικό φωτισμό, προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό φωτιστικό οροφής.

4. Αξεσουάρ

Πώς θα διακοσμήσετε οικονομικά το μπάνιο σας-4

Διαλέξτε αξεσουάρ υψηλής ποιότητας για το μπάνιο τα οποία είναι ανθεκτικά και θα δώσουν μια πινελιά πολυτέλειας στον χώρο. Μάλιστα, καλό θα ήταν να επιλέξετε χρώματα τα οποία ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση αλλά και υλικά τα οποία διαβρώνονται δύσκολα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι εκτός από την διακοσμητική τους χρήση τα αξεσουάρ έχουν και μια χρηστικότητα επομένως χρειάζεται να είναι καλής ποιότητας για να τα έχετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

⇒ Δείτε εδώ και άλλες ιδέες για κάθε χώρο του Σπιτιού σας

Σχετικά με το Douleutaras:
Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 

Πηγή: Douleutaras.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT