Ανακύκλωση συσκευών με «Πράσινη» επιδότηση σε Public και MediaMarkt
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ανακύκλωση-συσκευών-με-πράσινη-επι-562433980

Ανακύκλωση συσκευών με «Πράσινη» επιδότηση σε Public και MediaMarkt

Η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος έχουν αναδειχθεί σε ζητήματα πρώτης γραμμής την τελευταία δεκαετία, κάτι που πριν και πάνω απ’ όλα περνάει από την καθημερινότητά μας. Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών αποτελεί μία από τις πιο αποδοτικές πρακτικές του καταναλωτή για την προστασία των φυσικών πόρων. Το Public και η MediaMarkt, συμμετέχοντας στον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών συσκευών, συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών με στόχο ένα πιο αειφόρο μέλλον.  

Μέσω του προγράμματος δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αντικαταστήσουν τρεις από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού τους -το κλιματιστικό, το ψυγείο και τον καταψύκτη- με νέες συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης – μια επιλογή με διπλό όφελος: αφενός την εξοικονόμηση ενέργειας, αφετέρου τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Εύκολη εξαργύρωση voucher, με επιπλέον προνόμια και υπηρεσίες από Public – MediaMarkt

Το πρόγραμμα τρέχει επιτυχημένα εδώ και μήνες με τη συμμετοχή πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα και εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν νέα ηλεκτρική συσκευή, εξαργυρώνοντας ένα voucher που παρέχει έκπτωση έως και 50% στην τελική τιμή. Στα Public και τη MediaMarkt θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές.

Εξαργυρώστε το voucher με μια επίσκεψη σε καταστήματα Public και MediaMarkt ή διαδικτυακά μέσω των ιστοσελίδων www.public.gr και www.mediamarkt.gr. Εκτός από την κρατική επιδότηση της συσκευής, προσφέρεται άμεση παράδοση, δωρεάν εγκατάσταση του κλιματιστικού και έως 36 χαμηλές δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα με τα προγράμματα δανείων FLEX PAY και ANETA. Στην περίπτωση που είστε δικαιούχος δύο ή τριών vouchers για επόμενη αγορά, θα λάβετε δωροεπιταγή αξίας έως 100 ευρώ.

Ανακύκλωση συσκευών με «Πράσινη» επιδότηση σε Public και MediaMarkt-1

Νέα επιδότηση και για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Παράλληλα, με την ανακύκλωση των παραπάνω συσκευών, τα Public και η MediaMarkt συμμετέχουν μαζί στο νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», μέσω του οποίου επιδοτείται σε ποσοστό έως 60% η αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο, ηλιακό. Σε μια χώρα της νότιας Ευρώπης με παρατεταμένη ηλιοφάνεια (2.773 υπολογίζονται οι ώρες ηλιοφάνειας ετησίως στην Αθήνα), η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για τον θερμοσίφωνα είναι ασύμφορη – μια πρακτική εκτός εποχής.

Οι δικαιούχοι του voucher μπορείτε να το  εξαργυρώσετε σε όλα τα φυσικά καταστήματα του δικτύου Public ή MediaMarkt (δεν υπάρχει δυνατότητα εξαργύρωσης μέσω διαδικτύου), επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερις αξιόπιστες επιλογές (Nobel, Sole, Howat, Μαλτέζος), δύο εκ των οποίων υποστηρίζουν υπηρεσίες εγκατάστασης από εξειδικευμένα συνεργεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ρόδο.

Με τη συμμετοχή σας στην ανακύκλωση συσκευών, συμβάλλετε σε μια προσπάθεια με πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, που προστατεύει τα οικοσυστήματα από την αλόγιστη ρίψη επικίνδυνων ουσιών και ταυτόχρονα εξοικονομεί πόρους μέσω της επαναχρησιμοποίησης υλικών, όπως είναι το μέταλλο, το γυαλί και το πλαστικό.

Υπολογίστε το όφελος από την ανακύκλωση των συσκευών 

Αξίζει να επισκεφθείτε τη σελίδα “Save Energy Calculator” (που σχεδιάστηκε σύμφωνα και με τη μελέτη του ΕΜΠ «Σύγκριση Κόστος θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες- Χειμερινή Περίοδος 2022-2023»), για να υπολογίσετε την εξοικονόμηση ενέργειας με βάση και την κατανάλωση ρεύματος ανά συσκευή και να συγκεντρώσετε χρήσιμες πληροφορίες και tips για το πώς να κάνετε το σπίτι και την καθημερινότητά σας περισσότερο «πράσινα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT