Κίνα: Κάμερα κατέγραψε σπανιότατο καφέ πάντα σε δάσος

Κίνα: Κάμερα κατέγραψε σπανιότατο καφέ πάντα σε δάσος

Είναι μόλις η 11η φορά σε διάστημα 40 χρόνων που καταγράφεται το σπανιότατο αυτό υποείδος που ενδημεί μονάχα στη συγκεκριμένη περιοχή της Κίνας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα άγριο καφέ γιγάντιο πάντα κατέγραψε κάμερα εγκατεστημένη σε δάσος, στα όρη Qinling της Κίνας. 

Είναι μόλις η 11η φορά σε διάστημα 40 χρόνων που καταγράφεται το σπανιότατο αυτό υποείδος που ενδημεί μονάχα στη συγκεκριμένη περιοχή της Κίνας. 

Σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία της επαρχίας Shaanxi, το καφέ πάντα απαθανάτισε στις 17 Ιανουαρίου μια κάμερα υπερύθρων που είχε τοποθετηθεί σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων στο Εθνικό Καταφύγιο Φύσης Changqing.

Η τελευταία φορά που είχε θεαθεί άγριο, καφέ πάντα στη φύση ήταν το 2018, και πάλι στα όρη Qinling. 

Μέχρι το 1985 το καφέ πάντα ήταν άγνωστο είδος. Η πρώτη αυτή αρκούδα που αντί για το χαρακτηριστικό άσπρο-μαύρο στα πόδια και τη μουσούδα διαθέτει καφέ χρώμα είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 1985. 

Την Νταντάν είχε εντοπίσει άρρωστη στα βουνά Qinling ένας ντόπιος δασοφύλακας. Το συγκεκριμένο πάντα αιχμαλωτίστηκε και παρέμεινε σε αιχμαλωσία μέχρι τον θάνατό του, το 2000.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ασυνήθιστος χρωματισμός στη γούνα του καφέ πάντα προέρχεται από μια χαμένη αλληλουχία στο DNA τους, που βρίσκεται σε ένα γονίδιο χρωστικής ουσίας.

Πηγή: Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT