Βουλωμένη μύτη: Τι πρέπει να γνωρίζετε
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
βουλωμένη-μύτη-τι-πρέπει-να-γνωρίζετε-562694083

Βουλωμένη μύτη: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η βουλωμένη μύτη είναι ένα συχνό πρόβλημα, που μας ταλαιπωρεί έντονα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, ενίοτε και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Είναι ομολογουμένως μία ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση, καθώς η μειωμένη διέλευση αέρα από την αναπνευστική οδό μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα, προκαλώντας αίσθημα δυσφορίας, πονοκέφαλο, αίσθημα κούρασης λόγω κακής ποιότητας ύπνου και κακή διάθεση.

Τι μπορεί να προκαλέσει τη ρινική συμφόρηση;

Κρυολογήματα: Το κοινό κρυολόγημα συχνά προκαλεί συμφόρηση, οδηγώντας στην βουλωμένη μύτη ως ένα σύμπτωμα δυσφορίας.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες, γνωστές και ως αλλεργική ρινίτιδα, προκαλούν φλεγμονή μέσα στη μύτη, και ως αποτέλεσμα έχουν τη μπουκωμένη μύτη.

Φραγμένα ιγμόρεια: Τα φραγμένα ιγμόρεια (όπως είναι η ιγμορίτιδα) προκαλούν πρήξιμο που οδηγεί σε δυσφορία με πόνο και ευαισθησία, βουλωμένη μύτη και μειωμένη αίσθηση όσφρησης.

Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες;

Το κοινό κρυολόγημα αποτελεί την κυριότερη αιτία της βουλωμένης μύτης, ιδίως κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Πρόκειται για λοίμωξη που προκαλείται από ιό και μπορεί να επιφέρει και άλλα συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο και πυρετό. Η γρίπη, επίσης, ευθύνεται για αυτή την κατάσταση καθώς παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα, μεγαλύτερης όμως βαρύτητας. Ο ασθενής θα χρειαστεί να φυσά όσο το δυνατόν συχνότερα τη μύτη του, ώστε αυτή να απαλλαγεί από το ιογενές περιεχόμενο.

H αλλεργική ρινίτιδα είναι πιο σύνηθες αίτιο την άνοιξη και το καλοκαίρι και ταλαιπωρεί πολλούς ασθενείς με ρινική συμφόρηση, δυσκολία στην αναπνοή και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα και οφείλεται σε ευαισθησία σε μία κατά τα άλλα αβλαβή ουσία που όμως είναι ερεθιστική για κάποιους οργανισμούς.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη ρινική συμφόρηση;

Με τη χρήση ενός ρινικού αποσυμφορητικού σπρέι καθώς επίσης και ισότονων & υπέρτονων σπρέι θαλασσινού νερού. Τα ρινικά αποσυμφορητικά σπρέι ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση, εστιάζοντας στην πάσχουσα περιοχή.

Αναπνεύστε ελεύθερα, με το πάτημα ενός κουμπιού

Το νέο Otrivin Spray, η επόμενη γενιά στα ρινικά σπρέι, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μεγαλύτερη ευκολία & άνεση* σε ανθρώπους που υποφέρουν από ρινική συμφόρηση λόγω κρυολογήματος, αλλεργικής ρινίτιδας και ιγμορίτιδας. Επιπλέον, προσφέρει μεγαλύτερο εύρος ψεκασμού* στη βουλωμένη μύτη. Αυτή η νέα κατοχυρωμένη τεχνολογία παρέχει ομοιόμορφο ψεκασμό που αφήνει απαλή αίσθηση στη μύτη και προσεγγίζει τις μολυσμένες περιοχές για αποτελεσματική κάλυψη και ανακούφιση από την βουλωμένη μύτη.Το νέο Otrivin Spray χωρίς συντηρητικά, δρα άμεσα & διαρκεί έως και 10 ώρες. Περιέχει ένα ευρέως γνωστό αποσυμφορητικό κοινής χρήσης που ονομάζεται ξυλομεταζολίνη, ένα συμπαθητικομιμητικό παράγοντα που συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία της μύτης αποσυμφορώντας τους βλεννογόνους της μύτης και των γειτονικών περιοχών του φάρυγγα, προσφέροντας γρήγορη και παρατεταμένη ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση. Έτσι βοηθάει στη διάνοιξη των ρινικών διόδων και επιτρέπει στους ασθενείς που υποφέρουν από φραγμένη μύτη να αναπνέουν καλύτερα, ενώ δεν περιέχει συντηρητικά.

Αναπνεύστε ελεύθερα με το πάτημα ενός κουμπιού με το νέο Οtrivin, που αποσυμφορεί εύκολα και γρήγορα τη βουλωμένη μύτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.

Επιπλέον συμβουλές

Σωστή θέση ύπνου και επαρκής ξεκούραση: Αν κοιμάστε ανάσκελα και ξυπνάτε με συμφόρηση χωρίς άλλα συμπτώματα και δυσκολεύεστε να εντοπίσετε την αιτία, μπορεί να φταίει η θέση ύπνου σας. Σε αυτή τη θέση, υπάρχει αυξημένη ροή αίματος προς το κεφάλι και τη μύτη σας. Αυτό επιφέρει την διόγκωση του ρινικού βλεννογόνου με περισσότερο αίμα από ότι συνήθως, προκαλώντας συμπτώματα ρινικής συμφόρησης.

Kαλή υγιεινή των χεριών: Η καλή υγιεινή των χεριών είναι σημαντική για την πρόληψη πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και των αναπνευστικών λοιμώξεων που μπορεί να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση. Για να διατηρήσετε τα χέρια σας καθαρά και να μειώσετε τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών πλένετε συχνά τα χέρια σας και για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε ακόμα να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, ειδικά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, αφού αυτά είναι είσοδοι για ιούς και βακτήρια.

Αποφύγετε το κάπνισμα: Ο καπνός είναι ένας περιβαλλοντικός ερεθιστικός παράγοντας, που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών. Η διακοπή του τσιγάρου θα λύσει το πρόβλημα και, το σημαντικότερο, θα μειώσει τον κίνδυνο για σοβαρότερα προβλήματα.

Επίσκεψη σε Γιατρό: Εάν η ρινική συμφόρηση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πονόλαιμος, πυρετός ή κεφαλαλγία, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν ιατρό. Επίσης, αν υποφέρετε από χρόνια ρινίτιδα ή αλλεργίες, μπορεί να χρειαστείτε ιατρικές συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης σας.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

*Σε σχέση με το Otrivin Spray χωρίς συντηρητικά.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT