Ο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθάρισε τις ακτές της Σάμου

Ο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθάρισε τις ακτές της Σάμου

Σε σχετικό βίντεο παρουσιάζεται κάθε φάση της διαδικασίας που ακολουθείται, από την περισυλλογή των απορριμμάτων από τις ακτές, τη μεταφορά τους στο κατάστρωμα του πλοίου, τη συσκευασία και τακτοποίηση, έως την προσωρινή αποθήκευσή τους

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την απορρυπαντική επιχείρηση του σκάφους «Typhoon» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» στις ακτές της Σάμου.

Στο εν λόγω βίντεο παρουσιάζεται κάθε φάση της διαδικασίας που ακολουθείται, από την περισυλλογή των απορριμμάτων από τις ακτές, τη μεταφορά τους στο κατάστρωμα του πλοίου, τη συσκευασία και τακτοποίηση, έως την προσωρινή αποθήκευσή τους.

Το «Typhoon» είναι ένα σύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που πλέει όλο τον χρόνο απορρυπαίνοντας και μεταφέροντας τα απορρίμματα που συλλέγονται σε δομές ανακύκλωσης ή ορθής απόρριψης.

Ο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθάρισε τις ακτές της Σάμου-1

Αποτελεί μοχλό του προγράμματος «Typhoon Project» ξεκίνησε το 2019 με στόχο τον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής και την απόδοση των ακτών, καθαρών πια, σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

Ο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθάρισε τις ακτές της Σάμου-2

Το «Typhoon» διαθέτει 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ειδών που συλλέγονται στις δράσεις.

Η ομάδα του, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα για την υποστήριξη της έρευνας και την κατανόηση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο.

Ο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθάρισε τις ακτές της Σάμου-3

Το «Typhoon Project» συνεργάζεται με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μελέτη των βενθικών απορριμμάτων στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς και με την Ερευνητική Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση πλαστικών χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης καθάρισε τις ακτές της Σάμου-4

Υπενθυμίζεται ότι ο «Τυφώνας» είχε βρεθεί πριν από λίγους μήνες σε δημοφιλείς ακτές στην Κίσσαμο της Κρήτης, καθαρίζοντάς τις από απορρίμματα και σε σημεία που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT