Φλάκο: Η κουκουβάγια που κέρδισε την ελευθερία της και τις καρδιές των Νεοϋορκέζων

Φλάκο: Η κουκουβάγια που κέρδισε την ελευθερία της και τις καρδιές των Νεοϋορκέζων

Με άνοιγμα φτερών 1,8 μέτρων και βάρος έως 4 κιλά, το είδος αυτό κουκουβάγιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία του Φλάκο, της κουκουβάγιας που απέδρασε από το ενδιαίτημά της στο ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Παρκ, έχει κατακτήσει τους Νεοϋορκέζους

Το κλουβί του ευρασιατικού μπούφου βανδαλίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα ο φτερωτός ένοικός του που βρισκόταν εκεί από το 2010, να πετάξει προς την ελευθερία. 

Έκτοτε, έχει θεαθεί να ξεκουράζεται στα κατά κύριο λόγο γυμνά κλαδιά δέντρων του Σέντραλ Παρκ, να κάνει νυχτερινές πτήσεις, ακόμα και να αρπάζει ένα αρουραίο ως σνακ ημέρας. 

Οι ειδικοί του πάρκου προσπάθησαν επανειλημμένως να πιάσουν τον Φλάκο και να τον επιστρέψουν στην ασφάλεια του κλουβιού του.

Όμως, μάταια. Εκείνος φαίνεται να προτιμά τόσο το χάος της Νέας Υόρκης ώστε στις 17 Φεβρουαρίου, μια ενημέρωση από τον ζωολογικό κήπο αποκάλυπτε πως οι επιχειρήσεις διάσωσης «παγώνουν» καθώς ο Φλάκο αποδεικνύει πως μπορει να κυνηγήσει και να επιβιώσει στη «φύση». 

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τον Φλάκο και τις δραστηριότητές του και θα είμαστε σε ετοιμότητα να αρχίσουμε εκ νέου τις προσπάθειες διάσωσης, αν εμφανίσει κάποιο δείγμα δυσκολίας ή δυσφορίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Εδώ κι ένα μήνα, ο Φλάκο έχει γίνει η ατραξιόν περαστικών, αλλά και παρατηρητών πουλιών από όλο τον κόσμο που έχουν σπεύσει στην περιοχή με κιάλια και κάμερες για να καταγράψουν το πελώριο πτηνό. 

Με άνοιγμα φτερών 1,8 μέτρων, το είδος αυτό κουκουβάγιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ζυγίζει από 1,5 έως 4 κιλά, με τα θηλυκά να είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα αρσενικά. 

«Ο ευρασιατικός μπούφος είναι ένα συγκλονιστικό πτηνό! Είναι μια πελώρια κουκουβάγια, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο από άποψη μεγέθους, ανοίγματος φτερών και μάζας» εξηγεί ο δρ. Άντριου Φαρνσγουόρθ, ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ορνιθολογίας του πανεπιστημίου Κορνέλ. 

«Όλες οι κουκουβάγιες προσελκύουν την προσοχή των ανθρώπων λόγω των γενικώς νυκτόβιων συνηθειών που τις κάνουν ενδιαφέρουσες στην παρακολούθηση. Το να δεις μια σε ένα πεζοδρόμιο ή στο γρασίδι στην καρδιά μιας μεγάλης μητροπολιτικής περιοχής, είναι οπωσδήποτε μια στιγμή “ουάου”» προσθέτει ο ίδιος. 

Παρότι ο Φλάκο φαίνεται να καταφέρνει περίφημα μόνος του, οι κουκουβάγιες σε αιχμαλωσία που έχουν μεγαλώσει σε ζωολογικούς κήπους, συνήθως δεν έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες να κυνηγούν μόνες τους, λέει ο Φαρνσγουόρθ.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT