Οι βάρδιες, το ωράριο και η αναστήλωση

Οι βάρδιες, το ωράριο και η αναστήλωση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δήλος, το θερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων που ξεκινά την 1η Απριλίου, αλλά και τα αναστηλωτικά έργα στον Ιερό Βράχο είναι ορισμένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν χθες τον αν. υπουργό Πολιτισμού. Ο κ. Νίκος Ξυδάκης ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν στη φύλαξη, σε αρχαιολογικούς χώρους και στη Δήλο αλλά και για τις θέσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως, οι οποίοι προειδοποιούν πως, ακόμη κι όταν προσληφθούν οι εποχικοί υπάλληλοι για τη διεύρυνση του ωραρίου, θα υπάρχουν προβλήματα. Ο αριθμός που έχει προβλεφθεί δεν είναι αρκετός για να εφαρμοστεί πλήρως η διπλοβάρδια, υποστηρίζει η ΠΕΥΦΑ, η οποία τονίζει ότι παρατηρείται το φαινόμενο το εποχικό προσωπικό που προσλαμβάνεται να είναι υπεράριθμο για τη μονή βάρδια και ελλιπές για τη διπλή.

Ιερός Βράχος

Ο κ. Ξυδάκης, σε επίσκεψή του χθες στην Ακρόπολη, ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τον πρόεδρο της ΕΣΜΑ, καθηγητή Χαράλαμπο Μπούρα, τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής Μανόλη Κορρέ, τη διευθύντρια της ΥΣΜΑ Βασιλική Ελευθερίου και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

«Ηρθαμε να τιμήσουμε όχι μόνο το μνημείο, αλλά και τους ανθρώπους που επί δεκαετίες έχουν υπηρετήσει το πιο φιλόδοξο αναστηλωτικό πρόγραμμα μνημείου επί της Γης, όπως και τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του» δήλωσε στο τέλος της επίσκεψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT