Καρκίνος του πνεύμονα: Ελπίδα μετά τις δοκιμές νέου φαρμάκου

Καρκίνος του πνεύμονα: Ελπίδα μετά τις δοκιμές νέου φαρμάκου

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο τύπος καρκίνου που προκαλεί τους περισσότερους θανάτους από οποιονδήποτε άλλο, περίπου 1,8 εκατ. κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ενδιάμεσα δεδομένα μιας βασικής δοκιμής φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα χαρακτηρίστηκαν «πολύ ενθαρρυντικά» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, ο Σοριό δήλωσε ότι, όταν ανακοινωθούν τα πλήρη αποτελέσματα της δοκιμής, θα γίνει αντιληπτό γιατί η εταιρεία δεν τα χαρακτήρισε εξαρχής ως «κλινικώς σημαντικά», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι επειδή βλέπουμε το σύνολο των δεδομένων», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία τα είχε περιγράψει τα ευρήματα ως «στατιστικώς θετικά».  

Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει με το σχέδιό της να καταθέσει τα δεδομένα της δοκιμής στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθησυχάζοντας κάποιες ανησυχίες των επενδυτών.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο τύπος καρκίνου που προκαλεί τους περισσότερους θανάτους από οποιονδήποτε άλλο, περίπου 1,8 εκατ. κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο.

Η οσιμερτινίμπη, φάρμακο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία AstraZeneca, (κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Tagrisso), στοχεύει μια συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του πνεύμονα, τον μη μικροκυτταρικό (ΜΜΚΠ) σε ασθενείς που εμφανίζουν μια ιδιαίτερη μετάλλαξη. Η μετάλλαξη αυτή στον υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGF), εμφανίζεται στο 10-25% των ασθενών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και στο 30-40% στην Ασία.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT