Η Coca-Cola στην Ελλάδα παρουσιάζει νέες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια και στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-coca-cola-στην-ελλάδα-παρουσιάζει-νέες-συσκ-562324087

Η Coca-Cola στην Ελλάδα παρουσιάζει νέες συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια και στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Οι έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς οι περιβαλλοντικές προκλήσεις πληθαίνουν, η κλιματική κρίση είναι γεγονός και η χρήση των φυσικών πόρων αγγίζει εξαντλητικά επίπεδα. Προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, ένα καθοριστικό βήμα είναι η καθολική υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας, ώστε μέσα από μικρές, πιο «πράσινες» συνήθειες να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δραστική μείωση απορριμμάτων.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas) τα τελευταία χρόνια υλοποιεί σταθερά δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, ώστε να υποστηρίξει την κοινωνία στην υιοθέτηση μίας πιο φιλικής περιβαλλοντικής στάσης και να συμβάλλουν στην ενίσχυση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αλλάζει από φέτος τις συσκευασίες των προϊόντων της και εφαρμόζει τα νέα μη αποσπώμενα καπάκια στα πλαστικά μπουκάλια όλων των χυμών, αναψυκτικών και ροφημάτων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της. Με τον νέο σχεδιασμό κάθε συσκευασία ανακυκλώνεται ολόκληρη μαζί με το καπάκι της, ενώ με την αλλαγή αυτή η Coca-Cola εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική Ελληνική νομοθεσία έναν χρόνο νωρίτερα από το 2024 που προβλέπουν οι αντίστοιχες προθεσμίες. Έτσι, πλέον 256 εκατομμύρια καπάκια παραμένουν προσαρτημένα στη συσκευασία τους περιορίζοντας τα πλαστικά απορρίμματα που μολύνουν το περιβάλλον.

Παράλληλα, η Coca-Cola, με οδηγό το όραμά της «Για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα» και με την πεποίθηση ότι η σωστή πληροφόρηση γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή της στάσης των καταναλωτών απέναντι στα απορρίμματα, δημιούργησε την εκπαιδευτική καμπάνια «Για Πάντα Μαζί». Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια η εταιρεία αναδεικνύει τον σωστό τρόπο χρήσης και ανακύκλωσης της νέας συσκευασίας, ώστε να είμαστε όλοι σε θέση να συμβάλουμε με τη σειρά μας στον κύκλο της ανακύκλωσης και να μειώνουμε τα πλαστικά απορρίμματα. Οι ανανεωμένες συσκευασίες σε συνδυασμό με την αντίστοιχη ενημερωτική καμπάνια στοχεύουν στην ενίσχυση των χαμηλών – σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ποσοστών ανακύκλωσης στη χώρα μας.

Η υιοθέτηση των μη αποσπώμενων καπακιών αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής που εφαρμόζει η εταιρεία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Πρωτοβουλίες της εταιρείας που εντάσσονται στη στρατηγική αυτή είναι και η κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future. Το Zero Waste Future ενισχύει τις πράξεις κυκλικής οικονομίας και έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα από το 2018 που ξεκίνησε η λειτουργία του έως και σήμερα, καθώς έχει υποστηρίξει τη συλλογή συνολικά 2.200 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της εταιρείας σε αυτόν τον άξονα αποτελεί η υιοθέτηση της πρωτοποριακής συσκευασίας KeelClip™ για τις πολυσυσκευσίες αλουμινίου, που ξεκίνησε το 2022 στη χώρα μας και επέτρεψε στην Coca-Cola στην Ελλάδα να καταργήσει τη χρήση της πλαστικής μεμβράνης και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη δραστική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και την ενίσχυση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT