Plug-in υβριδική Mercedes με πετρελαιοκινητήρα

Plug-in υβριδική Mercedes με πετρελαιοκινητήρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνολογία των plug-in hybrid οχημάτων προσφέρει στους αγοραστές τα καλύτερα. Εντός πόλης λειτουργούν ως αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ σε μεγάλες διαδρομές επωφελούνται από την αυτονομία που προσφέρει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. 

Η Mercedes-Benz είναι το μοντέλο που βρίσκεται στο στοιχείο του σε κάθε είδους τερέν. Αυτό το μεσαίου μεγέθους όχημα, τόσο στην SUV όσο και στην Coupe έκδοσή του, συνδυάζει με έξυπνο τρόπο εκτός από την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ευελιξία, προσφέροντας εξαιρετική άνεση και εργονομία με το ευρύχωρο εσωτερικό του. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η GLC αποτελεί μία πρόταση ιδιαίτερα ελκυστική για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα εξαιρετικά ευέλικτο premium μοντέλο. Στην πετρελαιοκίνητη plug-in hybrid έκδοσή της, η GLC διαθέτει έναν ακόμη πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό, το διαισθητικό σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. 

Η GLC σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε η τοποθέτηση της μπαταρίας να μη στερήσει σημαντικό χώρο από το πορτ μπαγκάζ. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγάλος, επίπεδος χώρος αποσκευών του οποίου η χωρητικότητα 395-1.445 λίτρα είναι λίγο μικρότερη από εκείνη των συμβατικών GLC SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 13,5 kWh, με το βάρος της να ανέρχεται στα 123 κιλά. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 45 χιλιόμετρα (τιμές WLTP), ενώ η μέγιστη ταχύτητα όταν το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα.

Η φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 13,5 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Σε μία απλή πρίζα σούκο (έως 2,3 kW) ο χρόνος φόρτισης διαρκεί 5 ώρες από 10-100% SoC (State of Charge). Σε ένα wallbox (Mode 3) και με το βασικό σύστημα (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC  διαρκεί περίπου 1 ώρα 30 λεπτά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT