Ο νέος δίσκος των Coldplay θα είναι φτιαγμένος από πλαστικά μπουκάλια

Ο νέος δίσκος των Coldplay θα είναι φτιαγμένος από πλαστικά μπουκάλια

Το κάθε βινύλιο του «Moon Music», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, θα είναι φτιαγμένο από εννέα άχρηστα πλαστικά μπουκάλια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δέσμευση των Coldplay για μουσική πιο… φιλική προς το περιβάλλον επεκτείνεται και στο στούντιο ηχογραφήσεων.

Η δημοφιλής μπάντα, που προσφάτως εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, προανήγγειλε πως ο 10ος δίσκος της, το «Moon Music» που κυκλοφορεί τον Οκτώβριο, θα βγει σε βινύλιο κατασκευασμένο από άχρηστα πλαστικά μπουκάλια. 

Συγκεκριμένα, ο κάθε δίσκος θα είναι φτιαγμένος από εννέα πλαστικά μπουκάλια, ενώ μια ειδική έκδοση του δίσκου θα αποτελείται κατά 70% από πλαστικό που έχει «αλιευθεί» από τον καθαρισμό του ποταμού Rio Las Vacas στη Γουατεμάλα.

Το συγκρότημα υποστηρίζει πως αυτό θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 85%, αποτρέποντας παράλληλα την κατασκευή 25 τόνων νέου πλαστικού.

Οι Coldplay θα κυκλοφορήσουν επίσης το «Moon Music» σε μια νέα μορφή CD που ονομάζεται EcoCD – η οποία κατασκευάζεται από 90% ανακυκλωμένο πλαστικό και θα μειώνει τις εκπομπές κατά 78% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά CD.

Το 2021 το συγκρότημα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα στην παγκόσμια περιοδεία του, Music of the Spheres World Tour, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, ηλιακά φώτα και βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα. Αυτό οδήγησε σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη περιοδεία του.

Οι δίσκοι βινυλίου γνωρίζουν τεράστια άνθηση την τελευταία δεκαετία, με τις πωλήσεις να φθάνουν στο αποκορύφωμα των τελευταίων 20 ετών – ενδεικτικά, στα 5,9 εκατ. κομμάτια στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

Ωστόσο, το PVC, το υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τους, είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας πετρελαίου και για να αποσυντεθεί χρειάζονται έως και 1.000 χρόνια.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT