Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες νέες προτάσεις της αγοράς, για όλα τα βαλάντια

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mercedes-Benz EQA

Η επικαιροποίηση των προδιαγραφών της Mercedes-Benz EQA ενίσχυσε, και μάλιστα σημαντικά, τη θέση του ηλεκτροκίνητου SUV απέναντι στις προτάσεις του ανταγωνισμού. Για εκείνους για τους οποίους τον πρώτο λόγο έχει η αυτονομία, η έκδοση 250+ τοποθετείται ψηλότερα στη λίστα, προσφέροντας τη δυνατότητα να διανύσει κανείς έως και 560 χιλιόμετρα χωρίς να επισκεφθεί κάποιο σημείο φόρτισης. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις 73,9 kWh των συσσωρευτών ιόντων λιθίου και στην παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων. Την γκάμα της EQA συμπληρώνει μια επίσης δικίνητη έκδοση 190 ίππων με μπαταρία 69,7 kWh, καθώς και οι τετρακίνητες EQA 300 και EQA 350 των 228 και 292 ίππων αντιστοίχως.

CUPRA Born

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-1

To Born αποτέλεσε την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της CUPRA, ξεχωρίζοντας ευθύς εξ αρχής με τον δυναμικό προσανατολισμό της. Αξιοποιώντας το ηλεκτροκίνητο οπλοστάσιο του ομίλου Volkswagen, το Born ανέπτυξε σταδιακά μια εξαιρετικά πλούσια γκάμα εκδόσεων, στην κορυφή της οποίας τοποθετήθηκε εκείνη που φέρει τα διακριτικά VZ και έναν ηλεκτροκινητήρα 327 ίππων. Ο τελευταίος κινεί τους πίσω τροχούς και επιταχύνει το ισπανικό hatchback από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 79 kWh επιτρέπουν στον οδηγό να καλύψει μια απόσταση 570 χιλιομέτρων πριν επισκεφθεί κάποιο σημείο φόρτισης.

Τoyota bZ4X

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-2

Η πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Toyota διακρίνεται για τον φουτουριστικό σχεδιασμό της και τις ανταγωνιστικές προδιαγραφές της. Πρόκειται για ένα μεσαίων διαστάσεων SUV, το οποίο προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με τις πρώτες να διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 71,4 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 514 χιλιομέτρων. Με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι τετρακίνητες εκδόσεις αποδίδουν 218 ίππους με την αυτονομία να περιορίζεται στα 416 χιλιόμετρα. Η τιμή του Toyota bZ4X στη χώρα μας ξεκινά από τα 35.990 ευρώ, συνυπολογίζοντας το όφελος που προκύπτει από την κρατική επιδότηση.

Fiat 500e

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-3

To Fiat 500 αποτέλεσε μία από τις πρώτες ηλεκτροκίνητες προτάσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη και κατά γενική ομολογία καλύτερη γενιά του. Έχοντας αυξήσει τις διαστάσεις του σε σχέση με το συμβατικό Fiat 500, το ηλεκτροκίνητο «πεντακοσαράκι» ντύνει το διαχρονικό του στιλ με προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 118 ίππους και 220 Nm ροπής, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου των 37,3 kWh χαρίζουν αυτονομία 320 χιλιομέτρων. Η ανταγωνιστική τιμή των 23.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) αποτελεί ένα ακόμα προσόν του ηλεκτροκίνητου Fiat 500.

Hyundai Ioniq 5

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-4

Οι Κορεάτες μπήκαν με το δεξί στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων crossovers, αναγκάζοντας ακόμα και τους ανταγωνιστές τους να υποκλιθούν στο μεγαλείο ενός πραγματικά σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Φυσικά, το Hyundai Ioniq 5 διαθέτει και πολιτικές εκδόσεις εκτός από εκείνη των 650 ίππων. Η γκάμα του κορεατικού crossover ξεκινά από την έκδοση των 170 ίππων με μπαταρία 58 kWh, το επόμενο σκαλοπάτι αποτελεί μια επίσης δικίνητη διαμόρφωση 230 ίππων με συσσωρευτές ιόντων λιθίου χωρητικότητας 77 kWh, ενώ με την ίδια μπαταρία εφοδιάζεται και η τετρακίνητη έκδοση των 325 ίππων. Η αυτονομία του Hyundai Ioniq 5 φτάνει έως και τα 507 χιλιόμετρα (έκδοση 230 ίππων) και τα επίπεδα εξοπλισμού ανέρχονται σε τρία. Στη βασική έκδοση των 170 ίππων, το Hyundai Ioniq 5 προσφέρεται έναντι 40.090 ευρώ συμπεριλαμβάνοντας το ποσό της κρατικής επιδότησης.

KIA EV6

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-5

Το KIA EV6 διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική αγορά, υπηρετώντας με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια μια σπάνια σχεδιαστική αρχιτεκτονική, εκείνη του liftback. Πίσω από το εκκεντρικό παρουσιαστικό του, το EV6 «κρύβει» μια πλήρη γκάμα εκδόσεων, ικανή να καλύψει κάθε απαίτηση. Την αρχή κάνει η πισωκίνητη διαμόρφωση των 170 ίππων με την μπαταρία των 58 kWh, ενώ για τους απαιτητικότερους υπάρχει και ισχυρότερη εκδοχή με 230 ίππους και μπαταρία 77,4 kWh. Η κορυφαία έκδοση του KIA EV6 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 325 ίππους. Στον κρίσιμο τομέα της αυτονομίας, το KIA EV6 προσφέρει, ανάλογα με την έκδοση, τη δυνατότητα να διανύσεις από 394 έως και 528 χιλιόμετρα.

Peugeot E-3008

Τα πιο αξιόλογα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-6

Επιχειρώντας να εξαργυρώσει τον εντυπωσιακό πέρα από κάθε αμφιβολία σχεδιασμό του, το νέο Peugeot E-3008 προσφέρει το κάτι παραπάνω και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών. Η δικίνητη έκδοση των 210 ίππων διαδραματίζει τον ρόλο της εισαγωγικής, ωστόσο, ακόμα και σε αυτήν οι 73 kWh των μπαταριών ιόντων λιθίου εξασφαλίζουν  ηλεκτρική αυτονομία 527 χιλιομέτρων. Με 230 ίππους και 96,9 kWh, το νέο Peugeot E=3008 μπορεί να διανύσει έως και 700 χιλιόμετρα, ενώ η τετρακίνητη έκδοση φτάνει σε ισχύ τους 320 ίππους εστιάζοντας στις επιδόσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT