Ρεκόρ για το Hyundai IONIQ 5 N στο Pikes Peak

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα IONIQ 5 N της Hyundai Motor Company ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον θρυλικό αγώνα Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) στα τέλη Ιουνίου, σημειώνοντας ρεκόρ στις κατηγορίες SUV/Crossover Electric Modified και Production ξεπερνώντας για μια ακόμη φορά τις προσδοκίες των υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικών (EV) οχημάτων.

Η Hyundai Motor συμμετείχε στο φετινό PPIHC με δύο IONIQ 5 N TA (Time Attack) Specs και ένα IONIQ 5 N παραγωγής. Και τα τρία μοντέλα διαγωνίσθηκαν σε μια εξαιρετικά απαιτητική διαδρομή 12,42 μιλίων (20 km) φθάνοντας πάνω από τα 4.700 πόδια (1.438 μέτρα) στην κορυφή του Pikes Peak, με 156 στροφές, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και μεγάλο υψόμετρο που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τους οδηγούς όσο και τα οχήματα.

Το IONIQ 5 N TA Spec, με οδηγό τον Dani Sordo, (οδηγός της Hyundai Μotorsport World Rally Team), τερμάτισε τον αγώνα σε 09:30.852 και κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας exhibition class. Το δεύτερο IONIQ 5 N TA Spec με οδηγό τον Randy Pobst, τερμάτισε τον αγώνα σε 09:55.551.

Το IONIQ 5 N TA Spec έχει σχεδιαστεί χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις με σκοπό να τονίσει τα πλεονεκτήματα του IONIQ 5 N παραγωγής. Εκτός από κάποιες μικρές ρυθμίσεις στο λογισμικό για τη μέγιστη αύξηση της απόδοσης του κινητήρα και ορισμένες αλλαγές εξαρτημάτων υψηλών επιδόσεων, συμπεριλαμβανομένων νέων αμορτισέρ, φρένων προδιαγραφών μηχανοκίνητου αθλητισμού και ελαστικών, το TA Spec διατηρεί τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το IONIQ 5 N παραγωγής.

Το IONIQ 5 N παραγωγής συμμετείχε με οδηγό τον Ron Zaras, έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό στο PPIHC αλλά γνωστή προσωπικότητα του αυτοκινητιστικού τύπου. Ο Ron Zaras τερμάτισε με χρόνο 10:49.267, επιδεικνύοντας τις κορυφαίες δυνατότητες του IONIQ 5 N χωρίς τροποποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT