HealthCare Accelerator: Η Bayer Ελλάς πρωτοπορεί για ένα καινοτόμο σύστημα υγείας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
healthcare-accelerator-η-bayer-ελλάς-πρωτοπορεί-για-ένα-καινο-562186774

HealthCare Accelerator: Η Bayer Ελλάς πρωτοπορεί για ένα καινοτόμο σύστημα υγείας

Σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας για τη χώρα μας, που θα αποφέρει τα μέγιστα οφέλη στους ασθενείς, επενδύει η Bayer Ελλάς με το πρωτοποριακό πρόγραμμα HealthCare Accelerator, που συμπλήρωσε έναν χρόνο δράσης. Μέσα από ένα πλέγμα συντονισμένων δράσεων με τις οποίες ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην ιατρική εκπαίδευση, αναβαθμίζεται η κλινική πρακτική και ενδυναμώνεται η κλινική έρευνα, η εταιρεία σχεδίασε ένα πρωτοποριακό «οικοσύστημα», στο οποίο οι τρεις πυλώνες της υγείας ενισχύονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσα από ελπιδοφόρες συνέργειες. Γιατί για την Bayer Ελλάς εκπαίδευση, πρακτική και έρευνα δεν αποτελούν ξεχωριστά πεδία δραστηριότητας, αλλά συνεκτικούς κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Ο θετικός απολογισμός της πρώτης χρονιάς για την πρωτοβουλία-ορόσημο της εταιρείας για την υγεία προαναγγέλλει με τον πιο εύστοχο τρόπο όλα όσα επιφυλάσσει το HealthCare Accelerator και για το 2023.

HealthCare Accelerator: Η Bayer Ελλάς πρωτοπορεί για ένα καινοτόμο σύστημα υγείας-1
Ο κ. Ηλίας Κοντούδης, Head of Market Access για το Cluster South Mediterranean and Black Sea της Bayer

Με αφετηρία τον τομέα της κλινικής έρευνας, η Bayer Ελλάς υποστηρίζει έμπρακτα προγράμματα για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας σχετικά με τις αρχές της ορθής κλινικής πρακτικής και τη διεξαγωγή κλινικών μελετών. Επενδύει 12 εκατ. ευρώ για την ένταξη ελληνικών ερευνητικών κέντρων στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα της Bayer AG, κατά την τριετία 2022-2025 και παράλληλα, υποστηρίζει το αντίστοιχο «Ακαδημία Κλινικών Μελετών» που διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου περίπου 50 επαγγελματίες υγείας παρακολούθησαν σεμινάρια σχετικά με τις αρχές της ορθής κλινικής πρακτικής και τη διεξαγωγή κλινικών μελετών.

Βασικό βήμα για ένα αποδοτικό σύστημα υγείας είναι όμως και η υποστήριξη και η εξοικείωση των μελλοντικών επαγγελματιών υγείας με την καινοτομία και την κλινική έρευνα. Έτσι, η Bayer Ελλάς παρέχει υποτροφίες μέσω του προγράμματος Bayer Foundation Scientific Fellowships, συμμετέχει σε πανεπιστημιακές ημέρες καριέρας και συνεργάζεται με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ενδεικτικά, μέσα στο 2022 η εταιρεία διοργάνωσε τρεις μεγάλες ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Η κλινική έρευνα ως προοπτική καριέρας στις βιοεπιστήμες» σε Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο με τη συμμετοχή 250 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από τις Σχολές Υγείας αλλά και άλλες Σχολές Θετικών Επιστημών. Για το 2023 η εταιρεία σχεδιάζει την ένταξη περισσότερων Πανεπιστημίων στη δράση, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

HealthCare Accelerator: Η Bayer Ελλάς πρωτοπορεί για ένα καινοτόμο σύστημα υγείας-2

Αντίστοιχα, όσο οι επαγγελματίες υγείας ενδυναμώνονται με καινοτόμες τεχνολογίες, τόσο το όραμα ενός ασθενοκεντρικού και αποτελεσματικού συστήματος υγείας έρχεται πιο κοντά στην υλοποίησή του. Τον σκοπό αυτό υπηρετούν οι δύο επαναστατικές μέθοδοι τηλεϊατρικής, τις οποίες χρηματοδοτεί η Bayer Ελλάς. Πρόκειται για το DDiVAT για την οφθαλμολογία και το VTECareNet για τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο, οι οποίες αναπτύσσονται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντίστοιχα, και βρίσκονται ήδη στη φάση αξιολόγησης. Επιπλέον, η εταιρεία ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος Level-up|G4A, με τη συμμετοχή 5 νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες αναπτύσσουν εξελιγμένα εργαλεία τηλεϊατρικής και ψηφιακής υγείας.

HealthCare Accelerator: Η Bayer Ελλάς πρωτοπορεί για ένα καινοτόμο σύστημα υγείας-3
Ο κ. Andreas Pollner, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Ελλάς

Όμως και οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται, να γνωρίζουν, να κατέχουν. Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το portal «Patient Navigator», που δημιούργησε η Bayer Ελλάς με σκοπό να ενημερώνει με απλό και εύληπτο τρόπο τους ασθενείς και τους οικείους τους για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων, για τα οφέλη και τους κινδύνους τους. Συγχρόνως, αυτή η ψηφιακή πύλη παρέχει συμβουλές για την καλύτερη κατανόηση των πληροφοριών που αναγράφονται στις φαρμακευτικές συσκευασίες, αλλά και σαφή παραδείγματα για την ορθή ανάγνωση και ερμηνεία των στατιστικών στοιχείων. Στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των ασθενών, η εταιρεία υποστηρίζει επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια στο πλαίσιο του Patients Summit, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας, και προσφέρει πρόσβαση σε online εκπαίδευση της EUPATI για περαιτέρω κατάρτιση.

Κι αν το 2022 έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του «οικοσυστήματος» του HealthCare Accelerator, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε τις συνέργειες να επεκτείνονται, τον διάλογο για την ψηφιακή υγεία να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται σε γόνιμη κατεύθυνση, αλλά πάνω από όλα τους ασθενείς να βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT