Ένα σύμβολο στη νέα εποχή

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες Mercedes-Benz A250e hatchback και sedan.

Η Mercedes-Benz έχει δεσμευτεί να ακολουθεί τη στρατηγική της για σταδιακή αποδέσμευση από τον άνθρακα και εργάζεται ακατάπαυστα ώστε να μπορεί να προσφέρει μετακινήσεις με ουδέτερες εκπομπές CO2 από κάθε κατηγορία αυτοκινήτων που εξελίσσει και παράγει. Έτσι, επεκτείνει συστηματικά την γκάμα των plug-in-hybrid μοντέλων της και θα διαθέτει περισσότερες από 20 εκδόσεις μοντέλων έως το τέλος του έτους – από A-Class έως S-Class και από GLA έως GLE.

Στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία έκδοση plug-in hybrid στα μοντέλα της A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake and GLA. Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο 75 kW ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως φαίνεται και από τις επιδόσεις τους. Για παράδειγμα, η A250e έχει μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,0 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 22 g/km. Το κλασικό σπριντ 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Ακόμα και με την αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 km/h – περισσότερο από αρκετό για να σημειώσει καλές επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο εντός των ορίων ταχύτητας των περισσότερων χωρών χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ένα σύμβολο στη νέα εποχή-1

Τα πρώτα compact αυτοκίνητα με EQ power, οι A250e και A250e Sedan, βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και είναι διαθέσιμα από 43.600 ευρώ και 44.195 ευρώ αντίστοιχα στις εκθέσεις, ενώ προσφέρονται για μια δοκιμαστική οδήγηση. Με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη, πλούσιο εξοπλισμό και το γνωστό για την ποιότητα και αξιοπιστία «αστέρι» στο καπό, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Η εμβέλεια του ηλεκτροκινητήρα υπερβαίνει τα 70 km (WLTP). Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh, μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC) προαιρετικά. Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC. 

Ένα σύμβολο στη νέα εποχή-2
Η A-Class αποκτά plug-in υβριδική έκδοση, προσφέροντας τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στις καθημερινές μετακινήσεις.

Τα plug-in hybrid οχήματα προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς με μηδενικές τοπικές εκπομπές, ειδικά σε αστικές περιοχές, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελούνται από την αυτονομία των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Έτσι, ενσωματώνουν τα καλύτερα των δύο κόσμων. ■

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT