Αυτή την υπόσχεση πρέπει να την κάνουμε πράξη, όπως η Praktiker Hellas
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
αυτή-την-υπόσχεση-πρέπει-να-την-κάνουμ-562669687

Αυτή την υπόσχεση πρέπει να την κάνουμε πράξη, όπως η Praktiker Hellas

Οι υποσχέσεις συνοδεύονται από δεσμεύσεις και οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται πράξη. Αυτό ισχύει και για τις υποσχέσεις που αφορούν τους φίλους μας, την οικογένεια μας, άτομα που αγαπάμε, αλλά και το περιβάλλον, για το οποίο αξίζει να δεσμευτούμε όλοι για να το κάνουμε καλύτερο για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Τα τελευταία χρόνια, η Praktiker Hellas έχει δώσει τη δική της Περιβαλλοντική Υπόσχεση και την τηρεί έμπρακτα με ένα σύνολο από προϊόντα, δράσεις και υποδομές με στόχο ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον για όλους.

Αυτή την υπόσχεση πρέπει να την κάνουμε πράξη, όπως η Praktiker Hellas-1

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Praktiker Hellas «Το σπίτι μας αλλάζει την πόλη» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε ζητήματα που αφορούν την φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την σημασία του αστικού πράσινου. Παρόμοια προγράμματα που έχουν εκπονηθεί είναι το Kiddos Kipos, ένα πρόγραμμα που κάνει τις σχολικές αυλές πιο «πράσινες», η καμπάνια Urban Kipos, με λύσεις και προτάσεις για ένα πιο οικολογικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον σπίτι, και ο θεσμός των Urban Kipos Awards by Praktiker που επιβραβεύει τις πιο όμορφες και άνετες βεράντες, ταράτσες και κήπους των σπιτιών στις πόλεις.

Ωστόσο, για την ενίσχυση της φιλοσοφίας της και την υλοποίηση της υπόσχεσης, η Praktiker εκπόνησε δύο πράσινες έρευνες, με την βοήθεια των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η φετινή έρευνα ήταν και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα στην κατηγορία της, με τη συμμετοχή 997 ατόμων. Σκοπός της έρευνας, ήταν να διερευνηθεί η σχέση του ανθρώπου με τα φυτά αλλά και να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα που έχει η ενασχόληση μαζί τους.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν μια ενδιαφέρουσα τάση, ως προς τις προτιμήσεις του δείγματος απέναντι σε συγκεκριμένα είδη φυτών, αλλά και την κοινωνική διάσταση και την πηγή ευεξίας που προσφέρει η ενασχόληση τους. Το 96% των ερωτηθέντων προτιμάει τα καλλωπιστικά φυτά έναντι των μυρωδικών, ενώ το 81% πιστεύει ότι η φροντίδα των φυτών φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και δημιουργεί νέες παρέες. Η ύπαρξη των φυτών συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της διάθεσης και την αίσθηση ευεξίας που προσφέρουν. Οι Millenials και η Gen Z αναγνωρίζουν και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά τους, καθώς το 81% των ερωτηθέντων της ηλικιακής τους ομάδας απαντάει πως προτιμάει έναν χώρο εργασίας με φυτά.

Αυτή την υπόσχεση πρέπει να την κάνουμε πράξη, όπως η Praktiker Hellas-2

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και εκείνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ενασχόλησή τους με τα φυτά. Όταν υπάρχει πρόβλημα με τα φύλλα και τους βλαστούς την φυτών, η πρώτη σκέψη που κάνουν οι «φροντιστές» είναι να αναζητήσουν συμβουλες στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, το διαδίκτυο δεν αποτελεί λυσάρι απεναντι στις ασθένειες των φυτών, με αποτέλεσμα οσοι και όσες έχουν στην κατοχή τους φυτά, να μην γνωρίζουν πως να τα αντιμετωπίσουν. Ταυτόχρονα, οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου δεν επιτρέπουν μια συστηματική αφιέρωση από τους ανθρώπους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Praktiker προτείνει Green Tips, σε μια προσπάθεια να μοιράζονται διαρκώς οι γνώσεις που θα δώσουν σε όλους μας τα εφοδια που θα υποστηρίξουν ένα καλύτερο και πιο πράσινο μέλλον. Ένα εύκολο Green Tip που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι η προτίμηση των φυτών της τοπικής χλωρίδας, καθως απαιτούν μικρότερη προσπάθεια φροντίδας και λιγότερο νερό για την ανάπτυξη της. Ακόμη, οι οικιακοί κομποστοποιητές, η επαναχρησιμοποίηση γλαστρών για τη μείωση των απορριμμάτων και η καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων σε λαχανόκηπους στον κήπο μας κάνουν καλό στον πλανήτη και στην καθημερινότητα μας.

Αυτή την υπόσχεση πρέπει να την κάνουμε πράξη, όπως η Praktiker Hellas-3

Η σημασία της φετινής Έρευνας Πρασίνου 2023 της Praktiker Hellas, πέραν του μεγάλου δείγματός της, καθώς αποτελεί την μεγαλύτερη έρευνα που ασχολείται με τη σχέση του ανθρώπου με τα φυτά, είναι ότι διαθέτει πρωτογενή ευρήματα που ενισχύουν τις γνώσεις μας και παροτρύνουν όλους μας να βάλουμε το πράσινο στη ζωή μας μέσω απλών καθημερινών πρακτικών, όπως η προτίμηση των φυτών της τοπικής χλωρίδας που απαιτούν λιγότερο νερό και η χρήση οικιακών κομποστοποιητών.

Αρκούν μόνο μερικές απλές πράξεις και επιλογές, για να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας και να υλοποιήσουμε τις περιβαλλοντικές μας υποσχέσεις. Η Praktiker Hellas τις κάνει πράξη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT